Zimski sportovi

Video: Hurricanesi protutnjali Torontom, Devilsi slavili u San Joseu

Željka Jurkas • utorak, 20.01.2015.
Video: Hurricanesi protutnjali Torontom, Devilsi slavili u San Joseu

Matineja u Uniodaleu s pobjedom domaćina i jedina preostala domaćinska pobjeda u St. Louisu u idućih šest susreta NHL-a zaključile su ponedjeljak. Hurricanesi, Jacketsi, Flamesi i Devilsi slavili su u gostima...

Devilsi i Sharksi odigrali su svoj posljednji susret u regularnom dijelu sezone i podijelili uspjeh. Nakon pobjede Sharksa u New Jersey, Devilsi su vratili uslugu. S dva gola u prvoj trećini (unutar 35 sekundi) preuzeli su vodstvo od domaćina koji su solidno startali, ali dozvolili da ih igra gostiju, koja se nije činila opasnom, uljuljka. Malo po malo, Devilsi su, uz rano izjednačenje rezultata u drugoj trećini domaćina, ponovno gradili prednost, a Cory Schneider je s 34 obrane osigurao pobjedu.

Kingsi su završili sedam domaćih utakmica u nizu s jednom pobjedom i u revijalnom tonu po četvrti puta uzeli jedan bod. U teškoj utakmici s Flamesima Joni Ortio imao je sjajnu večer u kojoj je samo na jedan trenutak izgubio pak iz vida i to je rezultiralo vodećim pogotkom Matta Greena. No, već tri minute kasnije Sean Monahan poravnava rezultat u izvanrednoj samostalnoj akciji, šest minuta prije isteka vremena. Dennis Wideman zabio je odlučujući pogodak u produžetku iz oštrog kuta s lijeve strane, ravno pod prečku.

Nakon dvije pobjede u nizu s novim vratarom na vratima Devanom Dubnykom, Minnesota je dočekala Blue Jacketse u čijim redovima je Ryan Johansen imao barem bod u zadnjih 13 susreta. Uspjeli su zaustaviti Johansena, ali ne i ostatak Jacketsa. Prva trećina, s po pet udaraca na svaka vrata, završila je neriješeno uz gol u svakoj mreži. Nadigravanje se nastavilo i u drugoj, a pred sam kraj trećine Wild propušta najveću priliku za vodstvo. 'Lumbus je četiri minute igrao penalty kill, a domaćini su uspjeli doći do tek jedne prave prilike. Sergej Bobrovski je nakon prvog pogotka bio neprobojan, a dva gola gostiju u zadnjoj trećini donijela su im pobjedu.

Colorado Avalanche gostovao je u St. Louisu, a susret je ostao neodlučen do samog početka druge trećine kada Jaden Schwartz iskorištava igru s igračem više i postavlja novo vodstvo kojeg Bluesi više neće predati. Semjon Varlamov bio je standardno najzaposleniji čovjek na ledu i upisao 27 obrana. Domaćini su goste ograničili na svega 18 udaraca na vrata, a jedini koji je prošao Briana Elliotta bio je onaj Matta Duchena sredinom prve trećine. Bluesi se nalaze na komotnom drugom mjestu Centrala, a Avsi na drugome od kraja iste divizije, s tri boda i dvije utakmice više od Wilda.

S dva gola, Radima Vrbate (18) i Boa Horvata (3), Canucksi su započeli susret u Floridi. Prva trećina pripala je njima, druga je bila izjednačena, a u zadnjoj su domaćini pucali sa svih strana ne bi li došli do izjednačenja. Udarac Brandona Pirrija dvije i pol minute prije isteka vremena jedini je uspio proći Ryana Millera i pokvariti mu shutout, no unatoč valu energije koji je došao s golom, domaćini ne uspijevaju doći do boda.

Leafsi su se vratili u svoj Air Canada centar, no s njima se nisu vratile ni pobjede ni velika mogućnost realizacije. S jednim golom u susretu protiv Hurricanesa ostali su na jednakom učinku kao i u zadnje četiri utakmice. Brad Malone i Elias Lindholm doveli su goste u prednost golovima unutar 41 sekunde u prvoj trećini, a kapetan Eric Staal povećao je u prvoj minute druge. Anton Khudobin, u još jednoj dobroj izvedbi, skupio je 34 obrane.

U matineji dana nije nedostajalo akcije, čvrste igre na tijelo i golova. Domaćini Nassau Coliseuma stekli su vodstvo od dva gola u prvoj trećini unatoč nešto većem pritisku i broju pokušaja Flyersa. To vodstvo sustavno su povećavali, a gosti su se u dva navrata vratili na dva gola manjka. Dva pogotka postigao je Nikolaj Kuljomin, a pobjednički peti djelo je kapetana Johna Tavaresa.

NHL

New Yrk Islanders – Philadelphia Flyers 7:4 (1-0 Grabner, 2-0 Kuljomin; 3-0 Kuljomin, 3-1 PPG Streit, 4-1 Bailey, 4-2 Del Zotto, 5-2 PPG Tavares; 5-3 Giroux, 6-3 Leddy, 6-4 VandeVelde, 7-4 EN Lee)

Toronto Maple Leafs – Carolina Hurricanes 1:4 (0-1 Malone, 0-2 Lindholm; 0-3 E. Staal; 1-3 PPG Kadri, 1-4 EN E. Staal)

Florida Panthers – Vancouver Canucks 1:2 (0-1 Vrbata, 0-2 Horvat;; 1-2 Pirri)

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 3:1 (1-0 Gunnarsson, 1-1 Duchene; 2-1 PPG Schwartz, 3-1 Oshie)

Minnesota Wild – Columbus Blue Jackets 3:1 (0-1 Dubinsky, 1-1 PPG Parise;; 1-2 PPG Wisniewski, 1-3 Hartnell)

Los Angeles Kings – Calgary Flames 1:2 OT (;; 1-0 Green, 1-1 Monahan; 1-2 Wideman)

San Jose Sharks – New Jersey Devils 2:5 (1-0 Pavelski, 1-1 Tootoo, 1-2 Bernier; 2-2 Nieto, 2-3 PPG Cammalleri; 2-4 Zajac, 2-5 SHG Josefson)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crodevils21.01.2015. u 07:59
    Devilsi promjenljivi ko vrijeme.. mogu svakog pobijedit,al i od svakog izgubit
    crodevils