Zimski sportovi

Video: Bitka za New York pripala Islandersima, Predatorsi uvjerljivo protiv Nucksa

Željka Jurkas • srijeda, 14.01.2015.
Video: Bitka za New York pripala Islandersima, Predatorsi uvjerljivo protiv Nucksa

Deset uzbudljivih susreta odigrano je u utorak navečer u NHL-u. Buffalo je umirovio dres legendarnog vratara, a Wingsi su im pokvarili cijelo slavlje; Bruinsi, Hurricanesi, Starsi i Sharksi su upisali minimalne pobjede, od čega je samo potonja gostujuća; Pensi, Jetsi, Predatorsi i Bluesi uvjerljivo su pobijedili nad domaćem ledu, a Islandersi jedini nisu dozvolili pogodak u svojoj mreži uz visoku pobjedu nad Rangersima...

Bostonov rookie David Pasternak odlično iskorištava svoje prilike te je ponovo bio ključan igrač u momčadi domaćina. S dva pogotka, uključujući odlučujućim na samom početku zadnje trećine, pomogao je Bruinsima da upišu četvrtu pobjedu i nizu i zadaju Tampi drugi poraz u nizu. Kapetan Boltsa, Steven Stamkos u dva je navrata tijekom prve i druge trećine dovodio svoju momčad u minimalno vodstvo, no lošiju i nemarniju igru cijele momčadi koja vuče korijene iz velikog poraza u Philadelphiji dan ranije, domaćini United centra znali su iskoristiti.

Dva bivša kluba vratara iz Kuće slavnih Dominika Hašeka susrela su se u noći umirovljenja njegovog broja 39 u Buffalu, a na vratima obje momčadi stajali su Česi. Michal Neuvirth na vratima domaćina s 27 obrana i uspješniji Petr Mrazek, koji je na 26 udaraca pustio jean pogodak. Obje specijalne jedinice Wingsa dale su svoj doprinos pobjedi. Darren Helm je short handed golom odveo goste u vodstvo, a Gustav Nyquist ga je povećao na powerplayju. Mike Weber postigao je jedini gol za domaćine koji su upisali osmi poraz u nizu.

Jaroslav Halak jedini je vratar koji je zaključao svoja vrata i sa 100%-tnim učinkom završio utakmicu. Treća pobjeda u nizu Islandersa zadržala ih je na čelu ljestvice Metropolitana s bodom ispred Penguinsa i odgovorila na pitanje tko je trenutno jača momčad New Yorka – Islandersi koji zabilježavaju jednu od najbojih sezona proteklih godina (desetljeća) ili Rangersi koji su se nakon slabijeg starta zahuktali i kreću prema sigurni(ji)m pozicijama za doigravanje. Tri pogoka u drugoj trećini osigurali su im pobjedu i poslali Henrika Lundqvista na klupu, a pritisak nije popustio niti u zadnjoj trećini u kojoj su upisali dvostruko veći broj udaraca na vrata (12:6).

Puno toga ne funkcionira trenutno u momčadi Wilda, a zadnja momčad koja im je ukazala na greške su Pittsburgh Penguinsi. Ugostivši ih u Consol Energy centru poveli su u sedmoj minuti drugim sezonskim golom Marcela Goca na kojem je Zach Sill upisao svoj prvi NHL bod. Najviše što su gosti uspjeli pokazati bio je povratak na gol razlike početkom druge trećine, no niti to nije dugo trajalo. Chris Kunitz zabija treći gol Pensa na powerplayju minutu i pol kasnije i dalje vodstvo samo raste. David Perron zabio je dva gola, a na samo dva od sedam pogodaka domaćina nisu sudjelovali Sidney Crosby ili Jevgenij Malkin. Ono čega su se svi simpatizeri Penguinsa pribojavali potvrđeno je nakon susreta s Minnesotom. Olli Maatta mora na drugu operaciju ramena unutar godine dana i sezona je za njega vjerojatno završena.

Jordan Staal zabio je svoj prvi gol sezone, a Hurricanesi su u zadnjoj trećini prokockali vodstvo od dva gola, no srećom po njih Anton Khudobin obranio je oba pokušaja Avsa pri ispucavanju kaznenih udaraca i zaslužio im drugi bod. Calvin Pickard bio je odličan na vratima Colorada sa 44 obrane tijekom 65 minuta. Carolina je pobjedom izjednačila sezonsku seriju s Avsima i ostaje na začelju Metropolitana.

Trinaestu uzastopnu gostujuću utakmicu izgubili su Oilersi u St. Louisu te i dalje ostaju na posljednjem mjestu ljestvice s bodom manje od 30. Dva gola u prvoj trećini te triput veći broj udaraca na vrata u drugoj (koji je rezultirao još jednim pakom iza leđa Bena Scrivensa) bilo je dovoljno za pobjedu. Benoit Pouliot zabio je dva gola za goste u zadnjoj, a Alexander Steen povećao konačnu prednost na dva za petu pobjedu u nizu.

