Tenis

Kvitova preko sunarodnjakinje do 15. naslova u karijeri

Niko Rukavina • petak, 16.01.2015.
Kvitova preko sunarodnjakinje do 15. naslova u karijeri
Foto: EPA

U češkom finalu WTA turnira u Sydneyu Petra Kvitova bila je bolja od sunarodnjakinje Karoline Pliskove, a finale WTA turnira u Hobartu izborile su Amerikanka Madison Brengle i Britanka Heather Watson.

WTA turnir u Sydneyu osvojila je Petra Kvitova iz Češke nakon što je u finalu nakon gotova dva sata igre i dva tie-breaka svladala sunarodnjakinju Karolinu Pliskovu. Kvitovoj, četvrtoj tenisačici svijeta, ovo je 15. naslov u karijeri.

U oba seta obje su tenisačice napravile po jedan break, no u oba tie-breaka Kvitova je napravila tri mini-breaka, a Pliskova dva za 7-5, 8-6 četvrte nositeljice Sydneya.

Madison Brengle, 84. igračica svijeta, je u polufinalu WTA turnira u australskom Hobartu nakon sat i 44 minute igre svladala Japanku Kurumi Naru s 2:1 u setovima. Prvi set Amerikanka je slavila sa 6:4, no Japanka, inače 43. igračica svijeta, uzvratila je s ekspresnih 6:1. Odlučujući set ipak je pripao Brengle (6:3) za finale u kojem će pokušati dohvatiti prvi naslov u karijeri.

U drugom, dosta izjednačenom polufinalu, između Britanke i 49. igračice svijeta, Heather Watson i 42. Amerikanke, Alison Riske dvoboj je otišao na stranu Watson koja je sa 6:3, 7:5 bila bolja od suparnice nakon sat i 48 minuta igre.

WTA Sydney, finale

Petra Kvitova (Češka, 2) - Karolina Pliskova (Češka) 7:6 (7-5), 7:6 (8-6)

WTA Hobart, polufinale

Madison Brengle (SAD) - Kurumi Nara (Japan) 6:4, 1:6, 6:3

Heather Watson (Velika Britanija) - Alison Riske (SAD) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!