Zimski sportovi

Kostelić: "Super-G je bio malo opasniji spust, trebaš biti zadovoljan kada živ i zdrav stigneš na cilj"

Borna Rupnik • subota, 24.01.2015.
Kostelić: "Super-G je bio malo opasniji spust, trebaš biti zadovoljan kada živ i zdrav stigneš na cilj"
Foto: EPA

Ivici Kosteliću tri su stotinke nedostajale za novo postolje, u superkombinaciji u Kitzbühelu, a Natko Zrnčić Dim zadovoljan je i osvajanjem osmog mjesta.

Češki skijaš Ondrej Bank dugo će pamtiti superkombinaciju u austrijskom Kitzbühelu u petak. Završio je iza pobjednika Pinturaulta i drugoplasiranog Hirschera, a ispred najboljeg hrvatskog skijaša Ivice Kostelića.

"Bio je to dosta dugačak dan. Kao prvo, u Kitzbühelu trebaš biti zadovoljan kada živ i zdrav stigneš na cilj, to je već zadovoljavajuće", ispričao je Kostelić za HRT poslije utrke.

"Superveleslalom je bio u redu, odnosno ono što se danas zvalo superveleslalom, to je zapravo bio jedan malo opasniji spust. Slalom solidan, nedostajalo je malo sreće", analizirao je.

Kosteliću je drago zbog Bankovog uspjeha: "Šteta za te tri stotinke, ali treba čestitati Banku, on je borac koji dugo čeka svoju priliku i zasluženo je bio na postolju".

Natko Zrnčić Dim osvojio je osmo mjesto, nakon što je do bodova došao i u samom superveleslalomu.

"Jako sam zadovoljan, to je veliki rezultat. Dosad mi to nije uspijevalo, uvijek sam bio dosta solidan, ali znalo mi je uvijek malo nedostajati. Sada sam probio i tu granicu od 30 i osvojio bodove. U kombinaciji sam na kraju isto zadovoljan ishodom. Malo sam bio razočaran ulaskom u cilj jer se na semaforu pokazalo peto mjesto i odmah sam znao da ništa od postolja, ali na kraju kad se sve zbroji, mislim da je osmo mjesto jako dobro", kaže.

Kostelić neće voziti subotnji spust, u kojemu Zrnčić Dim kreće sa startnim brojem 34, već će se okušati u nedjeljnom slalomu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!