Rukomet

Luc Abalo zbog ozljede prepona propušta Svjetsko prvenstvo u Kataru

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.01.2015.
Luc Abalo zbog ozljede prepona propušta Svjetsko prvenstvo u Kataru
Foto: EPA

Šanse da će se ime Luca Abaloa nakon propuštenih kompletnih priprema naći na popisu putnika za Katar bile su minimalne, gotovo samo teoretske, a nakon današnjeg liječničkog pregleda francusko je krilo za javnost potvrdio da će prvi puta nakon reprezentativnog debija propustiti jedno veliko natjecanje...

Ozljeda prepona Luca Abaloa, zbog koje je s ostatkom momčadi proveo tek nekoliko dana u prvoj fazi priprema, pokazala se preozbiljnom te će za njenu sanaciju trebati više vremena od onoga koje je ostalo do prvog nastupa Francuske na Svjetskom prvenstvu.

Desno krilo Francuske u ponedjeljak rano prije podne potvrdilo je kako od njegova odlaska u Dohu neće biti ništa. "Nažalost, neću nazočiti Svjetskom prvenstvu u Kataru. Moja ozljeda se još uvijek ne predaje", kratko je Abalo otklonio svaku sumnju uz dodatak kako svojim suigračima želi svu sreću na natjecanju.

Na poziciji na kojoj je član PSG-a godinama bio prvi izbor Claude Onesta još ima Guillaumea Jolija i Valentina Portea koji se široj javnosti predstavio na prošlom Euru i to podjednako kvalitetnim igrama na poziciji krila, ali i desnog vanjskog.

Osim Abaloa utakmice XXL turniru propustio je i Daniel Narcisse, ali njegova ozljeda nije jednake težine i očekuje se da će moći konkurirati za susrete u Dohi, makar one u kasnijem rasporedu.

Večerašnja utakmica protiv Austrije, posljednja pred odlazak dat će odgovore na pitanja tko će s popisa 20 imena uz Abaloa ostati izvan konkurencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2015. u 00:03
    Taj iz svlačionice da pukne, ušlo bi. Uvijek mi je žao kad jedna ovakva zvijezda ne ode na veliko natjecanje...mogo bi ga prijavit za drugi krug, taman da se u polufinalu ili finalu izživi nad nama.
    Obrisan korisnik
  • sportoz12.01.2015. u 23:42
    I taj nam je godinama zagorčavao život. "Divljak" kojeg protivnici ne mogu kontrolirati, a Francuzi ne mogu adekvatno zamijeniti. Bez njega definitivno imaju dimenziju manje. Iskreno, drago mi je da ga nema.
    sportoz