Tenis

Ivan Dodig u polufinalu parova u Melbourneu pobjedom u tie-breaku trećeg seta

Branimir Korać • utorak, 27.01.2015.
Ivan Dodig u polufinalu parova u Melbourneu pobjedom u tie-breaku trećeg seta
Foto: EPA

Ivan Dodig i Marcelo Melo plasirali su se u polufinale Australian Opena u konkurenciji parova. U četvrtfinalu su nakon nešto više od sat i pol vremena svladali kombinaciju Feliciano Lopez - Maks Mirnji...

Četvrti nositelji Australian Opena Ivan Dodig i Marcelo Melo ubilježili su pobjedu u četvrtfinalu i opravdali status favorita protiv Feliciana Lopeza i Maksa Mirnjija.

Dodig i Melo tako su po četvrti puta otkako zajedno nastupaju došli do polufinala na Grand Slam turnirima, a ovo im je prvo polufinale na Australian Openu gdje im je dosad najbolji rezultat bio treće kolo.

Lopez i Mirnji izgubili su prvi set s glatkih 6:0 za samo 19 minuta igre da bi nakon toga uspjeli uzeti drugi set sa 6:3.

Velika borba vodila se u trećem kolu, Dodig i Melo poveli su s 3:1, ali nisu uspjeli zadržati tu prednost da bi kod 5:4 došli do prve meč lopte. Niti ona nije iskorištena i meč je otišao u tie-break. Tamo su Španjolac i Bjelorus izdržali do 3:3 nakon čega Dodig i Melo stvaraju prednost i odlaze do pobjede.

U polufinalu igrat će protiv Francuza Herberta i Mahuta koji su u tri seta eliminirali sunarodnjake Benneteaua i Roger-Vasselina.

U polufinale muškog turnira prošao je Tomaš Berdych koji je napokon stigao do pobjede protiv Rafaela Nadala. Više od osam godina čekao je na pobjedu protiv Nadala, u međuvremenu je upisao 17 poraza i predaju bez borbe prošle godine u Miamiju, no napokon je došlo njegovo vrijeme.

U prva dva seta pomeo je trećeg nositelja uz samo dva izgubljena gema da bi u trećem u ravnopravnoj borbi Nadal pokleknuo u 13. igri. U polufinalu ga očekuje Andy Murray koji je u tri seta zaustavio Nicka Kyrgiosa.

Kod tenisačica u polufinale su se plasirale Ruskinje Ekaterina Makarova i Maria Šarapova. Obje su bez većih problema upisale pobjede protiv Rumunjke Simone Halep i Kanađanke Eugenie Bouchard.

Australian Open, parovi, četvrtfinale:
Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 4) - Lopez/Mirnji (Španjolska/Bjelorusija) 6:0, 3:6, 7:6(4)

Australian Open, tenisači, četvrtfinale:
Tomaš Berdych (Češka, 7) - Rafael Nadal (Španjolska, 3) 6:2, 6:0, 7:6(5)
Andy Murray (Velika Britanija, 6) - Nick Kyrgios (Australija) 6:3, 7:6(5), 6:3

Australian Open, tenisačice, četvrtfinale:
Ekaterina Makarova (Rusija, 10) - Simona Halep (Rumunjska, 3) 6:4, 6:0
Maria Šarapova (Rusija, 2) - Eugenie Bouchard (Kanada, 7) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.01.2015. u 16:38
    Bravo Dodig, bravo Melo, je li konačno vrijeme za prvi GS? Valjda je vrijeme da se konačno parovi presele na centralne terene, pa ćemo moći pratiti polufinalni meč i uživo.
    Obrisan korisnik
  • teniosac27.01.2015. u 14:53
    svejedno,u Berdychove šanse za naslov ne vjerujem ni malo..
    teniosac
  • teniosac27.01.2015. u 14:53
    a Nadalu će trebati još tekmi da počne pobjeđivati ove iz top 10,ipak ga jako dugo nije bilo..
    teniosac
  • teniosac27.01.2015. u 14:52
    bravo za Dodiga i Mela...
    teniosac
  • serieA27.01.2015. u 10:06
    ne mogu vjerovati kako je lagano berdych razbio nadala...prije par dana sam napisao de nema nikakve šanse ali isprike berdychu...očito nemam pojma
    serieA