Zimski sportovi

Video: Luongo odličan u povratku u Vancouver, Bruinsi zaključali Devilse

Željka Jurkas • petak, 09.01.2015.
Video: Luongo odličan u povratku u Vancouver, Bruinsi zaključali Devilse

Domaćini su upisali sedam, a gosti tri pobjede u deset NHL susreta odigranih u noći sa četvrtka na petak. Boston je jedini zaključao mrežu, Predatorsi i Flyersi upisali drugi bod u produžetku, Carolina je deklasirala Sabrese, a Bluesi Sharkse; Hawksima i Avsima su vratari najzaslužniji za pobjede, Panthersi i Rangersi su pobijedili u gostima, a Coyotesi su odnijeli bitku specijalnih momčadi...

Triput veći broj udaraca uputili su Bruinsi na vrata Devilsa (12:14) u jedinom susretu večeri koji je završio shutoutom. Niklas Svedberg obranio je svih 14 udaraca, a Carl Soderberg i Milan Lucic po jednim su prošli Coryja Schneidera tijekom prvih 40 minuta, da bi Lucic pospremio drugi gol u zadnji deset susreta u praznu mrežu.

Dva susreta završila su u produžetku, Flyersi su na domaćem ledu pobijedili Capitalse, a Nashville Starse. U Wells Fargo centru gosti su poveli pogotkom u prvoj prilici s igračem više, dok su domaćini odnijeli pobjedu u svojoj četvrtoj powerplay situaciji. Matt Niskanen sjeo je na klupu početkom druge minute produžetka, dvije minute nakon što je Alex Ovečkin odslužio kaznu zbog prevelikog broj igrača na ledu, a Jakub Voraček iskoristio je priliku. U Bridgestone areni u Nashvilleu prvi i posljednji pogodak djelo je kapetana Shea Webera. Gol za gol igralo se od kraja prve do kraja druge trećine, a Trevor Daley izjednačio je susret dvije sekunde prije isteka druge. Na samom početku produžetka, u 17. sekundi Weber skuplja pak uz desnu stranu ograde i lagano puca prema Kariju Lehtonenu kojeg udarac vara, a Predatorsi s dva boda preuzimaju prvo mjesto lige od Anaheim Ducksa.

Hurricanesi su jakom drugom trećinom riješili susret s Buffalom i pronašli svoje pucačke sposobnosti. Četvorica u drugoj i Riley Nash u zadnjoj upisali su se u strijelce, dok je Philip Varone u svojoj 11. NHL utakmici dvaput prošao Cama Warda. San Jose Sharksi treća su mušterija u nizu kojoj su Bluesi zabili šest ili više pogodaka. Sedmorica igrača upisala su se u strijelce u susretu koji su domaćini do 15. minute prve trećine doveli pod kontrolu kakvu su željeli. No, Sharksi se nisu predavali i to vodstvo od dva gola se u dva navrata smanjivalo dok konačno T.J. Oshie šest minuta do isteka druge trećine nije povećao na tri. Nakon toga Sharksi se nisu uspjeli vratiti, a Bluesi su zabili još dva u zadnjoj trećini.

Corey Crawford ukrao je susret u Minnesoti za Blackhawkse. Sa 42 obrane najviše što je dozvolio domaćinima bilo je dva približavanja na pogodak razlike. Patrick Sharp i Patrick Kane zatresli su mrežu Niklasa Backstroma u prvoj trećini, a početkom zadnje trećine Bryan Bickell u dva navrata vratio je vodstvo na dva. Wild je igrao čvrsto, disciplinirano i pucao sa svih pozicija, no Crawford je u ključnim trenucima ostao neprelazan. Rangersi i Kingsi susreli su se prvi puta od Finala u kojem su Kingsi digli Stanleyja. U Staplesu su gosti jakom drugom trećinom s tri neodgovorena gola došli do dva gola prednosti i u zadnjoj, unatoč jakoj navali Kingsa pred sam kraj susreta, nisu ispustili više od gola. Četvrtom pobjedom u nizu Rangersi su se popeli na treće mjesto Metropolitana.

Roberto Luongo vratio se u Vancouver i odigrao jedan od najboljih susreta sezone. S 32 obrane proglašen je prvom zvijezdom utakmice, a nakon što ga je na samom startu prošao Daniel Sedin, zaključao je mrežu i frustrirao svoje bivše suigrače. Jonathan Huberdeau dvaput je pogodio vrata Ryana Millera; a pobjednički pogodak pripada Aleksanderu Barkovu. Powerplay jedinica Panthersa nadigrala je i pokopala sve nade Jetsa zabivši tri neodgovorena pogotka kroz prve dvije trećine. Jetsi su u dva navrata imali prednost od dva klizača više, no niti to nisu uspjeli pretočiti u pozitivan rezultat. Počasni pogodak gostiju pripao je Mathieu Perreaultu, a Mikkel Boedker zabio je svoj drugi gol u igri s izjednačenim brojem igrača za povratak vodstva Arizone od tri razlike.

Semjon Varlamov ponovno je nosio momčad Avsa, a ovoga puta mu se priključio Jarome Iginla. Na njegova dva pogotka još trojica su se nadovezala s po jednim, a zadnja tri gola utakmice postignuta su u prve tri minute zadnje trećine. Borna Rendulić odigrao je gotovo 14 minuta te uz jedan udarac na vrata zaradio isključenje.

NHL

Boston Bruins – New Jersey Devils 3:0 (1-0 PPG Lucic; 2-0 Soderberg; 3-0 EN Lucic)

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 3:2 OT (0-1 PPG Ovečkin, 1-1 Couturier;; 1-2 Alzner, 2-2 Umberger; 3-2 PPG Voraček)

Carolina Hurricanes – Buffalo Sabres 5:2 (; 1-0 Skinner, 1-1 Varone, 2-1 PPG Tlusty, 3-1 E. Staal, 4-1 Rask; 4-2 Varone, 5-2 Nash)

St. Louis Blues – San Jose Sharks 7:2 (1-0 PPG Steen, 2-0 Bouwmeester, 2-1 SHG Couture, 3-1 PPG Stastny; 3-2 Karlsson, 4-2 Lehtera, 5-2 Oshie; 6-2 Berglund, 7-2 Backes)

Nashville Predators – Dallas Stars 3:2 OT (1-0 Weber; 1-1 Spezza, 2-1 Salomaki, 2-2 Daley;; 3-2 Weber)

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 2:4 (0-1 Sharp, 0-2 PPG Kane; 1-2 Zucker; 1-3 Bickell, 2-3 PPG Pominville, 2-4 EN Bickell)

Colorado Avalanche – Ottawa Senators 5:2 (1-0 Iginla, 2-0 Stuart; 2-1 Stone, 3-1 Johnson; 4-1 PPG Iginla, 4-2 Ryan, 5-2 Briere)

Arizona Coyotes – Winnipeg Jets 4:1 (1-0 PPG Boedker, 2-0 PPG Ekman-Larsson; 3-0 PPG Doan; 3-1 Perreault, 4-1 Boedker)

Vancouver Canucks – Florida Panthers 1:3 (1-0 D. Sedin, 1-1 Huberdeau; 1-2 Barkov, 1-3 Huberdeau;)

Los Angeles Kings – New York Rangers 3:4 (1-0 Pearson, 2-0 Williams, 2-1 PPG Boyle; 2-2 Klein, 2-3 Stempniak, 2-4 PPG St. Louis; 3-4 Williams)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!