Nogomet

De Boer: „Murić je hrabar i talentiran, ispunio je moja očekivanja, ali ne razumije jezik“

Niko Rukavina • subota, 10.01.2015.
De Boer: „Murić je hrabar i talentiran, ispunio je moja očekivanja, ali ne razumije jezik“
Foto: Kristijan Komarica

Strateg nizozemskog Ajaxa otkrio je za nizozemski De Telegraaf kako je zadovoljan talentom Roberta Murića, ali da imaju vrlo velikih problema oko komunikacije. Naime, talentirani ofenzivni veznjak ne razumije niti riječ nizozemskog, a ni engleski mu nije jača strana, tvrdi De Boer...

Talentirani krilni-napadač amsterdamskog Ajaxa trenutno se nalazi na pripremama u Kataru sa seniorskom momčadi najtrofejnijeg nizozemskog kluba. Do sada je igrao za Ajax II i juniorsku momčad, a upisao je i četiri nastupa za seniore u prijateljskim utakmicama. Da, Frank de Boer računa na njega i u seniorskom prvenstvu, u kojem aktualni prvak Nizozemske zaostaje četiri boda za vodećim PSV-om, dokazuje činjenica da ga je pozvao na priprema s najjačom ekipom.

Međutim, unatoč Murićevom talentu, čini se da najveći problem za 18-godišnjeg Varaždinca predstavlja – jezična barijera. Naime, de Boer se požalio za nizozemski De Telegraaf, kako mladom Hrvatu ne može prenijeti svoje zamisli.

“Rekao bih da još ne zna niti jednu riječ nizozemskog. Teško mu je. Ni s engleskim nije bolja situacija. Kad mu nešto kažem, on odgovori s „da“, ali onda učini nešto potpuno suprotno“, požalio se nizozemskim novinarima De Boer.

Međutim, nizozemski stručnjak također je nahvalio bivšeg Dinamovca. “Murić je hrabar na travnjaku, vidi se da je jako talentiran. Na ovim pripremama je ispunio moja očekivanja. Odigrava pametne poteze i akcije, samo da još usavrši jezik“, rekao je de Boer.

Podsjetimo, Murić je u Amsterdam prešao prošlog ožujka nakon velike „birokratske“ trakavice i svađe Murićevog oca sa Zdravkom Mamićem oko Murićevog ugovora s Dinamom.

Murić je nedavno u velikom novogodišnjem intervjuu za SN izjavio kako su treninzi u Ajaxu intenzivniji od onih u Dinamu i kako mu je potrebno još malo dobiti na fizičkoj snazi kako bi u potpunosti uhvatio svoje suigrače.

“Na meni je da budem strpljiv i optimističan. Proljeće će biti moje!“, izjavio je nedavno Murić za SN.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199010.01.2015. u 18:00
    Znači otiša je igrat vani, a engleski jezik ne zna beknit. Jer ako ne razumi šta mu se kaže, mogu mislit kako tek priča i piše onda. I sad aj zamisli šta bi on da je osta ode, i da nije uspija ko nogometaš, di bi on s takvon glavon se zaposlija molin te... A crni sinko...
    Hrvoje1990
  • narada10810.01.2015. u 16:01
    i na kraju krajeva sve se vrati na onoga koji mu planira karijeru i diktira šta treba da radi. A možda mu je čača čuo pokoju legendu o našim YU-gastarbajterma koji su se probili odn. „postali nešto" bez da su imali pojma o stranom jeziku.
    narada108
  • chule10.01.2015. u 15:47
    Upravo je to nevjerovatno. Ajde da je tek dosao ali momak je tamo skoro godinu dana. Nizozemski je zajeban jezik za one koji nemaju neko predznanje, poznavanje njemackog npr, ali u toliko vremena ne savladat osnove engleskog, cisto da se mozes sporazumjevat sa ljudima, to je zabrinjavajuce. Za... [više na forumu]
    chule
  • Obrisan korisnik10.01.2015. u 15:10
    mali je tamo od ozuljka...znaci u 9 mjesci nije naucio beknuti nizozemski, a ocito nezna ni engleski. svaka cast na trudu, svim treninzima i talentu koji ima, ali mu fali malo u glavi ocito!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2015. u 13:58
    nizozemski ni ne mora znati, ali engleski to je već ozbiljan problem. s druge strane mali je poletio ionako prebrzo van pa nije ni čudno, iako je za mlade igrače i razvoj ajax dobra opcija zapravo.
    Obrisan korisnik