Tenis

Serena Williams u dva seta do 19. Grand Slama u karijeri i šestog Australian Opena

Niko Rukavina • subota, 31.01.2015.
Serena Williams u dva seta do 19. Grand Slama u karijeri i šestog Australian Opena
Foto: EPA

Serena Williams pobjedom od 6:3, 7:6 (7-5) nad Mariom Šarapovom došla je do svojeg šestog Australian Opena iz šestog finala i 19. Grand Slama u karijeri. Agonija Šarapove protiv najbolje tenisačice svijeta se nastavlja te nije uspjela pobijediti mlađu sestru Williams u 16. uzastopnom meču.

Serena Williams s 2:0 u setovima bila je bolja od svoje „mušterije“ Marije Šarapove i došla je do 19. Grand Slama u karijeri. Omjer protiv Ruskinje nakon finala Melbournea iznosi 17:2, s time da je Williams upisala pobjedu u posljednjih 16 mečeva, a Šarapova je zadnji puta dobila Williams pred više od 10 godina.

Serena Williams je na kraju meča imala 18 asova i 84 posto poena nakon prvog servisa. U prvom setu je čak tri puta oduzela servis Ruskinji, a drugi je završila nakon tie-breaka.

Serena Williams bolje je ušla u meč oduzevši Šarapovoj prvi servis. Amerikanka je do kraja prvog seta još dva puta oduzimala Šarapovoj servis, a Ruskinji je isto za rukom prošlo tek jednom za konačnih 6:3 u prvom setu.

U drugom setu tenisačice su uspješno čuvale svoje servise sve do tie-breaka. Serena Williams je kod 5:4 imala turnir-loptu, međutim, Šarapova je odličnom igrom osvojila sljedeća tri poena i uspjela vratiti neizvjesnost u meč.

U tie-breaku, Šarapova je osvojila prvi poen, no Williams uzvraća sa sljedeća četiri. Williams je držala prednost do kraja i svojim 18. asom u meču došla do 19. naslova u karijeri.

Australian Open, finale, tenisačice

Serena Williams (SAD, 1) – Maria Šarapova (Rusija, 2) 6:3, 7:6 (7-5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac31.01.2015. u 12:44
    a još je Serena izgledala ko da jedva stoji na nogama,pa i takva drugoj igračici svijeta neda ni set..
    teniosac
  • teniosac31.01.2015. u 12:34
    crna pantera..još bu stigla Steffi Graf po grand slamovima..
    teniosac