Rukomet

Hasanefendić s "fanaticima" iz Tunisa: "Pobijediti Hrvatsku bilo bi malo čudo"

Borna Rupnik • subota, 17.01.2015.
Hasanefendić s "fanaticima" iz Tunisa: "Pobijediti Hrvatsku bilo bi malo čudo"
Foto: EPA

U svom drugom nastupu u Kataru, Hrvatska će odmjeriti snage s Tunisom, pod vodstvom Seada Hasanefendića.

Uvodnu pobjedu nad Austrijom hrvatski rukometaši moraju u subotu nadograditi i slavljem protiv vrlo nezgodnog Tunisa, reprezentacije koja se između ostaloga mora iskupiti za poraz od Makedonije u prvom kolu Svjetskog prvenstva.

Međutim, izbornik Tunisa Sead Hasanefendić, svjestan je da će teško te bodove nadoknaditi baš protiv Golužinih izabranika: "Ako možemo pobijediti i Hrvatsku, to bi ipak bilo malo čudo. Hrvatska nije samo protiv nas favorit već je izraziti favorit za osvajanje prvog mjesta u skupini, ali i neke od medalja".

Cilj je Tunižana proći u drugi krug natjecanja, a potom - što bude. "Mi ostali u skupini smo takvi da svatko može pobijediti svakoga, ovisi o danu. Sa ostalima imamo 50 posto šansi. Spominje se polufinale, priča se o medalji, no ja to ne uzimam za ozbiljno. Uvijek govorim da ćemo pobjeđivati sve, no ponekad je to velika iluzija", rekao je Hasanefendić za SN, ističući kako ima podršku cijele nacije i kako će cijeli Tunis pratiti zbivanja na Svjetskom prvenstvu.

"Sada više imamo momčadski pristup dok sam u ranijem mandatu imao nekolicinu izvanserijskih igrača koji su solirali. Sada pokušavamo visokim tempom u oba pravca lomiti suparnika. Možda smo svojevrsni fanatici", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!