Zimski sportovi

Video: Leafsi stradali u Pondu, Devilsi slavili u Staplesu

Željka Jurkas • četvrtak, 15.01.2015.
Video: Leafsi stradali u Pondu, Devilsi slavili u Staplesu

Domaćini i gosti su podijelili bodove u četiri susreta NHL-a odigrana u srijedu. Obje pobjede domaćini su zaključali vrata, Devilsi su jakom drugom trećinom slavili kod Kingsa, a Habsi na kraju u Columbusu...

Montreal Canadiensi su dominirali ledom u Nationwide areni u Columbusu, a domaćini su od početka susreta vodili s golom prednosti. Sergej Bobrovski je još jednom bio glavni izvor frustracija obranivši 21 udarac kroz prve dvije trećine da bi ga na kraju slomila tri uzastopna powerplayja gostiju. Kevin Connauton postigao je prvi pogodak za 'Lumbus, a Ryan Johansen drugi put je zatresao mrežu Careyja Pricea u igri s igračem više na samoj sredini zadnje trećine. Tada loša kontrola paka, nemarnost i nedisciplina dolaze na naplatu i Habsi s dva gola Maxa Paciorettyja i jednim P.K. Subbana u tri situacije igre s igračem više unutar četiri minute odnose pobjedu.

Braden Holtby nastavlja briljirati za Washington Capitalse. S 21 obranom u susretu s divizijskim rivalima Flyersima upisao je četvrti shutout sezone i zasjenio odličnu večer Roba Zeppa koji je zaustavio 25 od 26 udaraca domaćina. Pogodak Jasona Chimere nakon što je Matt Niskanen presjekao pokušaj izbacivanja paka iz zone Flyersa i vratio ga pred mrežu, u četvrtoj minuti susreta, donio je Capsima treću pobjedu u nizu. Drugi shutout večeri pripao je Frederiku Andersenu koji je u Honda centru s 28 obrana ostavio Leafse bez postignutog gola. Corey Perry zabilježio je treći hat trick sezone golovima kroz drugu i treću trećinu, a prvi pogodak večeri postigao je Kyle Palmieri na powerplayju.

Malo toga dobroga može se na račun Kingsa reći u vezi susreta s Devilsima. Bezidejnost u većem dijelu susreta, nediscipliniranost, nemogućnost postavljanja sustava i nedosljednost samo su neki od epiteta koji još jednom u zadnjih mjesec i pol mogu opisati sliku koju igrači Los Angelesa prezentiraju na ledu. A sve skupa nije zbog manjka truda koji ih očito ostavlja frustriranima, a trenera Darryla Suttera svaki put iznova u potrazi za kombinacijom koja će donijeti iskru u momčad i pokrenuti stvari. Tako su, na primjer, u ovom susretu u jednom trenu na ledu zajedno bili Anže Kopitar, Andy Green i Jordan Nolan, a vratari su se izmjenjivali kroz trećine, pa je tako Martin Jones počeo i završio susret, a Jonathan Quick (koji je trebao imati slobodnu večer), ušao u drugoj trećini nakon dva primljena gola na pet udaraca i sam u deset minuta skupio pet obrana iz sedam pokušaja. Pohvale treba iznijeti za momčad Devilsa koja je pravovremeno uhvatila pruženu priliku i s tri gola unutar 68 sekundi u drugoj trećini definitivno odredila smjer susreta. Pred kraj trećine dodali su još jedan pogodak, za razliku od četiri. Povratkom Jonesa na gol, domaćini su odigrali bolju zadnju trećinu stvarajući veći pritisak, ali Cory Schneider je obranio 12 od 14 udaraca i dopustio tek ublaženje poraza.

U ostalim vijestima iz lige, Devan Dubnyk postao je novi vratar Minnesote Wilda. Arizona Coyotesi su u zamjenu za njega dobili pick u trećem krugu ovogodišnjeg Drafta. A branič Minnesote Ryan Suter je zbog udarca laktom u glavu Pensovog Steva Downija dobio suspenziju od dvije utakmice. Pittsburgh je s waiversa položio pravo na Marka Arcobella.

Vratar Nashville Predatorsa Pekka Rinne, prema riječima glavnog trenera Barryja Trotza, „neće biti dostupan nekoliko tjedana“. A vratar Bluesa Martin Brodeur dobio je slobodnih tjedan dana od kluba nakon kojih će odlučiti o nastavku sezone (i karijere).

Imenovani su kapetani All-Star momčadi. Jonathan Toews predvodit će jednu, a Nick Foligno. Zamjenici momčadi Toews bit će Ryan Getzlaf i Rick Nash, dok će zamjenici momčadi Foligno, koja će se smatrati domaćinom, biti Patrick Kane i Drew Doughty. Domaćine će voditi trener Kingsa, Sutter; dok će goste voditi trener Predatorsa Peter Laviolette. Ostatak obje momčadi odredit će se na All-Star Fantasy Draft-u u petak, 23. siječnja 2015. u 20 sati po lokalnom vremenu.

NHL

Columbus Blue Jackets – Montreal Canadiens 2:3 (1-0 Connauton;; 2-0 PPG Johansen, 2-1 PPG Pacioretty, 2-2 PPG Subban, 2-3 PPG Pacioretty)

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 1:0 (1-0 Chimera;;)

Anaheim Ducks – Toronto Maple Leafs 4:0 (1-0 PPG Palmieri; 2-0 Perry, 3-0 Perry; 4-0 EN Perry)

Los Angeles Kings – New Jersey Devils 3:5 (0-1 PPG Bernier; 1-1 Brown, 1-2 PPG Bernier, 3-1 Havlat, 1-4 Cammalleri, 1-5 Ryder; 2-5 Gaborik, 3-5 Williams)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!