Zimski sportovi

Video: Capsi pomeli Penguinse, Kingsi slavili protiv Hawksa

Željka Jurkas • četvrtak, 29.01.2015.
Video: Capsi pomeli Penguinse, Kingsi slavili protiv Hawksa

U tri susreta NHL-a u srijedu navečer domaćini su upisali 100%-tni uspjeh. Samo je Toronto uzeo bod, dok su bez oba ostali Pittsburgh i Chicago...

Cory Schneider i Jonathan Bernier vodili su bitku i u nedostatku ofenzivne moći obje momčadi odlučivali o pobjedniku. Prvi je popustio Schneider i Leafsi su u Prudential centru poveli s golom razlike, da bi Bernier dopustio gol tri minute prije isteka vremena. Susret, u kojem su Leafsi imali sedam udaraca na vrata više od Devilsa, odlučen je ispucavanjem kaznenih udaraca. Jacob Josefson i Patrik Eliaš bili su precizni, dok su Mike Santorelli, iz sedmog udarca prema Schneideru, i Tyler Bozak iz četvrtog pokušaja na vrata u susretu propustili pogoditi mrežu.

Izdanje koje će Penguinsi htjeti što prije zaboraviti, a koje će Capitalsi uzeti kao novi početak prikazale su momčadi u Verizon centru. Kapetan Capsa Alex Ovečkin dvaput se upisao u strijelce, a Braden Holtby s 27 obrana zaradio peti shutout sezone. Tijekom prvoga dijela prve i druge trećine susret je bio izjednačen, a domaćini su pravovremenim golovima okrenuli utakmicu u svoju korist. Izvanredna večer Holtbyja samo je pridonijela sveukupnom dojmu dominacije na ledu. U zadnjoj trećini Pensi su bili posve bezidejni, a Capsi su to iskoristili za još dva pogotka u mreži Marc-Andre Fleuryja.

Pred Los Angelesom morat će se naći još jedna velika završnica ako razmišljaju o ulasku u doigravanje. U dvoboju u Staples centru s Chicagom pokazali su da su svakako sposobni izvesti ono po čemu su najpoznatiji. Uz jednu od najkompletnijih utakmica koju su odigrali ove sezone, gdje su sve četiri linije funkcionirale svih 60 minuta prisilili su prvu liniju Hawksa na pogrešku koja je promijenila smjer susreta u samoj završnici i dala im dodatni poticaj s kojim su došli do dva boda. Pogodak Tylera Toffoilja, koji se na led vratio nakon preležane mononukleoze, po treći puta je izjednačio rezultat s po tri gola u svakoj mreži. Niti tri minute kasnije Jake Muzzin udara prema vratima, a pak se odbija od Niklasa Hjalmarssona i vara Coreyja Crawforda.

NHL

New Jersey Devils – Toronto Maple Leafs 2:1 SO (;; 0-1 van Riemsdyk, 1-1 Larsson;; 1-2 Eliaš)

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 4:0 (1-0 Ovečkin; 2-0 PPG Ovečkin; 3-0 Fehr, 4-0 Green)

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 4:3 (0-1 Kane, 1-1 Carter, 1-2 PPG Sharp; 2-2 PPG Carter; 2-3 Shaw, 3-3 Toffoli, 4-3 Muzzin)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.01.2015. u 17:56
    go caps
    Obrisan korisnik