Rukomet

Danska i Španjolska osvojile turnire, Tunis remizirao s Rusima

Niko Rukavina • utorak, 13.01.2015.
Danska i Španjolska osvojile turnire, Tunis remizirao s Rusima
Foto: EPA

Svjetsko rukometno prvenstvo u Kataru počinje za dva dana. Reprezentacije sudionice završile su s pripremama te će se u narednim danima zaputiti na Bliski istok. Sinoć su završene i posljednje pripremne utakmice pred predstojeće Svjetsko prvenstvo...

Na jakom pripremnom turniru odigranom u danskom Aalborgu, na kojem su sudjelovale četiri reprezentacije sudionice SP-a, domaćini su osvojili prvo mjesto svladavši u posljednjoj, odlučujućoj utakmici Švedsku s 29:28.

Kod Danaca najefikasniji su bili Christiansen i Hansen s po pet pogodaka, a za Švedsku su tri pogotka zabili Östlund, Petersen, Ekberg i Nilsson.

Island i Slovenija remizirali su 32:32 te je na kraju konačni poredak Totalkredit Cupa glasio: Danska prva (četiri boda), Švedska druga (četiri boda), Island treći (tri boda) i Slovenija zadnja (jedan bod).

Španjolci su turnir Domingo Barcenas, odigran u Oviedu, zaključili s maksimalnim učinkom pobijedivši u finalu reprezentaciju Poljske s 33:28. Najefikasniji kod domaćina su bili Rivera i Canellas sa šest pogodaka, a kod Poljske najviše (četiri) su zabili Krajewski, Rojewski i Jurecki.

Norveška je pobijedila Mađarsku s 28:26 i turnir završila na drugom mjestu dok Mađari nisu upisali niti jedan bod.

Nakon što su prije tri dana svladali Rusiju s 34:31, Tunižani, koji se nalaze u istoj skupini s Hrvatskom, sinoć su s istim protivnikom odigrali 24:24. Kod Tunisa najefikasniji je bio Boughammi s četiri gola, a kod Rusa najviše je zabio Dibirov, pet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!