Zimski sportovi

Video: Šesti poraz u nizu Leafsa, Avalanche slavio protiv Bruinsa

Željka Jurkas • četvrtak, 22.01.2015.
Video: Šesti poraz u nizu Leafsa, Avalanche slavio protiv Bruinsa

Šest susreta odigrano je u NHL-u prije poduže All-Star stanke. U pet susreta pobijedili su domaćini, a dva su riješena ispucavanjem kaznenih udaraca. Senatorsi, Jetsi, Ducksi i Sharksi uzeli su po dva boda, a Penguinsi i Bruinsi jedan iz regularnog dijela...

Leafsi su lošom igrom u prvoj trećini, poglavito u obrani, došli do šestog poraza u nizu. Senatorsi su u svom Canadian Tire centru uzeli utakmicu pod kontrolu s tri gol u prvih 20 minuta, da bi do treće minute druge trećine proradio napad gostiju i vratili se na gol zaostatka. Kapetan Erik Karlsson zabio je pet minuta do isteka vremena svoj drugi pogodak utakmice, taman na vrijeme jer je James van Riemsdyk 1:23 minutu do kraja pogodio mrežu Craiga Andersona (37 obrana) i ono što bi bio izjednačujući, ipak je bio samo gol za umanjivanje poraza.

Nakon teške večeri za Penguinse u Philadelphiji i ne toliko zahtjevne za Hawkse u Chicagu ove dvije momčadi ogledale su se u Consol Energy centru u Pittsburghu. Poprilično izjednačen i čvrst susret završen je ispucavanjem kaznenih udaraca, Jonathan Toews i Patrick Kane bili su uspješni, dok je Corey Crawford (33 obrane) zaustavio Davida Perrona i Sidneya Crosbyja. Gosti su poveli, najprije golom Davida Rundblada u prvoj trećini i onda su još na powerplayju početkom druge povećali. Domaćini odgovaraju unutar deset minuta i prvih NHL golom Zacha Silla i osmim sezone Steva Downija poravnavaju rezultat. U zadnjoj trećini prilika je bilo na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao. Penguinsi su, uz ostale ozlijeđene igrače, igrali i bez Krisa Letanga za kojeg nema vremenskog okvira povratka na led i Jevgenija Malkina koji je maknut iz sastava prije samog susreta. U redovima Hawksa nedostajao je Daniel Carcillo koji služi kaznu od šest utakmica zbog starta na Mathieu Perreaultu.

Jetsi do pobijedili peti puta u nizu prvi puta ove sezone, a susret za Columbus nije morao gore završiti. Sergej Bobrovski nije ustao nakon obrane jednog udarca u sedmoj minuti druge trećine te je uz pomoć suigrača bez oslanjanja na desnu nogu maknut s leda. Na vratima ga je zamijenio Curtis McElhinney koji je upisao 16 obrana. Četvorica igrača domaćina upisala su se u strijelce, a na vratima ej briljirao Michael Hutchinson koji je s 29 obrana zaradio svoj drugi shutout karijere i stavio Jacketse bez pogotka.

Bruinsi su razočarani otišli iz Pepsi centra u Denveru nakon što je Nathan MacKinnon odlučio susret jedinim golom u ispucavanju kaznenih udaraca. Dvije minute prije isteka zadnje trećine gosti su vodili s pogotkom razlike, a onda u gužvi pred golom Ryan O'Reilly kupi pak i uz Tuukku Raska (34 obrane) i Zdena Charu u nemogućnosti reagiranja, backhandom ga posprema za dva pogotka u svakoj mreži. Avsi su prvi poveli, u zadnjoj sekundi prve trećine, 14. ovosezonskim pogotkom Jeroma Iginle koji je njegov 574. karijere i postavio ga je na 20. mjestu na listi strijelaca svih vremena NHL-a. Torey Krug poravnao je susret u drugoj, a Brad Marchand doveo goste u prednost u trećoj.

Ducksi su jako brzo uspostavili dominaciju i dali do znanja kako će se rezultat kretati u Honda centru. S tri gola u mreži Jonija Ortija (7 obrana) otišli su na prvi odmor, a unatoč dobroj igri i neodustajanju Flamesa, rezultat u niti jednom trenu nije bio manji od dva gola prednosti za domaćine. Šestorica igrača upisala su se u strijelce na strani Ducksa, a Ortija je nakon četvrtog gola zamijenio Jonas Hiller (14 obrana).

Kingsi će na All-Star pauzu otići s bodom zaostatka za drugim wild card mjestom doigravanja te devetim upisanim porazom u regularnom dijelu na gostujućem ledu. U Shark Tanku u San Joseu držali su se rezultatski do sredine druge trećine kada je kapetan Dustin Brown poravnao početno vodstvo Logana Couturea. No, dva powerplay gola, na kraju druge i početkom treće, odvela su domaćine na dva gola razlike koja, koliko god ne odustajali, gosti nisu mogli sustići. 23 sekunde prije isteka vremena, na powerplayju uz Jonathana Quicka (21 obrana) van leda, smanjili su zaostatak, ali drugim golom utakmice, Couture pogađa praznu mrežu za konačnih 4:2.

NHL

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs 4:3 (1-0 Hoffman, 2-0 Karlsson, 3-0 Zibanejad; 3-1 Clarkson; 3-2 PPG Kadri, 4-2 Karlsson, 4-3 van Riemsdyk)

Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks 2:3 SO (0-1 Rundblad; 0-2 PPG Hossa, 1-2 Sill, 2-2 Downie;; 2-3 Kane)

Winnipeg Jets – Columbus Blue Jackets 4:0 (1-0 Wheeler, 2-0 Kane; 3-0 Slater, 4-0 Thorburn;)

Colorado Avalanche – Boston Bruins 3:2 SO (1-0 Iginla; 1-1 Krug; 1-2 Marchand, 2-2 O'Reilly;; 3-2 MacKinnon)

Anaheim Ducks – Calgary Flames 6:3 (1-0 Palmieri, 2-0 Maroon, 3-0 Lovejoy; 4-0 Jackman, 4-1 Backlund, 4-2 Monahan; 5-2 Getzlaf, 5-3 Colborne, 6-3 EN Kesler)

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 4:2 (1-0 Couture; 1-1 Brown, 2-1 PPG Marleau; 3-1 PPG Pavelski, 3-2 PPG Carter, 4-2 EN Couture)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!