Zimski sportovi

Video: Wingsi stradali u Tampi, Sharksi (ponovo) dominirali nad Ducksima

Željka Jurkas • petak, 30.01.2015.
Video: Wingsi stradali u Tampi, Sharksi (ponovo) dominirali nad Ducksima

Jedanaest uzbudljivih susreta odigrano je u NHL-u u noći sa četvrtka na petak. U dva navrata su gosti ostavili domaćine bez postignutog pogotka, a jedini susret koji je završen van regularnog vremena otišao je na stranu domaćina. Boston je slavio u New Yorku, Arizona u Torontu, a Starsi u Ottawi. Dva boda kod kuće ostavili su Flyersi, Boltsi, Coyotesi, Oilersi i Sharksi...

Islandersi i Bruinsi nadigravali su se u susretu u Nassau Coliseumu, a pogotkom Kevana Millera četiri sekunde prije kraja druge trećine gosti su prelomili utakmicu. S dva gola u prvoj trećini Bruinsi su otišli na prvi odmor, a Tuukka Rask održao ih je u susretu kroz drugu kada je sijevalo sa svih strana. Domaćini su uputili 45 udaraca na vrata Bostona, ne posustajući u zadnjoj trećini kada su hvatali zaostatak. Ovo je tek peti poraz Islandersa na domaćem ledu.

Carey Price još jednom je briljirao, a ovoga puta dobio je i puno više pomoći od suigrača ispred svojih vrata. U izrazito izjednačenom susretu niti jedna strana nije dobivala puno prilika, a Henrik Lundqvist branio je sve udarce koji su prošli obranu Ragsa do pet minuta prije isteka vremena. Max Pacioretty vidio je dvojicu svojih suigrača ispred kralja Henrika te se umjesto dodavanja odlučio za direktan udarac, što Lundqvist nije očekivao. Habsima je ovo četvrta pobjeda u nizu.

Gol za gol igralo se u Wells Fargo centru u prvoj trećini, a Nick Schultz je na početku druge zabio gol nakon kojeg Jetsi više neće imati odgovora. Branič Flyersa je zabio prvi gol sezone, a Steve Mason se pobjedi priključio s 36 obrana. Domaćini će još dvaput pogoditi mrežu Winnipega, a oba gola za goste postigao ej Mathieu Perreault.

Phil Kessel zabio je jedini pogodak prve trećine, a ulaskom u zadnju Leafsi su i dalje bili u minimalnoj prednosti i s igračem više na ledu. Pogreška Tylera Bozaka nakon podbacivanja paka dozvolila je Coyotesima izjednačenje rezultata u petoj sekundi trećine, a brzo nakon toga Martin Hanzal zabija za vodstvo. Coyotesi su imali dvadeset udaraca na vrata više od domaćina. Arizona je prekinula niz od sedam poraza, a Leafsi su produžili svoj na osam.

Jason Spezza, bivši kapetan Senatorsa, vratio se na led Canadian Tire centra, a njegova nova momčad, Dallas Starsi odnijeli su dva boda. Iako rezultat (6:3) sugerira da se do pobjede došlo lagano, gosti se nisu uspjeli odvojiti i opustiti od domaćina koji su se stalno vraćali i radili pritisak. John Klingberg presudio je susret četvrtim pogotkom gostiju na sredini zadnje trećine, a bez vratara u mreži Senatorsi su primili još dva u zadnjoj minuti susreta.

Cedric Paquette zaradio je svoj prvi NHL hat trick, a Boltsi su prekinuli niz od šest pobjeda Wingsa. U Amalie areni u Tampi gosti su u prvoj trećini držali korak i Darren Helm je jedinim pogotkom Detroita odgovorio na početno vodstvo Lightninga, no Paquette po drugi puta pronalazi mrežu Petra Mrazeka na samom kraju trećine. S tri gola u drugoj domaćini su se odvojili, no nisu posustali u pritisku i napadima, pa je Tom McCollum koji je branio zadnjih 20 minuta imao, imao puno posla (17 udaraca).

Columbus je poveo pogotkom na samom početku druge trećine, no domaćini su brzo odgovorili. Minutu i pol kasnije Jonathan Huberdeau izjednačava rezultat, a Aaron Ekblad donosi prednost svojim sedmim golom sezone sredinom trećine. Roberto Luongo propušta još jedan pak za odlazak na drugi odmor s izjednačenim rezultatom. Sean Bergenheim, koji je propustio ukupno 14 minuta igre kroz drugu i treću trećinu zbog isključenja, zabija za pobjedu na powerplayju sedam minuta prije isteka vremena i prekida niz od deset poraza Panthersa.

