Zimski sportovi

Video: Islandersima čelo Istoka, Ducksi na 70 bodova

Željka Jurkas • srijeda, 28.01.2015.
Video: Islandersima čelo Istoka, Ducksi na 70 bodova

Nakon kraće pauze NHL-a se s jedanaest susreta vratio utakmicama regularnog dijela sezone. Domaćini su uvjerljivo nadigrali goste s osam pobjeda naspram tri gostujuće, a poredak na Istoku je doživio promjenu. Detroit je pobjedom zasjeo na prvo mjesto divizije Atlantic dok su Islandersi uvjerljivom pobjedom nad Rangersima dohvatili prvo mjesto konferencije. Ducksi, Wild i Wingsi su među troje sretnih gostiju, dok su dva boda ostavili na domaćem ledu Islesi, Flyersi, Pensi, Jacketsi, Canesi, Habsi, Predsi i Flamesi...

Dvoboj u New Yorku uvjerljivo je otišao na stranu prve momčadi metropolitanske divizije. U Nassau Coliseumu Islandersi su dočekali Rangerse i po treći puta ove sezone odnijeli pobjedu. S uvjerljivih 4:0 domaćina završavao se susret uz powerplay gostiju kada je Carl Hagelin deset sekundi prije isteka vremena pokvario shutout Jaroslava Halaka koji je trebao okruniti odličnu izvedbu od 40 obrana. Na vratima gostiju stajao je Henrik Lundqvist i zaustavio je 34 udarca od čega 17 u prvoj trećini. Još jedna uvjerljiva pobjeda domaćina odigrala se nešto kasnije u Saddledomeu u Calgaryju. Johnny Gudreau dvaput se upisao u strijelce, prvi puta za izjednačenje početnog vodstva Buffala u prvoj trećini, a drugi za potvrdu pobjede pred sam istek vremena. Jonas Hiller obranio je 17 udaraca na vrata Sabresa, dok se s druge strane leda Jhonas Enroth susreo s 31 udarcem.

Dva susreta završena su van regularnog vremena. U Wells Fargo centru Flyersi su trebali ispucavanje kaznenih udaraca da pobijede vratara Mikea Smitha. Steve Mason startao je među vratnicama domaćina nakon gotovo tri tjedna izbivanja s leda, a već je u šestoj minuti, nakon dva primljena gola, povučen na klupu. Zamijenio ga je Steve Mason koji je obranio 22 udarca, i ono važnije, sva tri pokušaja Coyotesa. S druge strane Smith je imao gotovo duplo više posla, a Wayne Simmonds ga je dvaput prošao. Jednom u prvoj trećini za prepolavljanje vodstva Arizone, a drugi puta u shootoutu. U Nashvilleu su pak Predatorsi nakon primanja kasnog gola koji je izjednačio susret na tri pogotka na svakoj strani riješili utakmicu na sredini produžetka. Shea Weber zaustavio je odbijanje u svojoj zoni, dodao pak Mikeu Ribeiru koji je preko pola leda pronašao Craiga Smitha u bijegu igračima Avalanchea, i sam protiv Semjona Varlamova odlučio susret. Predatorsi, koji trenutno drže najbolji domaćinski skor lige, dominirali su ledom u drugoj polovini utakmice, ali Varlamov nije dopustio veće odcjepljenje rezultata s 35 obrana.

Minimalne pobjede u gostima ostvarili su Wingsi i Wild. Detroit je gostovao u Floridi gdje je uz odličnu večer Stephena Weissa (gol i dvije asistencije) upisao šestu pobjedu u nizu prvi puta ove sezone i zasjeo na čelo divizije Atlantic. Velikom drugom trećinom, sa četiri gola unutar prvih 11:19 minuta gosti su prelomili utakmicu i poslali Roberta Luonga na klupu. Domaćini sustavno smanjuju manjak te im u zadnjih deset minuta susreta nedostaje tek go do izjednačenja, no Petr Mrazek ostaje nepokolebljiv. Na puno drugačiji način je Minneosta došla do pobjede u Rexall placeu. S golom u svakoj trećini utakmica je bila izjednačena do pet minuta prije kraja kada Charlie Coyle prekrasnom individualnom akcijom prolazi Viktora Fastha i osigurava Minnesoti dva boda koju ju doduše još uvijek drže na posljednjem mjestu divizije Central.

Uvjerljivu i posljednju pobjedu u gostima ostvarili su Ducksi u Rogers areni. Sa 17 obrana Frederik Andersen je upisao treći shutout sezone, a četvorica suigrača su se upisala u strijelce. Ducksi su šestom pobjedom u nizu postali prva momčad koja je dostigla 70 bodova. Canucksi u niti jednom pogledu ne mogu biti zadovoljni sa svojom izvedbom. Ono malo prilika što su uspjeli stvoriti nisu realizirali, a greškama su omogućili gostima potpunu dominaciju na ledu.

