Nogomet

Video: Senegal u 93. do pobjede protiv Gane, Alžir preokrenuo protiv Južne Afrike

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.01.2015.
Video: Senegal u 93. do pobjede protiv Gane, Alžir preokrenuo protiv Južne Afrike
Foto: EPA

Gana i Južna Afrika otvorili su utakmice protiv Senegala i Alžira vodstvom, međutim obje reprezentacije na kraju su morale priznati poraz. Senegal je slavio pogotkom Mousse Sowa u 90. minuti...

Gana - Senegal 1:2

Gana nije opravdala status favorita u susretu protiv Senegala. Poražena je rezultatom 2:1 iako je imala rano vodstvo, ali nije ga zadržala. Na kraju je primila pogodak u 90. minuti i loše otvorila Kup nacija.

Početak je bio odličan za Ganu koja je povela već u 14. minuti. Atsu se sjurio u kazneni prostor, prekršajem ga je zaustavio vratar Coundoul, a Andre Ayew realizirao je kazneni udarac.

Igralo se obostrano otvoreno, prilike su se nizale na obje strane, a Senegal je ubrzo dobio šansu za poravnanje. Kara Mbodj odlično je pucao glavom nakon ubačaja Badjija, ali lopta je odsjela na vratnici.

Senegal je nastavio tražiti poravnanje i do njega je došao nakon sat vremena igre. Još jednom je Badji stvorio dosta problema, ubacio ovaj put za Mame Birama Dioufa koji poravnava na 1:1.

I kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika, Senegal dolazi do tri boda. Moussa Sow zabio je za pobjedu i pokazao se sjajnim džokerom i to ne samo zbog pogotka već i općenito dobre igre od ulaska na travnjak.

Alžir - Južna Afrika 3:1

Odličnu utakmicu odigrali su Alžir i Južna Afrika. Južnoafrikanci nisu znali za poraz od prošlogodišnjeg debakla protiv Brazila, no Alžir je bio predobar u završnici.

Dugo je Alžir tražio pravu igru, Južna Afrika imala je gredu nakon udarca Furmana, vodstvo i zatim promašen penal.

U 50. minuti Phala je doveo Južnu Afriku u vodstvo, a zatim je četiri minute kasnije dosuđen kazneni udarac nakon prekršaja nad Vilakazijem. Rantie je preuzeo odgovornost, no pogodio je gredu.

Tu je krenuo pad do tada odlične Južne Afrike.

U 67. minuti Brahimi je ubacio, Hlatshwayo je pokušao izbiti loptu, ali ju je nespretno zakačio i lopta je završila u mreži.

U 72. minuti preokret Alžiru donio je Ghoulam, a pogreška Keeta omogućila je Slimaniju da postavi konačnih 3:1 u 83. minuti.

U samoj završnici na travnjak je ušao i Dinamov napadač Hilal Soudani umjesto Brahimija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis20.01.2015. u 09:22
    zasto je postavljena slika malija?
    cameosis