Susret vrha centralne divizije pružio je veliku utakmicu jakog tempa, čvrste igre i mnoštva golova. I dok su rezultatski gosti vodili prvi dio susreta, a u drugome stizali razliku, na ledu je ipak bilo malo drugačije. Bluesi su u zadnjoj trećini ostali s manje energije nego Predatorsi i izjednačujući pogodak Jamesa Neala dvije i pol minute prije kraja je u biti bio samo pitanje vremena. Susret je odlučen ispucavanjem kaznenih udaraca u kojima su domaćini bili uspješniji s pogotkom Kevina Shattenkirka u četvrtom krugu. Martin Brodeur koji je u studenome potpisao ugovor sa St. Louisom objavio je jučer i službeno da odlazi u igračku mirovinu te će karijeru nastaviti kao pomoćnik GM-a Bluesa.

Zach Parise postigao je svoj 20. pogodak sezone kao jedini gol u susretu u Saddledomeu u Calgaryju. Thomas Vanek upisao je svoju 300. asistenciju spretno iskoristivši grešku kapetana Flamesa Marka Giordana. Devan Dubnyk zaustavio je sve pokušaje domaćina (30), a Jonas Hiller je ostao za obranu prekratak (31). Ovo je Dubnykov treći shutout sezone i drugi otkako je prešao u redove Minnesote.

U dvoboju začelja Edmonton Oilersi su zahvaljujući jako dobroj večeri Antona Landera upisali pobjedu nad Sabresima. S asistencijom na prva dva i zabijanjem trećeg, u konačnici pobjedničkog gola sredinom zadnje trećine, Lander je upisao prvi gol sezone. Oscaru Klefbomu je drugi gol domaćina također bio prvi pogodak sezone. Sabersi su upisali 13. poraz u nizu, najduži niz u povijesti kluba.

Ducksi su gostovali u SAP centru i kroz 30 minuta dozvolili isti broj golova kao i u prethodnih pet susreta. S jakom drugom trećinom San Jose Sharksi su uzeli vodstvo od pet golova razlike koje gosti više nisu mogli stići, već su s dva pogotka popravili dojam. Sergej Bobrovsky startao je u vratima Anaheima, ali je nakon šest primljenih golova na 25 udaraca povučen na klupu.

NHL

New York Islanders – Boston Bruins 2:5 (0-1 Smith, 0-2 PPG Bergeron; 1-2 Tavares, 2-2 Grabner, 2-3 Miller; 2-4 Krug, 2-5 EN Lucic)

New York Rangers – Montreal Canadiens 0:1 (;; 0-1 Pacioretty)

Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets 5:2 (1-0 VandeVelde, 1-1 Perreault, 2-1 PPG Simmonds, 2-2 PPG Perreault; 3-2 Schultz; 4-2 B. Schenn, 5-2 EN Couturier)

Toronto Maple Leafs – Arizona Coyotes 1:3 (1-0 Kessel;; 1-1 SHG Ekman-Larsson, 1-2 Hanzal, 1-3 PPG Gagner)

Ottawa Senators – Dallas Stars 3:6 (0-1 PPG Jamie Benn, 0-2 Sceviour, 0-3 PPG Hemsky, 1-3 Zibanejad, 2-3 PPG Ryan;; 3-3 Chiasson, 3-4 Klingberg, 3-5 SGH EN Daley, 3-6 SHG EN Jamie Benn)

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 5:1 (1-0 Paquette, 1-1 Helm, 2-1 Paquette; 3-1 PPG Stamkos, 4-1 SHG Paquette, 5-1 Barberio;)

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 3:2 (; 0-1 Johnson, 1-1 Huberdeau, 2-1 Ekblad, 2-2 Wennberg; 3-2 PPG Bergenheim)

St. Louis Blues – Nashville Predators 5:4 SO (0-1 PPG Fisher; 0-2 Forsberg, 1-2 Schwartz, 2-2 Oshie, 3-2 Ott, 3-3 SHG Fisher, 4-3 Reaves; 4-4 Neal;; 5-4 Shattenkirk)

Calgary Flames – Minnesota Wild 0:1 (0-1 Parise;;)

Edmonton Oilers – Buffalo Sabres 3:2 (0-1 Myers, 1-1 Fraser, 2-1 Klefbom;; 3-1 Lander, 3-2 Ristolainen)

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 6:3 (0-1 Cogliano, 1-1 PPG Pavelski; 2-1 Goodrow, 3-1 Marleau, 4-1 Irwin, 5-1 Sheppard, 6-1 SHG Dillon; 6-2 Beleskey, 6-3 Maroon)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!