Zimski sportovi

Video: Wingsima pobjeda u zadnjim sekundama, Habsi poraženi u Ottawi

Željka Jurkas • petak, 16.01.2015.
Video: Wingsima pobjeda u zadnjim sekundama, Habsi poraženi u Ottawi

Uzbudljivih deset susreta odigrano je u NHL-u u noći s četvrtka na petak. Prva tri susreta završena su shutoutom, a samo je jedan otišao u produžetak. Boltsi su zasjali u zadnjoj trećini i uzeli pobjedu nad Oilersima, kao i Flamesi u Arizoni i Avsi nad Panthersima u Floridi, Senatorsi su nadigrali Habse, a Sharksi Leafse, dok je vratar ukrao susret u Dallasu...

Tri vratara zaključala su svoja vrata. Tuukka Rask s 30 obrana nad Rangersima za drugi shutout sezone, Ryan Miller s istim brojem obrana nad Flyersima za četvrti shutout te Devan Dubnyk u svom prvom startu za Wild s 18 obrana drugi puta je zaključao vrata ove sezone. Tri strijelca u momčadi Bruinsa raspodijelila su se na tri trećine i prošla Cama Talbota koji je mijenjao Henrika Lundqvista nakon što je prošli susret s Islandersima završio isto kao i ovaj.

Vancouver je u gostima u Wells Fargo centru do 22. minute riješio napadački dio susreta. Dva powerplay gola u režiji braće Sedin i po gol Nicka Bonina i Jannika Hansena osigurali su dovoljnu razliku i natjerali Flyerse da promijene vratara. Unatoč velikom napadu u zadnjoj trećini (12 udaraca na vrata), Miller je ostao postojan, a domaćini bez pogotka.

Dvije momčadi koje je zahvatila kriza i koje već neko vrijeme stoje na posljednjem mjestu svojih divizija susrele su se u Buffalu. Wild je pronašao napadačku iskru i sedmorica različitih strijelaca upisala su se na semafor, dok su Sabresi dobili deveti poraz u nizu.

U poprilično izjednačenom susretu u Floridi Avalanche je powerplay golom Nicka Holdena sredinom zadnje trećine došao do pobjede. Po gol na svakoj strani zabijen je u svakoj trećini, a Aaron Ekblad postigao je šesti pogodak sezone s dva igrača više na ledu i prekinuo niz od 14 utakmica bez gola. Gosti su u oba slučaja preuzimali vodstvo koje su domaćini brzo stizali, pa je tako razlika između golova u drugoj trećini bila 23 sekunde.

Dvije sekunde prije isteka produžetka završila je jedina utakmica večeri kojoj 60 minuta nije bilo dovoljno. Pavel Dacjuk je udarcem iz zgloba unutar lijevog kruga popravio dojam Wingsa i osigurao im pobjedu koju su zamalo ispustili. Joakim Andersson prekinuo je niz od 33 utakmice bez gola, a Tomaš Tatar udvostručio vodstvo u drugoj trećini. Domaćini Scottrade centra uzvraćaju preko powerplayja na početku treće - David Backes zabija svoj 16. pogodak sezone, a u zadnjoj minuti regularnog dijela Alexander Steen pogađa za izjednačenje. U susretu u Amalie areni, između Tampe i Oilersa, Benoit Pouliot držao je goste u igri preko specijalnih momčadi. Najprije je zabio prvi pogodak susreta, u igri s igračem manje na prvom powerplayju domaćina, a zatim je na samom kraju druge trećine ponovno doveo goste u prednost, pogotkom na četvrtom (i posljednjem) powerplayju. U zadnju trećinu (koja je odigrana bez isključenja), Boltsi ulaze s puno više energije i volje nego u protekle dvije, a Ondrej Palat s dva pogotka preko Bena Scrivensa rješava susret.

