Nogomet

Yaya Toure ispisao povijest, „Vahin“ i Soudanijev Alžir najbolja afrička reprezentacija

Niko Rukavina • subota, 10.01.2015.
Yaya Toure ispisao povijest, „Vahin“ i Soudanijev Alžir najbolja afrička reprezentacija
Foto: EPA

Yaya Toure ostvario je nešto što još niti jednom afričkom nogometašu nije pošlo za rukom, odnosno nogom. Četvrti put zaredom dobio je nagradu za najboljeg afričkog nogometaša, a najboljom reprezentacijom proglašen je Alžir kojeg je Vahid Halilhodžić vodio do osmine finala Svjetskog prvenstva...

Yaya Toure četvrti put u nizu osvojio je naslov najboljeg nogometaša Afrike. Po borju naslova izjednačio se sa Samuelom Eto'om, međutim, Kamerunac svoje naslove nije osvajao u nizu. U ovogodišnjem izboru Toure je slavio ispred napadača Gabona i Borussije Dortmund Pierrea-Emericka Aubameyanga i golmana Lillea i Nigerije, Vincenta Enyeame.

“Osjećam se tako blagoslovljeno! Hvala svim mojim navijačima! Ništa ne bi bilo moguće bez vas! Ovo je za vas!“, objavio je nakon utakmice Yaya Toure.

Obalobjelokošćanin je u 2014. osvojio Premier ligu i Capital One Cup s Manchester Cityjem, a s reprezentacijom je igrao na Mundialu u Brazilu, no nije prošao skupinu s Kolumbijom, Grčkom i Japanom.

Najboljom reprezentacijom u 2014. proglašena je reprezentacija Alžira, koju je vodio Vahid Halilhodžić, a jedna od ključnih karika na puti k osmini finala SP-a, u kojoj su ispali od kasnijeg prvaka Njemačke tek nakon produžetaka, bio je i Dinamovac El Arabi Soudani.

Najboljih 11 Afrike čine: Vincent Enyeama (Nigerija), Jean Kasulula (Kongo), Mehdi Benatia (Maroko), Stephane M'bia (Kamerun), Kwadwo Asamoah (Gana), Yaya Touré (Obala Bjelokosti), Yacine Brahimi (Alžir), Fakhreddine Ben Youssef (Tunis), Ahmed Musa (Nigerija), Asamoah Gyan (Gana) i Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • hanson11.01.2015. u 12:51
    Super im je ovih idealnih 11 u formaciji 2-4-4...
    hanson