Tenis

Đoković: "Nije lijepo govoriti o tituli kada Australian Open još nije ni počeo, puno je kandidata"

Branimir Korać • nedjelja, 18.01.2015.
Đoković: "Nije lijepo govoriti o tituli kada Australian Open još nije ni počeo, puno je kandidata"
Foto: EPA

Novak Đoković jedan je od glavnih favorita za osvajanje Australian Opena. Iako je imao problema s virozom, početak turnira dočekuje spreman, no odbija priče o osvajanju prvog Grand Slam turnira sezone...

Noćas po hrvatskom vremenu započinje prvi Grand Slam turnir sezone. U Melbourneu kreće Australian Open na kojem će Novak Đoković ponovno biti među glavnim kandidatima za osvajanje.

Subotnji trening Đoković je otkazao zbog laganih zdravstvenih problema, međutim tvrdi da je spreman za napore.

"Imao sam nekoliko teških dana, ali sada je to iza mene, spreman sam za Australian Open. Mučila me viroza, donio sam to iz Azije, ali sada je to prošlost", tvrdi Đoković.

U priču oko osvajanja Australian Opena, nije se dao uvući. Đoković tvrdi da je prerano govoriti o osvajanju turnira.

"Mislim da nije lijepo govoriti o tituli kada turnir još nije niti počeo. Puno je igrača koji kandidiraju za naslov. Gledajući na moje prijašnje nastupe na ovom turniru, imam razloga za optimizam da mogu otići daleko, ali 120 igrača želi dokazati da zaslužuju biti u ovom turniru i svi su vrlo motivirani protiv onih najboljih."

Prvo kolo donosi mu Slovenca Aljaža Bedenea koji je na sjajan način ušao u sezonu.

"On će sigurno biti motiviran za što bolji nastup. Kao i ostali igrači koji nisu u samom vrhu ljestvice, nema što za izgubiti i to ga u početnim kolima čini vrlo opasnim. Zato se nadam da ću moći na pravi način otvoriti turnir, onako kako sam to činio prošlih godina."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!