Zimski sportovi

Video: Vatanen donio pobjedu Ducksima u noći umirovljenja broja 8

Željka Jurkas • ponedjeljak, 12.01.2015.
Video: Vatanen donio pobjedu Ducksima u noći umirovljenja broja 8

I dok je u Anaheimu sve bilo u znaku Finaca, Panthersi su slavili u Edmontonu, a Hawksi su upisali treću pobjedu u sezoni protiv Wilda...

Roberto Luongo nastavlja s dobrim izvedbama, a sve četiri linije ispred njega nastavljaju raditi i pridonositi pobjedama. 31 obrana u Edmontonu uz četvoricu različitih strijelaca bile su dovoljne za treću pobjedu u nizu i pogled prema wild card mjestu za odigravanje. Florida je prva došla do vodstva, jedinim pogotkom u prvoj trećini, da bi se domaćini probudili u drugoj i došli do kratkotrajnog izjednačenja nakon kojeg su se do zadnjih pet minuta držali na minimalnom zaostatku. Do novog izjednačenja ne dolaze, kao što ne odgovaraju na zadnji pogodak Seana Bergenheima. Unatoč malom zastajanju u igri, gosti su pronašli način i ostavili Oilerse na začelju lige kao jedinu momčad koja još nije dosegla 30 bodova.

Buffalo Sabres

Cody McCormick, centar Sabresa primljen je u subotu u bolnicu gdje mu je dijagnosticiran krvni ugrušak u nozi. Do daljenjega će biti van pogona.

Susret u United centru nije bio toliko jednosmjeran koliko onaj par dana ranije u Xcel-u kada su Hawksi bili u gostima u Minnesoti, ali rezultat je jednak. Nadpucavši Hawkse 81:55 u ta dva susreta izgubili su sva četiri boda ukupnim rezultatom 8:3 za peti poraz u nizu (a treći u regularnom dijelu). Domaćini su krenuli žestoko i do 8. minute vodili s dva pogotka razlike. Wild okreće smjer u svoju stranu nakon uspješnog penalty killa te u idućih dvadesetak minuta, osim brojnih prilika u kojima je Corey Crawford pokazao da se kako zdravstveno, ako i u formi vratio na razini po kojoj ga poznajemo, zarađuju kaznenih udarac, no Jason Zucker ostaje neprecizan. Za prekidanje blage dominacije gostiju Brad Richards zabija treći, a par minuta kasnije Johnny Oduya četvrti gol domaćina. Matt Cooke kvari savršeni postotak obrana Crawforda krajem zadnje trećine, ali puno premalo i prekasno da bi se ishod susreta promijenio. Chicago će nakon pet utakmica u osam dana imati četiri dana odmora, a Wild sutra nastavlja niz gostovanja u Pittsburghu.

Anaheim Ducksi su u ceremoniji prije susreta umirovili prvi dres u povijesti kluba. Broj 8 Teemu Selannea podigao se do krovnih greda dok se 17 356 gledatelja još jednom prisjetilo i proslavilo izvanrednu karijeru velikog Finca. Za ceremoniju je odabran susret sa Selanneovim prvim NHL klubom, Winnipeg Jetsima, a uz brojne prijatelje, obitelj i dužnosnike lige, slavlju su pridruženi i trofeji koje je ovaj miljenik publike i ljubitelja hokeja osvojio u svojoj karijeri.

Sama utakmica je količinom drame na najbolji način pridonijela večeri, a da sve bude u slavljeničkom tonu pobrinuo se Sami Vatanen, olimpijski suigrač i osvajač brončane medalje u Sočiju, u šestom krugu ispucavanja kaznenih udaraca. Domaćini Honda centra su gotovo od samoga starta stizali rezultat, a prekretnica se dogodila krajem druge i početkom treće trećine kada su se uspješno obranili s dva igrača manje na ledu. Od zaostatka od dva gola došli su na izjednačenje 2:03 minute prije isteka vremena. Rickard Rakell upisao je četiri boda – dva gola i dvije asistencije – pridonijevši uspješnom ispucavanju kaznenih udaraca u četvrtom krugu.

NHL

Edmonton Oilers – Florida Panthers 2:4 (0-1 Hayes; 1-1 Eberle, 1-2 Campbell; 1-3 Kopecky, 2-3 Pouliot, 2-4 Bergenheim)

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 4:1 (1-0 Hossa, 2-0 Bickell; 3-0 Richards, 4-0 Oduya; 4-1 Cooke)

Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 5:4 SO (0-1 Kane, 1-1 PPG Rakell, 1-2 Bogosian, 1-3 Scheifele; 2-3 Jackman, 2-4 Ladd; 3-4 PPG Palmieri, 4-4 Rakell;; 5-4 Vatanen)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!