Rukomet

Hrvatska među četiri Červarova favorita: "Imam dobar osjećaj, a bilo bi bahato najaviti zlato"

Borna Rupnik • utorak, 13.01.2015.
Hrvatska među četiri Červarova favorita: "Imam dobar osjećaj, a bilo bi bahato najaviti zlato"
Foto: Kristijan Komarica

Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Lino Červar, pridružio se svima koji Golužine izabranike vide u borbi za medalje u Kataru.

Hrvatski rukometaši u utorak kreću na put prema Svjetskom prvenstvu, bez Obranovića i Pešića koji su posljednji otpali s popisa, a zbivanja će s velikim zanimanjem pratiti i nekadašnji izbornik Lino Červar.

"Hrvatska će doći do same završnice, a među četiri najveća favorita za medalje još su Francuska, Španjolska i Danska. Naravno da uvijek netko može iznenaditi. Treba pripaziti na Njemačku i Švedsku", upozorio je Červar za 24sata.

Ipak, hrvatski pohod na zlatno odličje ne želi najavljivati, premda ima dobar osjećaj.

"Bilo bi bahato pored jedne Francuske najaviti osvajanje zlatne medalje. To ne bilo skromno i vidim da izbornik i igrači pametno postupaju. Ne žele najaviti borbu za zlato jer bi si u slučaju nekog neuspjeha s tim najavama zabili autogol. Imam dobar osjećaj pred prvenstvo. Vjerujem u novi veliki uspjeh Hrvatske i u novu medalju. Mislim da ćemo biti u pravom izdanju, vjerujem u izbornika i ovu momčad", rekao je.

Proslavljeni Talant Dujšebajev, čiji sin brani boje branitelja naslova Španjolske, smatra da će titula teško opet završiti u istim rukama, a među šest kandidata za zlato uvrstio je Hrvatsku, Dansku, Francusku, Poljsku, Švedsku te Španjolsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10813.01.2015. u 20:23
    Mene više zanima zašto je to a) on, b) sada izjavio. Niti na ovom popisu, niti u ovom stožeru, niti zbog kojekakvih tjesnih rezultata sa uspješnijim reprezentacijama nema razloga da se nadamo prvom mjestu. Bronca je najoptimistični scenarij koji ja vidim.
    narada108
  • Pijanec13.01.2015. u 18:35
    Zlatna? Realno i iskreno, niti jedan trener trenutno ne bi imao velike sanse za zlato sa nasom repkom.. Naravno, lopta je okrugla, ali treba biti realan.. Francuska je apsolutni favorit za zlato.
    Pijanec
  • Obrisan korisnik13.01.2015. u 16:36
    Nekad ni Lino nije valjao...
    Obrisan korisnik
  • stodra13.01.2015. u 16:09
    Lino molim te vrati se, jer pod Goluzom nazalost nasa Hrvatska nikad ni nece vise biti zlatna
    stodra