Tenis

Mate Pavić ispao na prvoj prepreci kvalifikacija za ATP u Montpellieru

Niko Rukavina • subota, 31.01.2015.
Mate Pavić ispao na prvoj prepreci kvalifikacija za ATP u Montpellieru
Foto: FaH

Mate Pavić izgubio je u prvom kolu kvalifikacija ATP turnira u Montpellieru od Talijana Thomasa Fabbiana nakon dva sata igre i tri seta...

Hrvatski tenisač Mate Pavić, inače 423. tenisač svijeta, nije uspio svladati favoriziranog Talijana Thomasa Fabbiana, 255. na svijetu, u prvom kolu kvalifikacija ATP turnira u Montpellieru.

Matić je jako dobro otvorio meč - breakom. U četvrtom gemu, kod svojeg servisa, nije uspio realizirati pet gem lopti te je Fabbiano iskoristio prvu break-loptu u meču. U sljedećem gemu, Matić je imao 40:15, ali nije uspio drugi put osvojiti Talijanov servis, kojemu je to pošlo za rukom u 10. gemu za 6:4.

Ipak, Matić je u drugom setu dva put oduzeo servis Fabbianu i došao do 6:2 i odlučujućeg seta u kojem je Talijan opet bio uspješniji oduzevši Matiću dva servisa, dok je hrvatski predstavnik napravio samo jedan break.

Fabbiano će u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv domaćeg tenisača Eliea Rousseta koji je sa 6:0, 6:0, i samo pola sata igre, bio bolji od Rusa Stanislava Vovka.

ATP Montpellier, kvalifikacije, prvo kolo

Thomas Fabbiano (Italija, 7) – Mate Pavić (Hrvatska) 6:4, 2:6 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac31.01.2015. u 14:25
    u kvalifikacijama Zagreba našima zasad ne ide nikak,puše svi redom..najbliže pobjedi je bil Mektić u tie breaku drugog seta,to izgubio i onda puko u trećem..
    teniosac
  • teniosac31.01.2015. u 13:02
    ah da,upravo sam se sjetil,valjda je izostala pozivnica za njega jer nije htio igrati Davis Cup za Hrvatsku,navodno je htio neke velike novce..
    teniosac
  • teniosac31.01.2015. u 12:35
    bolje da je igral kvale u Zagrebu...nije mu se isplatil put do Francuske..
    teniosac