Zimski sportovi

Video: Pobjede Oilersa i Leafsa, Islandersi slavili u produžetku

Željka Jurkas • subota, 10.01.2015.
Video: Pobjede Oilersa i Leafsa, Islandersi slavili u produžetku

Kapetan Islandersa zabio je pobjednički pogodak u jedinom susretu koji je ušao u produžetak, a kapetan Lightninga riješio je susret na domaćem ledu. Leafsi su pod novim trenerom došli do prve pobjede, Panthersi izborili težak susret s puno golova, a Edmonton je slavio protiv Blackhawksa...

Devilsi i Islandersi odigrali su jedini susret koji nije riješen u regularnom vremenu. Kapetan gostiju John Tavares izjednačio je rezultat u sedmoj minuti prije isteka vremena, a početkom četvrte minute produžetka donio Islandersima i drugi bod. Domaćini su u dva navrata preuzimali vodstvo, testirajući Islese koji su usred svog najdužeg gostujućeg niza sezone. Ovom utakmicom imaju tri pobjede iz pet susreta i s utakmicom više preuzeli su prvo mjesto Metropolitana od Penguinsa.

Ryan Johansen zabio je prvi, ali pet minuta kasnije krenula je ofenziva Leafsa koju Jacketsi i Sergej Bobrovski nisu mogli zaustaviti. Četiri pogotka u rasponu od devet minuta u prvoj trećini, a zadnja dva na powerplayju, odredili su smjeru utakmice i razbili svake nade Columbusa. Johansen je dodao još jedan pogodak u drugoj trećini, a James van Riemsdyk pogodio praznu mrežu za svoj drugi pogodak susreta. Bobrovski je u petak popodne potpisao produžetak ugovora na četiri godine vrijedan 29.7 milijuna dolara.

Steven Stamkos pronašao je način da drugi pak prođe Michala Neuvirtha. Sa 45 obrana frustrirao je domaćine koji su poveli na početku prve trećine nakon velikog truda Ryana Callahana pred vratima. Neuvirth je obranio 27 udaraca u drugoj trećini na početku koje je Cody McCormick u igri s igračem manje izjednačio rezultat. Stamkos je u bijegu 2-na-1 s Jonathanom Drouinom, pet minuta do kraja susreta pričekao Neuvirtha i zapucao visoko kada ovaj to više nije mogao obraniti.

All-Star dresovi

Liga je predstavila dresove koje će nositi igrači odabrani za All-Star utakmicu u Columbusu

Oilersi su dočekali Chicago u Rexall Placeu i ozbiljnim pristupom iznenadili Hawkse koji nisu izašli na led u svojoj najboljoj formi. Gosti su prvi poveli, a nakon toga domaćini su dvaput preuzimali vodstvo dok Nail Jakupov nije povećao na dva gola prednosti 3:09 minute prije kraja susreta. U gostujućim redovima Brandon Saad oba puta je zatresao mrežu Bena Scrivensa koji se susreo s jednakim brojem udaraca kao i Antti Raanta (21). Taylor Hall dodao je pogodak u praznu mrežu, a Oilersi ostaju na začelju lige s 29 bodova.

Panthersi i Flamesi odigrali su susret prepun preokreta i golova u Saddledomeu. Domaćini su prvi poveli, prvim golom susreta Matta Stajana, a do zadnje trećine još će dvaput preuzimati vodstvo. Stajan je zabio i zadnjih pogodak za domaćine, ukupno peti, četiri minute prije isteka vremena, no konačnu pobjedu odnijeli su Panthersi pogotkom Tomasa Fleischmanna 45 sekundi kasnije.

NHL

New Jersey Devils - New York Islanders 2:3 OT (; 1-0 Zajac; 1-1 Bailey, 2-1 Gomez, 2-2 Tavares; 2-3 Tavares)

Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 5:2 (0-1 Johansen, 1-1 Bozak, 2-1 Winnik, 3-1 PPG Kessel, 4-1 PPG van Riemsdyk; 4-2 PPG Johansen; 5-2 EN van Riemsdyk)

Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 2:1 (1-0 Filppula; 1-1 SHG McCormick; 2-1 Stamkos)

Calgary Flames - Florida Panthers 5:6 (1-0 Stajan, 1-1 Huberdeau, 1-2 Boyes, 2-2 PPG Brodie; 3-2 Backlund, 3-3 Bergenheim, 4-3 Brodie, 4-4 Hayes; 4-5 Campbell, 5-5 Stajan, 5-6 Fleischamnn)

Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 5:2 (0-1 Saad, 1-1 Pouliot, 2-1 PPG Roy; 2-2 Saad, 3-2 Petry; 4-2 Jakupov, 5-2 EN Hall)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!