Rukomet

Vranješ: "Hrvatska je sretna što je otišla među posljednjih osam"

Sportnet • srijeda, 28.01.2015.
Vranješ: "Hrvatska je sretna što je otišla među posljednjih osam"
Foto: EPA

Hrvatska, Poljska, Francuska, Njemačka, Danska, Španjolska, Slovenija i domaćin Katar plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru, a u srijedu, 28. siječnja očekuju ih utakmice za polufinale. Ljubomir Vranješ, bivši švedski reprezentativac u Dohi komentira utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva za švedsku televizijuSTV.

Prema statističkim podacima, najviše asistencija na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru ima danski reprezentativac Mikkel Hansen (34), a najviše golova slovenski reprezentativac Dragan Gajić koji je suparničku mrežu tresao 52 puta, od čega 17 sedmeraca. Najviše obrana do sada ima španjolski vratar Gonzalo Peres de Vargas. Učinkovitost mu iznosi 42 posto.

"Mikkel Hansen i Nikola Karabatić su također u dobroj formi. Od Španjolaca, recimo Maqueda, ali i Aguinagalde igra jako dobro. Dragan Gajić je pravi stroj na ovom prvenstvu, zadovoljstvo je gledati ga", zaključio je Ljubomir Vranješ.

Njemačka reprezentacija ima najviši postotak obrane, 56 posto.

"Francuski igrači znaju kako slomiti svoje protivnike u ključnim trenucima. Njihova forma biti će samo bolja nadolazećih dana. Danska ima dobru reprezentaciju, ali treba im vremena da se priviknu na novog trenera. Kada već govorimo o jakim reprezentacijama, bit će jako teško pobijediti Španjolsku na ovom prvenstvu", komentirao je Vranješ pojedine reprezentacije.

Bivši švedski reprezentativac osvrnuo se i na prošle utakmice: "Nije lako igrati protiv Brazila i probiti tu neobičnu obranu. Jako su agresivni. Ne možeš ih pobijediti lako, igrom jedan na jedan. Hrvatska je sretna što je otišla među posljednjih osam. Slovenija je zasluženo pobijedila Makedoniju. Igrali su lijep rukomet s odličnim Gorazdom Škofom. Španjolska je lako pobijedila Tunis, imali su jaku momčad. Katar je priredio odličan povratak protiv Austrije s Markovićem koji je zabio osam golova. Imaju šansu osvojiti zlatnu medalju po mojem mišljenju".

Simona Margetić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2015. u 16:03
    Katar ima šansu osvojiti zlatnu medalju ?? ....... E sada si sve rekao !
    Obrisan korisnik