Zimski sportovi

Video: Golijada u Montrealu i Dallasu, Sabresima deseti poraz u nizu

Željka Jurkas • nedjelja, 18.01.2015.
Video: Golijada u Montrealu i Dallasu, Sabresima deseti poraz u nizu
Foto: Davor Sajko

Dvanaest zanimljvih susreta odigrano je u NHL-u u subotu navečer. Četiri utakmice nisu završile u regularnom vremenu, došlo je do promjena na čelu ljestvica; Columbus, Philadelphia i Carolina su uzele gostujuće pobjede nakon 60 minuta, a Habsi, Wingsi, Bluesi, Starsi i Wild na domaće. Oilersi su prošli 30 bodova, Kingsi izgubili shootout, Tampa teže od očekivanog došla do dva boda, a Flamesi jedini zaključili susret u produžetku...

Predatorsi su s pet pobjeda u nizu došli u Joe Louis areni i bili apsolutno nadigrani od domaćina, Red Wingsa. Gustav Nyquist dao je ton susretu s najbrže postignutim golom ove sezone u Joe-u (57. sekunda), a do kraja trećine domaćini zabijaju još dva uz završni pogodak Mattiasa Ekholma za goste. Da ne dođe do zabune kome pripada večer, Wingsi su s dva gola s igračem više u drugoj trećini povećali vodstvo, a do kraja susreta Predsi još jednom prolaze Petra Mrazeka koji je obranio 34 udarca.

Deseti poraz u nizu Sabresa došao je od Flyersa koji su u prethodna dva susreta ostali bez postignutog gola. Domaćini su i preuzeli vodstvo na svome ledu, a nakon kratkog zaostatka u drugoj trećini izjednačili desetim golom sezone Tylera Ennisa. Powerplay jedinica Flyersa donijela im je taj preokret, a u zadnjoj, s dva gola unutar dvije i pol minute dolaze do pobjede. Sabersi nastavljaju igrati i smanjuju ukupan rezultat minutu prije kraja. U jedinom susretu večeri koji je završio u produžetku San Jose Sharksi su izrazito loše ušli u prvu trećinu i dok još nisu ni proigrali Flamesi su u Tanku vodili s dva gola prednosti. Puno bolja druga trećina donosi tri gola u devet minuta domaćina, a Jiri Hudler 1:32 minutu kasnije postavlja izjednačenje koje zadnja trećina neće promijeniti. Na samom početku produžetka Sean Monahan osvaja pak nakon podbacivanja u napadačkoj zoni, odlazi do mreže gdje skreće udarac Marka Giordana za treću pobjedu u nizu.

Dva susreta na Istoku otišla su u ispucavanje kaznenih udaraca. U dinamičnom susretu u Amalie areni u Tampi vratari su igrali glavne uloge. Ben Bishop na strani domaćina obranio je 40 udaraca, a Semjon Varlamov 29 za goste. No, najvažnije obrane došle su nakon 65 minuta i tu je Bishop obranio zadnji udarac Alexa Tanguaya nakon što je Varlamov bio nemoćan na pokušaju Ryana Callahana. Boltsi su dvaput dolazili u vodstvo, a Avsi su do zadnjeg izjednačenja došli s Varlamovom van leda sedam sekundi prije isteka vremena. Pobjedom je Lightning zasjeo na čelo Istoka. U drugom susretu kojemu 65 minuta nije bilo dovoljno Oilersi su jednim potezom prekinuli dva negativna niza. 14 utakmica u nizu van Rexall placea nisu upisali pobjedu (kao niti u zadnja tri), a ove sezone još nisu imali pobjedu kada bi s manjkom gol(ova) ušli u zadnju trećinu. Gosti u Floridi su poveli prvi, rano u drugoj trećini, a domaćini su preokrenuli rezultat do njenog kraja. Golom u igri s igračem manje Matt Hendricks poravnava susret, a Nail Jakupov izvodi jedini uspješan kazneni udarac i Edmonton s nova dva boda napokon prelazi granicu od 30 ukupno skupljenih.

Još jedno loše izdanje Bruinsa rezultiralo je prekidom niza od pet pobjeda, a Columbus je s dva gola Matta Calverta i 34 obrane Curtisa McElhinneyja prekinuo niz od tri poraza. Domaćini United centra su igrali bez Brada Marchanda koji služi dvije utakmice kazne zbog prekršaja na Dericku Brassardu. Prva trećina završila je s po golom u svakoj mreži nakon početnog vodstva gostiju, a Tuukka Rask je bio najbolji pojedinac u redovima domaćina i držao ih u igri do gotovo samoga kraja. U prvom susretu s bivšom momčadi Devan Dubnyk bio je jedan od najboljih pojedinaca s 25 obrana i asistencijom na pobjednički gol Jasona Zuckera. Domaćini su odlično krenuli u susret došavši na dva gola prednosti do sredine susreta, a onda gosti zabijaju svoj jedini gol utakmice i prepolavljaju vodstvo. Lagana frustracija osjeća se u redovima Wilda, no bez većih grešaka uspijevaju privesti susret kraju, a praznu mrežu u zadnjoj minuti pogađa Zach Parise.

