Košarka

Video: Tyreke Evans donio pobjedu Pelicansima, visoke pobjede Spursa i Thundera

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.01.2015.
Video: Tyreke Evans donio pobjedu Pelicansima, visoke pobjede Spursa i Thundera
Foto: EPA

Svega tri NBA dvoboja bila su na rasporedu u nedjelju, San Antonio Spursi i Oklahoma City Thunder ubili su neizvjesnost dok su New Orleans Pelicansi iznenadili u Torontu...

Oslabljeni Pelicansi slavili u Torontu

New Orleans Pelicansi doputovali su oslabljeni u Toronto, ali to ih nije omelo na putu do pobjede protiv domaćih Raptorsa. I bez Anthonyja Davisa i Jruea Holidaya, dvojice važnih igrača iz petorke, slavili su s 95:93.

1.6 sekundu prije kraja susreta Tyreke Evans položio je za pobjedu u susretu u kojem se činilo da je malo toga na njihovoj strani vage. Od važnih izostanaka pa do furiozne treće četvrtine Raptorsa (35:14) za koju se činilo da je posve slomila otpor gostiju, ali Pelicansi se nisu predali iako su pet minuta prije kraja bili na dvoznamenkastom zaostatku. Uspjeli su za manje od tri minute poravnati na 89:89 i ući u egal završnicu gdje su slavili.

"Velika je stvar doći do ove pobjede bez Jruea i Anthonyja. Primili smo udarac u trećoj četvrtini, a većina ljudi ne zna se nositi s tim. Izašli su na parket i jednostavno nas pomeli. Nakon što smo prije toga izgubili u Philadelphiji, svi su mislili da smo ovdje gotovo nakon te četvrtine, ali smo se znali podići", tvrdi Monty Williams.

Evans je preuzeo ulogu prvog čovjeka Pelicansa s 26 poena (9/14) te po pet skokova i asistencija, a sjajnu utakmicu odigrao je Alexis Ajinca s 22 poena (10/13) i šest skokova. Kod poraženih DeMar DeRozan ubacio je 22 poena (7/18), Louis Williams 17 poena (4/9) dok je Amir Johnson dodao 14 poena (6/7) i deset skokova.

Jazzeri bez šanse u San Antoniju

Spursi su rutinski odradili posao protiv Jazzera koji nisu imali nikakve šanse. Obrana domaćina ugušila je napad gostiju koji su ostali na svega 69 poena što je najmanji broj poena Utaha ove sezone.

Od povratka Kawhija Leonarda i ozlijeđenih zvijezda, Spursi igraju na višoj razini i može se očekivati njihov skok u poretku kako se sezona bude približavala kraju. Protivnici poput Jazzera za njih su lagan zalogaj i vidjelo se to i u ovom dvoboju koji je bio lišen rezultatske neizvjesnosti.

"U biti i nemamo neki određeni cilj što se tiče plasmana. Sada samo želimo ući u pobjedničku seriju i vidjeti gdje će nas to dovesti", kaže Tony Parker.

Protiv Jazzera su ih predvodili Tiago Splitter s 14 poena (5/12), Danny Green s 13 poena (5/7) i šest skokova te Aron Baynes s 12 poena (4/10) i 11 skokova. Kod gostiju Rudy Gobert ubacio je 13 poena (5/10) uz 18 skokova, a Gordon Hayward deset poena (4/15) uz pet asistencija.

Thunder otpuhao Magic

Oklahoma nije mogla bolje otvoriti gostujuću turneju. Na gostovanju kod Orlanda slavila je s čak 127:99 riješivši utakmicu već u prvom poluvremenu. U tom razdoblju ubacila je čak 79 poena, ostavila domaćina na 45 i Orlando je u nastavku susreta samo razmišljao o što manjem porazu.

U takvoj utakmici Scott Brooks mogao je poštedjeti svoje glavne igrače i dati im manju minutažu što su odlično iskoristili oni koji su manje igrali i u nastavku susreta održavali su prednost. Ono što je najvažnije za Thunder, ponovno je na 50-postotnom omjeru s tendencijom rasta do kraja sezone i hvatanja što bolje pozicije u doigravanju.

"Ušli smo u utakmicu s puno energije, obrana je bila prava i imali smo odličan protok lopte. Bili smo agresivni i što je najvažnije svi smo sudjelovali u igri čime smo lako dolazili do otvorenih pozicija", kaže Kevin Durant.

On je i bio prvo ime utakmice s 21 poenom (7/10), 11 skokova i osam dodavanja dok je Russell Westbrook dodao 17 poena (7/12) i šest asistencija. Kod Magica Victor Oladipo ubacio je 23 poena (7/18) uz pet asistencija, a Elfrid Payton 19 poena (9/17) uz osam asistencija.

NBA:
Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 93:95
San Antonio Spurs - Utah Jazz 89:69
Orlando Magic - Oklahoma City Thunder 99:127

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!