Carey Price nastavlja podmetati leđa i nositi igru Habsa. U zadnjem susretu u Montrealu gostovali su Starsi i u pravoj opsadi na vrata domaćina uspjeli tek u dva navrata zabiti pogodak. Kapetan Jamie Benn u zadnjim sekundama prve trećine i Patrick Eaves na sredini druge doveli su utakmicu u oba slučaja na gol razlike. Domaćini su poveli pogocima Alekseja Jemelina i Alexa Galchenyuka da bi u igri s igračem više Brendan Gallagher donio pobjednički gol. Columbus i Washington odigrali su susret s puno golova u kojem su domaćini uvijek imali prednost. Mark Letestu započeo je s pogocima na početku druge trećine, a iduća četiri gola, dva sa svake strane zabijena su u razmaku od 4:21 minute do kraja te iste trećine. Cam Atkinson zabija što će biti pobjednički gol na početku zadnje trećine. Na vratima Jacketsa stajao je Curtis McElhinney koji će barem idućih mjesec dana imati ulogu prvog vratara zbog ozljede prepona Sergeja Bobrovskog.

Hurricanesi su zabili u prvim sekundama susreta s Tampom, a Anton Khudobin je pred kraj susreta čuvao stečeno vodstvo. Na prvi pogodak kapetana Erica Staala nadovezao se Nathan Gerbe, a prvi odgovor Boltsa došao je nešto kasnije sa šestim pogotkom sezone Cedrica Paquettea. U drugoj trećini obje momčadi su po jednom zatresle mrežu, a siugrnost u vodstvu Canesa dao je Jiri Tlusty sredinom zadnje trećine. Penguinsi su se susreli s Jetsima i u izvanrednoj izvedbi Krisa Letanga koji je asistirao na svih pet golova i odličnom Davidu Perronu više su nego nadomjestili manjak Sidneyja Crosbyja i Jevgenija Malkina koji su utakmicu propustili zbog ozljeda donjeg dijela tijela. Crosby se očekuje u sastavu u noćašnjem susretu u Washingtonu dok će Malkin duže izostajati. Nakon susreta objavljeno je da je Marcel Goc prešao u St. Louis Bluese u zamjenu za Maxa Lapierrea. U sastav Pensa se vratio Patrick Hornqvist nakon propuštanja jedanaest utakmica zbog ozljede.

NHL

New York Islanders – New York Rangers 4:1 (1-0 Grabovski; 2-0 Martin; 3-0 Strome, 4-0 PPG Tavares, 4-1 PPG Hagelin)

Philadelphia Flyers – Arizona Coyotes 4:3 SO (0-1 Murphy, 0-2 Erat, 1-2 PPG Simmonds; 2-2 Umberger, 3-2 Del Zotto, 3-3 Rieder;;; 4-3 Simmonds)

Pittsburgh Penguins – Winnipeg Jets 5:3 (1-0 Spaling; 1-1 Thorburn, 1-2 Trouba, 2-2 Downie; 2-3 Lowry, 3-3 PPG Perron, 4-3 PPG Sutter, 5-3 EN Hornqvist)

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 4:3 (; 1-0 Letestu, 2-0 Johansen, 2-1 Burakovsky, 3-1 Tjutin, 3-2 Brouwer; 4-2 Atkinson, 4-3 Kuznjecov)

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 4:2 (1-0 E. Staal, 2-0 Gerbe, 2-1 Paquette; 3-1 PPG Faulk, 3-2 SHG Boyle; 4-2 Tlusty)

Montreal Canadiens – Dallas Stars 3:2 (1-0 Jemelin, 2-0 Galchenyuk, 2-1 Benn; 3-1 PPG Gallagher, 3-2 PPG Eaves;)

Florida Panthers – Detroit Red Wings 4:5 (0-1 SHG Miller, 1-1 PPG Barkov, 2-1 PPG Pirri; 2-2 Zetterberg, 2-3 Glendening, 2-4 Weiss, 2-5 Glendening, 3-5 PPG Bjugstad; 4-5 Boyes)

Nashville Predators – Colorado Avalanche 4:3 OT (0-1 McLeod; 1-1 Josi, 2-1 PPG Wilson, 2-2 Iginla; 3-2 Forsberg, 3-3 Holden; 4-3 Smith)

Calgary Flames – Buffalo Sabres 4:1 (0-1 PPG Stewart, 1-1 PPG Gaudreau;; 2-1 Jooris, 3-1 Colborne, 4-1 Gaudreau)

Edmonton Oilers – Minnesota Wild 1:2 (0-1 Niederreiter; 1-1 Gordon; 1-2 Coyle)

Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 0:4 (0-1 Beleskey; 0-2 PPG Palmieri; 0-3 Rakell, 0-4 EN Maroon)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!