Još jedna dobra izvedba Canesa u kojoj su ovoga puta na samome kraju došli do pobjede, a ne ispustili vodstvo stajala je Senatorse šestog poraza na domaćem ledu te općenito šestog u zadnjih deset susreta. Kapetan Erik Karlsson posebno je ostao frustriran dobrim obranama Antona Khudobina, možda najboljeg pojedinaca u gostujućem sastavu. Gosti su poveli na samom kraju prve trećine, a domaćini preokrenuli rezultat na početku zadnje. Vodstvo im ne traje dugo, 1:21 minutu nakon zadnjeg pogotka Justin Faulk izjednačuje, a Nathan Gerbe donosi pobjedu pet minuta prije kraja susreta. Brian Elliott jedini je vratar koji je zaključao svoju mrežu kroz sve tri trećine u subotnjim susretima. S 27 obrana bio je zaposlen tijekom cijelog susreta i frustrirao napadače Maple Leafsa koji su upisali najgori gostujući niz ove sezone. Iz četiri susreta vraćaju se kući s nula bodova i jednim postignutim pogotkom. Kevin Shattenkirk zabio je u prvoj trećini što će biti pobjednički gol, a Alexander Steen i T.J. Oshie dodali su još po jedan u zadnjoj.

Bila je ovo uvjerljiva večer Canadiensa u Bell centru u susretu s vodećom momčadi Metropolitana (a kada su stigli i Istoka). S brzim golovima u svakoj trećini te još jednim u drugoj i dva u zadnjoj puno lakše su došli do pobjede nego što to rezultat sugerira. Gosti su držali kakav-takav priključak u drugoj trećini i nakon drugog gola susreta Tomaša Plekaneca u zadnjoj pokušali napraviti povratak, ali četiri pogotka su bila previše. Na vratima Habsa je bio Dustin Tokarski, a Carey Price je van leda od prošle srijede. Golijada u Dallasu se pak odigravala u puno drugačijem tonu. Obrane na obje strane su naizmjence djelovale nezainteresirano, a kontrola igre se prebacivala s jedne strane leda na drugu. U uvjerljivoj prvoj trećini domaćini su došli do dva gola prednosti na što su nadogradili još jednim na samom početku druge. Gosti preuzimaju inicijativu i do prve minute zadnje trećine izjednačuju rezultat 25. golom sezone Alexa Ovečkina. Starsi ponovno preuzimaju vodstvo, s dva brza gola unutar 16 sekundi i nakon toga se do kraja susreta uspijevaju obraniti. Nicklas Backstrom smanjuje rezultat na gol razlike tri i pol minute do isteka vremena.

Ducksi su se vratili na pobjede od gola razlike, a Kingsi su još jednom pali u shootoutu. U večeri kada su umirovili dres s brojem 4, braniča Roba Blakea, Kingsi su pružili odličnu igru, podsjećajući na to koliko dobar momčad mogu biti, ali Frederik Andersen na vratima Ducksa bio je izvrstan i uzeo im drugi bod. Ducksi su se s dva boda i dvije utakmice više od Predsa vratili na čelo Zapada i lige.

NHL

Boston Bruins – Columbus Blue Jackets 1:3 (0-1 PPG Johansen, 1-1 Soderberg;; 1-2 Calvert, 1-3 EN Calvert)

Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers 3:4 (1-0 Girgensons; 1-1 PPG Umberger, 1-2 PPG Streit, 2-2 Ennis; 2-3 VandeVelde, 2-4 Raffl, 3-4 PPG Girgensons)

Montreal Canadiens – New York Islanders 6:4 (1-0 PPG Subban; 2-0 Weise, 2-1 Okposo, 3-1 PPG Plekanec, 3-2 Kuljomin; 4-2 Galchenyuk, 5-2 Desharnais, 6-2 Plekanec, 6-3 Lee, 6-4 PPG Tavares)

Ottawa Senators – Carolina Hurricanes 2:3 (0-1 Malone; 1-1 Ceci; 2-1 Stone, 2-2 Faulk, 2-3 Gerbe)

Detroit Red Wings – Nashville Predators 5:2 (1-0 Nyquist, 2-0 Quincey, 3-0 tatar, 3-1 Ekholm; 4-1 PPG Zetterberg, 5-1 PPG tatar; 5-2 PPG Fisher)

Tampa Bay Lightning – Colorado Avalanche 3:2 SO (1-0 PPG Callahan; 1-1 O'Reilly; 2-1 Stralman, 2-2 MacKinnon;; 3-2 Callahan)

Florida Panthers – Edmonton Oilers 2:3 SO (; 0-1 Eberle, 1-1 Gudbranson, 2-1 Huberdeau; 2-2 SHG Hendricks;; 2-3 Jakupov)

St. Louis Blues – Toronto Maple Leafs 3:0 (1-0 Shattenkirk;; 2-0 Steen, 3-0 Oshie)

Dallas Stars – Washington Capitals 5:4 (1-0 PPG Seguin, 2-0 Cole; 3-0 Spezza, 3-1 Fehr, 3-2 Burakovsky; 3-3 Ovečkin, 4-3 Roussel, 5-3 Benn, 5-4 Backstrom)

Minnesota Wild – Arizona Coyotes 3:1 (1-0 Coyle; 2-0 Zucker, 2-1 PPG Vermette; 3-1 EN Parise)

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 2:3 SO (; 1-0 Martinez, 1-1 Getzlaf, 2-1 PPG Kopitar; 2-2 PPG Vatanen;; 2-3 Silfverberg)

San Jose Sharks – Calgary Flames 3:4 OT (0-1 Wideman, 0-2 SHG Colborne; 1-2 Couture, 2-2 PPG Thornton, 3-2 Karlsson, 3-3 Hudler;; 3-4 Monahan)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!