Nogomet

Cristiano Ronaldo opet sa Zlatnom loptom: "Nezaboravna godina. Želim biti jedan od najvećih svih vremena"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 12.01.2015.
Cristiano Ronaldo opet sa Zlatnom loptom: "Nezaboravna godina. Želim biti jedan od najvećih svih vremena"
Foto: EPA

Cristiano Ronaldo, nogometaš Real Madrida i portugalski reprezentativac, dobitnik je Zlatne lopte drugu godinu zaredom.

Na svečanosti u švicarskom Zürichu, Cristiano Ronaldo ponovno je dobio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača svijeta.

U izboru je pobijedio njemačkog vratara Manuela Neuera iz Bayerna i Argentinca Lionela Messija iz Barcelone.

Ronaldu je to treća Zlatna lopta u karijeri, a prošle je godine za klub i reprezentaciju postigao 62 pogotka. "Iza mene je nezaboravna godina, a osvajanje ove nagrade jedinstven je osjećaj. Želim nastaviti istim putem, osvojiti još klupskih i pojedinačnih priznanja te svakim danom biti sve bolji. Nisam mislio da ću tri puta osvajati Zlatnu loptu, želim biti jedan od najvećih svih vremena", rekao je.

Nagradu za najbolju nogometašicu dobila je Nadine Kessler, njemačka reprezentativka iz Wolfsburga, dok je najboljim trenerom proglašen izbornih svjetskih prvaka, Joachim Löw.

Najljepši je pogodak postigao Kolumbijac James Rodriguez, na SP-u protiv Urugvaja, a u idealnu momčad svijeta uvršteni su Neuer, Lahm, Ramos, David Luiz, Thiago Silva, Di Maria, Iniesta, Kroos, Messi, Ronaldo i Robben.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić uvršten je u pričuvnu postavu, koju čine Courtois, Dani Alves, Alaba, Hummels, Marcelo, Modrić, Y. Toure, Alonso, Suarez, Ibrahimović i Neymar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir13.01.2015. u 10:10
    C. Ronaldo zasluženo. Rekordan broj golova u LP-a, naj-strijelac lige, svi trofeji s Realom. Iniesta u u prvih 11 ispred Yaye Tourea je svinjarija, a D. Luiz & T. Silva nakon svjetske sramote s Brazilom smijurija.
    Mithrandir
  • Hrvoje199013.01.2015. u 01:02
    Idealna momčad sa Inieston a bez Luke.... Šta ti je tretman kad si iz male zemlje a šta kad si iz jedne Španjolske... Čudno da najbolji obrambeni nije Maldini
    Hrvoje1990
  • gerrard12.01.2015. u 23:02
    većina izbora je logično, ali DANI ALVES u rezernoj momčadi??!!..pa bolje bi igrao bez desnog beka
    gerrard
  • Obrisan korisnik12.01.2015. u 22:41
    Po meni nije grijeh i nema greške sve dok Messi i CR osvajaju.Ove godine možda za dlaku bolji CR zbog LJige prvaka i zato što je Messi bio ozljeđen.Po meni u ovom trenutko sada Messi je najbolji igrač i mislim da će ovo biti njegova godina ponovno.Živjeli svi ljubitelji nogometa.Sve je ovo ta čar... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2015. u 22:38
    Ne znam čemu toliko minusa.Sve si činjenice napisao.
    Obrisan korisnik