Zimski sportovi

Video: Pobjede domaćina u sve tri utakmice

Željka Jurkas • utorak, 13.01.2015.
Video: Pobjede domaćina u sve tri utakmice

Tri susreta odigrana su u ponedjeljak u NHL-u sa stopostotni učinkom domaćina. Neizvjestan susret u Washingtonu pripao je Capitalsima, čvrsti fizički obračun u Los Angelesu Kingsima, a Flyersi su u Wells Fargo centru jakom drugom trećinom razmontirali Boltse...

Flyersi su nakon više od godine dana (susret sa Columbusom 19.12.2013.) zabili pet pogodaka u jednoj trećini poslavši Jevgenija Nabokova na klupu i učvrstili tijek susreta. Niti Ben Bishop nije bio bolje sreće, a domaćini su nastavili u istom tonu. Michael Raffl zabio je zadnji, sedmi pogodak pet minuta prije isteka druge trećine nakon čega je Lightning ublažio poraz s dva pogotka u idućih šest minuta. Gosti su preuzeli dominaciju u zadnjoj trećini, ali su domaćini s Robom Zeppom na vratima izdržali sve napade – 12/21 obrane došle su u zadnjih 20 minuta.

Boston Bruins

Simon Gagne odlučio se ne vratiti u momčad Bruinsa ove sezone zbog osobnih razloga.

Mali broj udaraca na obje strane (20:19) obilježili su tipičan susret u Staples centru u kojem su u dominantnoj prvoj trećini Kingsi brzim pogotkom osigurali pobjedu. Anže Kopitar pospremio je pak iza leđa Jonathana Berniera nakon sjajnog truda i prolaska Drewa Doughtyja. Domaćini su na samom kraju udvostručili rezultat pogotkom u praznom mrežu Mariana Gaborika, a Kopitar je upisao i asistenciju. Cijeli susret bio je izrazito fizički, a penalty kill jedinica domaćina bila je uspješna u tri navrata i zadržala prednost na svojoj strani. Martin Jones upisao je treći shutout sezone.

Dvoboj vratara u Verizon centru zaključio je Alex Ovečkin 74. pobjedničkim golom u karijeri (najviše u povijesti Capitalsa). Semjon Varlamov zaradio je isključenje, a powerplay jedinica domaćina iskoristila je svoju četvrtu priliku i u dominantnoj trećini uzela pobjedu. Jay Beagle prvi je prošao Varlamova (koji je skupio 36 obrana) u prvoj trećini, a Avsi su na drugom powerplayju izjednačili preko Alexa Tanguaya. Braden Holtby skupio je 31 obranu, a više od pola njih došlo je u zadnjoj trećini u kojoj su gosti triput više pucali na vrata.

NHL

Philadelphia Flyers – Tampa Bay Lightning 7:3 (1-0 VandeVelde, 1-1 PPG Stamkos, 2-1 Umberger; 3-1 PPG Voraček, 4-1 Bellemare, 5-1 PPG Streit, 6-1 PPG B. Schenn, 7-1 Raffl, 7-2 Boyle; 7-3 PPG Callahan)

Washington Capitals – Colorado Avalanche 2:1 (1-0 Beagle; 1-1 PPG Tanguay, 2-1 PPG Ovečkin;)

Los Angeles Kings – Toronto Maple Leafs 2:0 (1-0 Kopitar;; 2-0 EN Gaborik)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!