Zimski sportovi

Video: Rangersi pregazili Penguinse, Starsi slavili u Chicagu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 19.01.2015.
Video: Rangersi pregazili Penguinse, Starsi slavili u Chicagu

Matineja u Pittsburghu i tri večernje utakmice obilježile su nedjelju u NHL-u. Gosti i domaćini prepolovili su uspjeh - pobjede su odnijeli Rangersi i Starsi, a dva boda na domaćem ledu ostavili Jetsi i Wingsi...

Susret metropolitanske divizije odigran je u matineji u Consol Energy centru. Derek Stepan i Rick Nash svaki su zabili po dva gola u susretu u kojem je izgledalo kao da je samo jedna momčad došla igrati. I to ona gostujuća. Penguinsi su u dva navrata dobili malo zamaha i pokazali da bi možda mogli nešto konkretnije napraviti u susretu. Golom kapetana Sidneyja Crosbyja pred kraj prve trećine koji je prepolovljeno vodstvo Ragsa i pogotkom Davida Perrona početkom zadnje, kojim je ponovo prepolovljen zaostatak (2:4). No, u oba slučaja odgovor gostiju stiže brzo i silovito i ponovno preuzimaju kontrolu nad utakmicom. S ova dva boda Rangersi su došli na treće mjesto divizije, s dva boda više i utakmicom manje od Pensa. Isti broj bodova kao i oni, ali i dvije utakmice više imaju Capitalsi koji su trenutno na četvrtom mjestu divizijske ljestvice i drže prvo wild card mjesto doigravanja.

Treća sreća poslužila je Starsima koji su nakon zadnje dvije utakmice posrtanja u zadnjoj trećini u United centru, napokon unatoč umoru izašli na led i uzeli ono po što su došli. Nova dva boda, s tri gola u zadnjoj trećini na koje Hawksi nisu odgovorili, malo su ih odvojili od samog začelja Centrala, no još je dug put pred njima do potencijalnog ulaska u doigravanje. Gol za gol, odnosno dva gola za dva gola diktirali su ritam prve dvije trećine u kojima su domaćini upućivali puno više udaraca na gol (20:14; 16:6), no niti u jednom trenu to nisu uspjeli pretvoriti u konkretno vodstvo. Starsi su imali jaku zadnju trećinu u kojoj su u svim segmentima nadigrali Hawkse.

Jedini susret dana koji nije riješen u regularnom vremenu završen je u trećem krugu kaznenih udaraca kada je Bryan Little, strijelac prvoga gola, još jednom prošao Mika Smitha za četvrtu pobjedu u nizu. Ondrej Pavelec bio je izrazito dobro raspoložen na vratima Jetsa i tek za dlaku pobijedio Smitha (.903%sv naspram .900%sv). Coyotesi su se držali u igri, uglavnom hvatajući zaostatak, najprije gol razlike u prvoj trećini, a u zadnjoj su unutar tri minute, sedam minuta do isteka vremena, stigli dva gola manjka.

Loš početak i dosta spora igra s puno grešaka u konačnici nije koštala Wingse nova dva boda, a Buffalo je unatoč velikom trudu, zalaganju i puno boljoj igri tijekom prve trećine, ipak upisao jedanaesti poraz u nizu. Gosti su poveli s tri gola u Joe Louis areni prije nego su Wingsi počeli ozbiljnije igrati. Tijekom druge trećine vraćaju se u susret sa svoja tri gola i Tomom McCollumom na vratima, ograničivši Sabrese na jedan udarac na vrata. U zadnjoj trećini kapetan domaćina Henrik Zetterberg dodaje hat trick asistenciji iz druge trećine, a Tyler Ennis svojim drugim golom u susretu održava korak do zadnjih deset minuta.

NHL

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 2:5 (0-1 Nash, 0-2 Brassard, 1-2 PPG Crosby; 1-3 Nash, 1-4 PPG Stepan; 44:16 2-4 Perron, 46:15 2-5 Stepan)

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 3:6 (0-1 Seguin, 0-2 SHG Eakin, 1-2 Kane, 2-2 PPG Saad, 2-3 Fiddler; 3-3 Saad; 3-4 PPG Eakin, 3-5 Cole, 3-6 EN Horcoff)

Winnipeg Jets – Arizona Coyotes 4:3 SO (1-0 Little, 1-1 Ekman-Larsson; 2-1 Frolik; 3-1 Byfuglien, 3-2 PPG Korpikoski, 3-3 Rieder;; 4-3 Little)

Detroit Red Wings – Buffalo Sabres 6:4 (0-1 Stafford, 0-2 Ennis, 0-3 PPG Stewart; 1-3 PPG Nyquist, 2-3 Miller, 3-3 Tatar; 4-3 Zetterberg, 5-3 PPG Zetterberg, 5-4 Ennis, 6-4 Zetterberg)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!