Vodeći vratar po broju pobjeda lige (29) i definitivni MVP polusezone Predatorsa, Pekka Rinne izašao je početkom zadnje trećine s leda zbog ozljede donjeg dijela tijela. Do tog trena obranio je 20 udaraca Vancouvera, a da četvrta pobjeda u nizu ne dođe u pitanje pobrinula su se trojica napadača, svaki s po jednim golom. Colinu Wilsonu bio je to drugi pogodak na utakmici, a Carter Hutton obranio je svih deset udaraca nakon zamjene Rinnea. Winnipeg Jetsi, točnije Mathieu Perreault sa četiri i Dustin Byfuglien s dva pogotka razmontirali su Pantherse i s vrata maknuli Roberta Luonga sredinom druge trećine nakon četiri primljena pogotka iz 20 pokušaja. Zamijenio ga je Al Montoya koji je do kraja upisao još lošiji rezultat, pustivši četiri paka iz 15 pokušaja. Ovo je prva utakmica sa četiri pogotka Perreaulta, a glavnom treneru Jetsa Paulu Mauriceu bila je 500. utakmica u NHL-u.

Senatorsi su odlično započeli, no Starsi su se u velikom stilu vratili i na kraju izdržali zadržati minimalno vodstvo. Četiri neodgovorena pogotka u drugoj trećini stavili su domaćine American Airlines centra u vodstvo od dva gola, a Milan Michalek strijelac je jedinog gola zadnje trećine koji je utakmicu držao u neizvjesnosti do samoga kraja. Sensi su poveli s dva gola i do kraja prve trećine vratili tu razliku pogotkom Jareda Cowena, no Anders Lindback koji je smijenio Karija Lehtonena nakon deset minuta i dva primljena pogotka iz pet pokušaja, postavio je zid i branio kada je bilo najpotrebnije, uključujući 15 obrana u zadnjoj trećini.

Izjednačeni susret u Glendaleu odigrali su Coyotesi i Sharksi. Domaćini su prvi poveli, a do druge minute druge trećine gosti su preuzeli vodstvo. Shane Doan izjednačuje utakmicu, a Branden Dillon prekida post od 62 susreta i svojim prvim golom u dresu Sharksa donosi domaćinima 13. pobjedu u gostima u šestoj minuti zadnje trećine.

NHL

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 4:3 (0-1 Stamkos, 1-1 Marchand; 1-2 Stamkos, 2-2 Pastrnak, 3-2 Lucic; 4-2 Pastrnak, 4-3 Callahan)

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings 1:3 (0-1 Helm; 0-2 Nyquist, 1-2 Weber, 1-3 Tatar;)

New York Rangers – New York Islanders 0:3 (; 0-1 Lee, 0-2 Kuljomin, 0-3 SHG Nielsen;)

Pittsburgh Penguins – Minnesota Wild 7:2 (1-0 Goc, 2-0 Perron; 2-1 Brodin, 3-1 PPG Kunitz; 4-1 Sutter, 5-1 Martin, 6-1 Letang, 6-2 Fontaine, 7-2 Perron)

Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche 3:2 SO (1-0 J. Staal; 2-0 Dwyer; 2-1 Duchene, 2-2 Mitchell;; 3-2 Lindholm)

St. Louis Blues – Edmonton Oilers 4:2 (1-0 Tarasenko, 2-0 Backes; 3-0 Schwartz; 3-1 PPG Pouliot, 4-1 Steen, 4-2 Pouliot)

Nashville Predators – Vancouver Canucks 5:1 (1-0 PPG Smith, 2-0 Wilson; 2-1 Edler; 3-1 Forsberg, 4-1 Fisher, 5-1 PPG Wilson)

Winnipeg Jets – Florida Panthers 8:2 (1-0 Perreault, 2-0 PPG Perreault; 3-0 Byfuglien, 3-1 Bolland, 4-1 Byfuglien, 5-1 Perreault, 6-1 Perreault; 7-1 Harrison, 7-2 Boyes, 8-2 PPG Kane)

Dallas Stars – Ottawa Senators 5:4 (0-1 Hoffman, 0-2 PPG MacArthur, 1-2 Hemsky, 1-3 Cowen; 2-3 Daley, 3-3 Klinberg, 4-3 PPG Cole, 5-3 Klinberg; 5-4 PPG Michalek)

Arizona Coyotes – San Jose Sharks 2:3 (1-0 Boedker; 1-1 PPG Pavelski, 1-2 Hertl, 2-2 Doan; 2-3 Dillon)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!