Rukomet

Goluža: "Nismo pokazali sve karte", Vori: "Favoriti smo na papiru, ali..."

Borna Rupnik • ponedjeljak, 12.01.2015.
Goluža: "Nismo pokazali sve karte", Vori: "Favoriti smo na papiru, ali..."
Foto: FaH

Dan prije odlaska u Katar, u taboru rukometne reprezentacije vlada zadovoljstvo odrađenim te oprez uoči sraza sa suparnicima u skupini.

Hrvatska je u sklopu priprema dva puta pobijedila Srbiju, a osim ozljede Josipa Valčića izbornik Slavko Goluža nema problema sa zdravljem svojih igrača.

"Pripreme su protekle u najboljem redu. Jako puno smo radili na pripremama, što smo mogli vidjeti u drugom ogledu sa Srbijom kada se osjetio umor", rekao je Goluža, prenosi HRT, a igrači su uoči samog puta na Svjetsko prvenstvo u utorak dobili slobodne dane.

Nacionalna selekcija ima još rezerve, dodaje izbornik: "Protiv Srbije nismo pokazali sve naše karte. Poznato je da nisam sklon da u pripremama igramo jake utakmice, jer ne igramo punom snagom, što je i normalno. Ono što sam tražio u te dvije utakmice to sam i dobio. Bilo je puno trke, dobrih akcija i blokova te laganih pogodaka".

Hrvatska će turnir otvoriti s Austrijancima, a vratar Mirko Alilović ne želi se upuštati u prognoze.

"Mi idemo utakmicu po utakmicu, jer skupina je vrlo varljiva. Već u prvoj utakmici igramo s Austrijancima, koji gotovo svi igraju u Njemačkoj, zatim slijedi Tunis s kojim uvijek imamo problema, pa Makedonci koji su u euforiji i puni motivacije, neugodni Bosanci", rekao je Alilović, razmišljajući kako dobiti što lakšeg protivnika u osmini finala.

Slično razmišlja i div s crte, Igor Vori, koji ističe: "Ovo je jedno od najjačih prvenstava do sada - nema više slabih. Cilj je prvo mjesto u skupini, no skupina je jako varljiva i nema tu lakih protivnika. Možda najvažnija utakmica bit će ona prva protiv Austrije. Mi jesmo favoriti na papiru, ali to trebamo opravdati na terenu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2015. u 00:01
    Daj jednom preuzmi odgovornost i reci da idemo po to zlato, s takvim šufterskim stavom nikad i ne bumo nkj osvojili.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2015. u 22:15
    Bojim se da ćemo gledat već podgrijanu juhu od deja vu-a... od 2005, dakle već 10 godina smo u samom vrhu, samo nas medalje zadovoljavaju, a onda se vraćamo kao moralni pobjednici drvenog sjaja... Nakon Njemačke 2007. smo se nekako pretvorili u skupinu jako dobrih igrača, top individualca, ali više... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2015. u 20:42
    Nema vise slabih. Je Katar je velesila, a i ako je mislio na nasu grupu, Austriju po kvaliteti trebamo dobiti sa pola snage.
    Obrisan korisnik