Flamesi su pobijedili i u četvrtom susretu s Coyotesima ove sezone, a domaćine je ponovno loša zadnja trećina koštala bodova. Izjednačene prve dvije trećine završile s pogotkom u svakoj mreži, da bi Calgary u zadnjoj dvaput prošao Mika Smitha i jednom pogodio praznu mrežu. Montreal Canadiensi, s nizom od šest pobjeda u gostima, došli su u Canadian Tire centar i izrazito lošom prvom trećinom dopustili domaćinima kontrolu nad utakmicom. Craig Anderson skupio je 25 obrana, propustivši tek pak Maxa Paciorettyja za početno izjednačenje u prvoj trećini. Četiri minute nakon izjednačujućeg gola, Jean-Gabriel Pageau zabio je svoj prvi gol sezone za novo vodstvo domaćina. Unatoč malo većem zalaganju u iduće dvije trećine, Habsi ne uspijevaju aktivirati sve igrače, a powerplay jedinica ponovno ostaje na nuli te zaključuje tjedan u kojem nisu realizirali prilike iz šesnaest pokušaja. Sensi još dvaput pronalaze mrežu, kapetan Erik Karlsson preko Dustina Tokarskog, a Erik Condra u praznu u zadnjoj minuti susreta.

Leafsi su nastavili kalifornijsku turu i došli u Shark Tank u kojem su bili konkurentni kroz prvu trećinu u kojoj je unutar tri minute palo tri gola. Tyler Kennedy te Patrick Marleau koji je prekinuo post od 16 utakmica za domaćine i Roman Polak za goste. U iduće dvije trećine prevaga ide na stranu Sharksa, ali James Reimer čuva vrata do samoga kraja skupivši 29 obrana kroz 40 minuta. Domaćini dolaze do još jednog pogotka, u praznu mrežu, dok su Leafsi imali klizača više na ledu ne bi li izjednačili susret. Jetsi su u American Airlines centru htjeli ponoviti recept iz susreta s Panthersima, pa iako im to baš i nije uspjelo, na vratima su imali izvrsnog Ondreja Paveleca koji je sa 46 obrana ukrao pobjedu. Tek je jedan od zadnjih udaraca na gol domaćina pronašao put preko Paveleca i prepolovio vodstvo koje su izgradili Michael Frolik i Evander Kane. Starsi su imali čak sedam situacija s igračem više, no ni to im nije pomoglo, dapače u šestom pokušaju su dozvolili short handed gol.

NHL

Boston Bruins – Toronto maple Leafs 3:0 (1-0 Bergeron; 2-0 Krejči; 3-0 Eriksson)

Buffalo Sabres – Minnesota Wild 0:7 (0-1 Parise, 0-2 PPG Vanek; 0-3 SHG Brodziak, 0-4 Dumba, 0-5 Spurgeon; 0-6 Cooke, 0-7 PPG Haula)

Philadelphia Flyers – Vancouver Canucks 0:4 (0-1 Bonino, 0-2 PPG H. Sedin; 0-3 PPG Vrbata, 0-4 Hansen;)

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 4:1 (1-0 Zibanejad, 1-1 Pacioretty, 2-1 Pageau; 3-1 Karlsson; 4-1 EN Condra)

Tampa Bay Lightning – Edmonton Oilers 3:2 (0-1 SHG Pouliot; 1-1 Stamkos, 1-2 PPG Pouliot; 2-2 Palat, 3-2 Palat)

Florida Panthers – Colorado Avalanche 2:4 (0-1 Barrie, 1-1 PPG Ekblad; 1-2 Landeskog, 2-2 Barkov; 2-3 PPG Holden, 2-4 EN Iginla)

St. Louis Blues – Detroit Red Wings 2:3 OT (; 0-1 Andersson, 0-2 tatar; 1-2 PPG Backes, 2-2 Steen; 2-3 Dacjuk)

Dallas Stars – Winnipeg Jets 1:2 (0-1 Frolik;; 0-2 SHG Kane, 1-2 Daley)

Arizona Coyotes – Calgary Flames 1:4 (; 1-0 Backlund, 1-1 Boedker; 2-1 Jones, 3-1 Giordano, 4-1 EN Monahan)

San Jose Sharks – Toronto Maple Leafs 3:1 (1-0 Kennedy, 2-0 Marleau, 2-1 Polak;; 3-1 EN Wingels)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!