Zimski sportovi

Video: Nashville prvi do 60 bodova, Rangersi pomeli Kaliforniju

Željka Jurkas • nedjelja, 11.01.2015.
Video: Nashville prvi do 60 bodova, Rangersi pomeli Kaliforniju

Jedanaest zanimljivih susreta odigrano je u subotu u NHL-u, a velikih iznenađenja na kraju ipak nije bilo. Sve je počelo vatrenom matinejom Flyersa i Bruinsa, a završilo metlom Rangersa u Kaliforniji. Predatorsi su prva momčad koja je dostigla 60 bodova, u dvoboju začelja Avsi i Starsi odigrali su napet susret s puno golova, Pensi su odnijeli pobjedu u produžetku, a Jetsi i Bluesi nakon ispucavanja kaznenih udaraca. Loše vijesti dobili su Wingsi i Kingsi, Islandersi nastavljaju biti na čelu Metropolitana, Sensi su slavili u Arizoni, a Flamesi u Vancouveru...

U matineji dana Bruinsi su gostovali u Wells Fargo centru u Philadelphiji i već u prvoj minuti pale su rukavice. Flyersi su zadržali goste na 18 udaraca na vrata, no to im nije puno pomoglo jer se u prvu zvijezdu dana promaknuo rookie David Pastrnak koji je u svojoj sedmoj NHL utakmici zabio svoja dva pogotka. Prvi je došao na powerplayju, a drugi mu je pripremio David Krejči početkom zadnje trećine. Chris Kelly dodat će još pogodak braneći se s igračem manje, a Claude Giroux zabija počasni gol za domaćina (i popravak statistike powerplay jedinice) pet minuta prije kraja susreta. Steve Mason ozlijedio se na početku prve trećine i zamijenio ga je Ray Emery.

All-Star Game

Objavljen je popis igrača pozvanih na All-Star događanja koja će se 24. i 25. siječnja održati u Columbusu.

Pekka Rinne briljirao je na vratima Predatorsa upisavši 36 obrana u Minnesoti. Wild, koji je pao na posljednje mjesto divizije Central ima tek dvije pobjede u zadnjih deset susreta. Izjednačena prva trećina u kojoj su pred kraj domaćini preuzeli primat pokazala je da se mogu nositi sa svima, no neostvarena prednost iz tri pokušaja s igračem više u drugoj trećini došla je na naplatu u zadnjoj kada gosti odlaze na dva gola razlike. Predatorsi su pobjedom kao prva momčad lige došli na ukupno 60 bodova iz točno pola odigranih utakmica regularnog dijela sezone.

Unatoč deset udaraca na vrata više od domaćina, Starsi su zaredali četvrti poraz. Ispustivši vodstvo od dva razlike, uspjeli su na početku treće trećine vratiti susret na gol zaostatka nakon što je Colorado u drugoj trećini preokrenuo rezultat. Udarne igle Avsa, Matt Duchene i Nathan Mackinnon zabili su dva zadnja gola, a pobjednički pogodak, onaj Duchena u 12. sekundi zadnje trećine došao je nakon što je Borna Rendulić ukrao pak Starsima, upisavši svoju prvu asistenciju.

Još jedan težak susret odigrali su Canadiensi i Penguinsi, a pobjeda je ponovno otišla gostujućoj momčadi. U Bell centru momčad Pittsburgha odnijela je drugi bod u produžetku pogotkom kapetana Sidneyja Crosbyja, a zvijezde momčadi bili su vratari.

Na samom početku susreta u Verizon centru domaćini su se našli na powerplayju koji je Troy Brouwer iskoristio za svoj dvanaesti pogodak sezone, a Jimmy Howard je u pokušaju obrane udarca zadobio ozljedu prepona. Koliko je ozljeda ozbiljna još se ne zna, a na ledu ga je zamijenio Petr Mrazek koji je još dvaput, na 14 udaraca, pustio pak u mrežu. Braden Holtby nastavlja briljirati, a shutout mu je deset sekundi do isteka druge trećine pokvario Jonathan Ericsson.

Senatorsi su uvjerljivo pobijedili Coyotese u njihovoj Gila River areni zahvaljujući ponovnom pronalasku realizacije u igri s igračem više. Milan Michalek izjednačio je susret u prvoj, a Cody Ceci povećao vodstvo Ottawe početkom treće na powerplayju koji za Senatorse nije bio uspješan od sredine prosinca, s ukupnim skorom od 0-28. Craig Anderson zaključao je vrata nakon početnog udarca Mikkela Boedkera i upisao 31 obranu. Uvjerljivu gostujuću pobjedu odnijeli su i Islandersi u Columbusu. Sa 40 udaraca na vrata Sergeja Bobrovskog, pet puta su bili uspješni, i to pet različitih igrača. Druga trećina odnijela je prevagu na njihovu stranu s tri neodgovorena pogotka, dok su u preostale dvije obje momčadi po jednom zatresle mrežu.

