Zimski sportovi

Video: Islandersi na čelu Istoka, Nucksima drugi shutout u dva dana

Željka Jurkas • subota, 17.01.2015.
Video: Islandersi na čelu Istoka, Nucksima drugi shutout u dva dana
Foto: EPA

U šest susreta NHL-a odigranih u petak došlo je do promjene na čelu Istoka, a sedam momčadi divizije Metropolitan bilo je aktivno. Devilsi su stradali u Anaheimu, Capitalsi u Nashvilleu, Vancouver je odnio pobjedu iz Caroline, Rangersi iz Columbusa, a u jedinom susretu večeri u kojem nije igrala momčad iz Metroplitana, Jetsi su ponovo slavili protiv Hawksa...

Penguinsi su gostovali u Nassau Coliseumu kod Islandersa u borbi za Metropolitan. Solidnom prvom i drugom trećinom držali su igru pod kontrolom, zahvaljujući powerplay jedinici, no u zadnjoj su domaćini izašli s novom energijom koju gosti više nisu pratili. Kyle Okposo, strijelac prvog gola Islesa u prvoj trećini dodao je još tri u zadnjoj. John Tavares zabilježio je 200. NHL asistenciju na Okposov prvi gol. U drugom obračunu divizije susreli su se Columbus i Rangersi. Prvi s tri poraza u nizu, a drugi sa zadnja dva susreta u kojima nisu postigli gol, pripremili su tešku utakmicu u kojoj su domaćini vodili u broju pokušaja, a gosti odnijeli oba boda.Henrik Lundqvist vratio se na vrata New Yorka, a Marc Staal postigao je prvi gol nakon ukupno 146:59 minuta igre bez pogotka Rangersa. Brzo je dodan i drugi gostujući gol, a početkom zadnje trećine Scott Hartnell prepolavlja razliku pogotkom na koji vratar Sergej Bobrovski upisuje prvu ovosezonsku i četvrtu u karijeri asistenciju.

Jedini shutout večeri ponovno je, drugu večer za redom pripao Ryanu Milleru i Vancouver Canucksima. U gostima u Carolini Miller je gotovo ukrao susret s 28 obrana, a njegovi napadači su iz 13 pokušaja triput uspjeli zatresti mrežu Cama Warda. U zadnjoj trećini Ward je poslan na klupu, ali Canesi u igri ulaze u najslabijem izdanju i sa svega 8 udaraca na vrata ne uspijevaju poboljšati rezultat.

Pravu poslasticu pružile su momčadi Nashvillea i Washingtona u prvom povratku trenera Barryja Trotza na led Predatorsa, a prvi puta u karijeri na suparničkoj klupi. 15 godina proveo je Trotz u organizaciji Nashvillea i dao im svoj pečat dok ovo ljeto nije preuzeo Capitalse (u čijoj igri su primjene osjetne). U čvrstoj i dinamičnoj utakmici od samoga starta domaćini su bolje krenuli, ali gosti brzo sustigli i preokrenuli manjak od dva gola. Alex Ovečkin postigao je dva pogotka za goste, a James Neal je svojim drugim pogotkom, 1:40 minutu prije kraja susreta odlučio pobjednika nakon što uzeo pak bivšem suigraču iz Penguinsa, Mattu Niskanenu.

Jetsi su dan nakon susreta u Dallasu došli dobro odmorenim Hawksima i uzeli i treću pobjedu u međusobnim susretima ove sezone. Iako su domaćini poveli ranim golom Brandona Saada, nisu uspjeli nadograditi pobjedu i prenijeti moment na iduće dvije trećine. Jetsi su izjednačili rezultat u prvoj, a preokret upotpunili u zadnjoj trećini s dva gola unutar pola minute. Sve skupa je još jednom sjajnom izvedbom upotpunio Michael Hutchinson s 31 obranom. U redovima Hawksa Teuvo Teravainen zabio je svoj prvi NHL gol za smanjenje rezultata na 3:2.

Ducksi su apsolutno dominirali nad Devilsima u svom Honda centru. Zadržavši ih na svega 15 udaraca na vrata, Ilja Brizgalov je zaradio svoju prvu pobjedu zaustavivši njih 14. Na drugim vratima startao je Cory Schneider u vodećem u ligi, 40. nastupu, no zbog ozljede nakon udarca Matta Beleskeya u prvoj trećini nije mogao nastaviti susret. O težini ozljede znat će se više nakon pretraga. Jakob Silfverberg zabio je dva pogotka, a priključili su mu se Corey Perry, Humpus Lindholm i Patrick Maroon svaki s po golom, što je izrazito bitno za samopouzdanje momčadi koja vodi ligu po broju utakmica s golom razlike (21-0-6).

NHL

New York Islanders - Pittsburgh Penguins 6:3 (0-1 PPG Crosby, 0-2 PPG Perron, 1-2 Okposo; 2-2 Strome, 2-3 Crosby; 3-3 Okposo, 4-3 Okposo, 5-3 PPG Okposo, 6-3 EN Grabner)

Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks 0:3 (; 0-1 Dorsett, 0-2 Matthias, 0-3 Burrows;)

Columbus Blue Jackets - New York Rangers 1:2 (; 0-1 Staal, 0-2 Kreider; 1-2 Hartnell)

Nashville Predators - Washington Capitals 3:4 (1-0 Jones; 2-0 Neal, 2-1 Ovečkin, 2-2 PPG Ovečkin; 2-3 PPG Johansson, 3-3 PPG Ekholm, 4-3 Neal)

Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 2:4 (1-0 Saad, 1-1 Bogosian;; 1-2 PPG Little, 1-3 Thorburn, 2-3 Teravainen, 2-4 EN Ladd)

Anaheim Ducks - New Jersey Devils 5:1 (1-0 Perry, 1-1 PPG Havlat; 2-1 Lindholm, 3-1 Silfverberg; 4-1 Maroon, 5-1 PPG Silfverberg)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!