Zimski sportovi

Rendulić: "Treba znati što s pakom prije nego ga primite. Nadam se da neću biti i zadnji Hrvat koji je zabio"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 12.01.2015.
Rendulić: "Treba znati što s pakom prije nego ga primite. Nadam se da neću biti i zadnji Hrvat koji je zabio"

Nakon prvog gola u NHL-u, Borna Rendulić upisao je i prvu asistenciju, a privikava se na život od "pet zvjezdica" i brzi hokej u najjačoj ligi svijeta.

Mladi Borna Rendulić ispisuje u dresu Colorado Avalanchea povijest hrvatskog hokeja, skupljajući nastupe u NHL-u te bilježeći prve bodove.

Rendulić je otkrio kako nema rutinski program prije utakmice, već sve ovisi o raspoloženju, ali ima itekako dobar motiv.

"Sa sedam sam godina igrao nogomet, a jedan me trener pitao želim li doći igrati hokej. Nisam prije toga uopće znao što je to, ali rekao sam 'zašto ne', došao na prvi trening i tada je sve počelo. Htio sam igrati sve sportove, bio sam talentiran i hiperaktivan", ispričao je.

"Najveći je izazov bio novac jer ga moji roditelji nisu imali mnogo, a oprema je skupa i teško se nabavlja u Hrvatskoj. Putovali smo u Austriju, Sloveniju i Češku kako bismo je nabavili, a roditelji su morali prodavati automobile i naći novac od sponzora", nastavio je Rendulić u razgovoru za stranice svog kluba.

Hrvatski je hokejaš tada pratio Waynea Gretzkyja, Joea Šakića i Marija Lemieuxa, kojeg navodi kao svog idola, a sada uživa u luksuznom životu koji omogućava NHL.

"O NHL-u sam učio svaki dan preko televizije i treba se naviknuti. Sve je brže, nema vremena, treba znati što s pakom prije nego ga primite", kaže.

"Osjećaj povijesnog gola uistinu je sjajan. Nadam se da neću biti i zadnji Hrvat koji je zabio. Nisam mislio da ću biti ovdje ove godine, ali dobio sam priliku i ne mogu riječima opisati veselje tog trenutka. Bilo je nevjerojatno", zaključuje Borna Rendulić.

Foto: nhl.com

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!