Joni Ortio pozvan je u momčad nakon što se Karri Ramo ozlijedio u susretu s Wingsima i u svome desetom NHL startu upisao prvi shutout. 36 bezuspješnih pokušaja imali su Vancouver Canucksi dok je Eddie Lack propustio udarac Mikaela Backlunda na početku prve trećine. Carolina Hurricanesi su došli na gostovanje u St. Louis gdje su Bluesi zadnja tri susreta pobijedili s minimalnom razlikom od pet golova. Tom nizu došao je kraj, a Canesi su bili nadomak iznenađenja, no na kraju se moraju zadovoljiti s jednim bodom. Gosti su triput prelazili u vodstvo, poslavši Briana Elliotta na klupu sredinom prve trećine. Konačno izjednačenje domaćina dolazi u zadnjoj trećini 23. golom sezone Vladimira Tarasenka. U ispucavanju kaznenih udaraca prvi pokušaj bio je i pobjednički. T.J. Oshie prolazi Cama Warda, a Jake Allen zaustavlja svu trojicu Hurricanesa.

New York Rangersi vraćaju se iz Kalifornije sa savršenim nizom od tri pobjede, a Henrik Lundqvist je, prema Elias Sports Beaureau, postao prvi vratar u povijesti NHL-a koji je u prvih deset sezona igranja upisao 20 ili više pobjeda. Martin St. Louis i Chris Kreider doveli su goste u početno vodstvo u prvoj trećini, a Sharksi su na početku zadnje trećine jedini puta uspjeli proći Lundqvista. Antti Niemi bio je na vratima za domaćine i skupio obranu manje na isti broj udaraca kao i Lundqvist.

Jetsi su u Staples centru zabili tri gola na svoja prva četiri udarca na vrata Jonathana Quicka. Domaćini odgovaraju na powerplayju i utakmicu vraćaju na pogodak razlike, a preokret rade u zadnjoj trećini. No, gosti zabijaju i četvrti pogodak, a u shootoutu Michael Hutchinson brani svih pet pokušaja Kingsa, dok je Bryan Little jedini uspješan izvođač. Kingsi su zadobili još jedan udarac, prije susreta objavljeno je da je Tyler Toffoli obolio od mononukleoze i ne postoji vremenski okvir u kojem ga očekuju natrag na ledu, a usred susreta Tanner Pearson se u punoj brzini zabio u ogradu i prema prvim podacima slomio donji dio noge.

NHL

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 1:3 (0-1 PPG Pastrnak;; 0-2 Pastrnak, 0-3 SHG Kelly, 1-3 PPG Giroux)

Minnesota Wild – Nashville Predators 1:3 (0-1 Fisher, 1-1 Coyle;; 1-2 Jarnkror, 1-3 Wilson)

Colorado Avalanche – Dallas Stars 4:3 (0-1 Ritchie, 0-2 Sceviour; 1-2 Johnson, 2-2 Mitchell, 3-2 MacKinnon; 4-2 Duchene, 4-3 Hemsky)

Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins 1:2 OT (1-0 Pacioretty; 1-1 Malkin;; 1-2 PPG Crosby)

Washington Capitals – Detroit Red Wings 3:1 (1-0 PPG Brouwer; 2-0 Carlson, 3-0 Ward, 3-1 Ericsson;)

Columbus Blue Jackets – New York Islanders 2:5 (0-1 Kuljomin, 1-1 PPG Johnson; 1-2 Martin, 1-3 Lee, 1-4 Strait; 2-4 Foligno, 2-5 Okposo)

Arizona Coyotes – Ottawa Senators 1:5 (1-0 Boedker, 1-1 PPG Michalek, 1-2 MacArthur; 1-3 Hoffman; 1-4 PPG Ceci, 1-5 Legwand)

St. Louis Blues – Carolina Hurricanes 5:4 SO (0-1 Rask, 1-1 Steen, 1-2 Skinner, 1-3 E. Staal; 2-3 Schwartz, 3-3 Berglund, 3-4 Nash; 4-4 Tarasenko;; 5-4 Oshie)

Vancouver Canucks – Calgary Flames 0:1 (0-1 Backlund;;)

Los Angeles Kings – Winnipeg Jets 4:5 SO (0-1 Perreault, 0-2 Little, 0-3 PG Wheeler, 1-3 PPG Kopitar, 2-3 PPG Williams;; 3-3 Gaborik, 4-3 Clifford, 4-4 Bogosian;; 4-5 Little)

San Jose Sharks – New York Rangers 1:3 (0-1 St. Louis, 0-2 Kreider;; 1-2 PPG Karlsson, 1-3 EN Nash)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!