Zimski sportovi

Video: Avalanche pomeo Predatorse, Hawksima pobjeda u Anaheimu

Željka Jurkas • subota, 31.01.2015.
Video: Avalanche pomeo Predatorse, Hawksima pobjeda u Anaheimu

Petak navečer donio je svega pet susreta u NHL-u. Prva dva, onaj u New Jerseyju i Carolini riješen je nakon 60 minuta, Avalanche i Vancouver su upisali pobjede na domaćem ledu u regularnom dijelu, a Hawksi na gostujućem...

Penguinsi su višestruko nadpucali Devilse u susretu u Prudential centru (43:14) i ostavili domaćine bez pogotka u dvije prilike s igračem više. Cory Schneider imao je još jednu briljantnu večer koju nije uspio okruniti i drugim bodom jer je Simon Despres, koji je utakmicu proveo u paru s Kristopherom Letangom zbog izostanka Christiana Ehrhoffa, odlično iskoristio dodavanje i udarcem iz zgloba prevario Schneidera. Devilsi su prvi poveli početkom zadnje trećine, a Chris Kunitz izjednačio je na powerplayju, na odbijenom udarcu #.11 minute prije isteka vremena.

St. Louis brzo je poveo u gostima u Raleighu. S prva tri udarca na vrata Antona Khudobina poveli su s dva gola razlike poslavši vratara Canesa na klupu u četvrtoj minuti susreta. Cam Ward stao je među vratnice i obranio svih 29 udaraca u iduće 62 minute, a Justin Faulk i Ryan Murphy pobrinuli su se da nije bilo uzaludno. Izjednačeni susret odlučen je ispucavanjem kaznenih udaraca u kojima je Jake Allen s tri obrane ipak bio uspješniji od domaćeg vratara.

Dva mjeseca razlike, ali rezultat isti. Ducksi su ponovo na čelu lige, a Hawksi na granici dovoljnog variraju od vrućeg do hladnog. Porazom u Staples centru negativno su započeli gostovanja u Kaliforniji, ali led Honda centra im očito paše. Ponovno, jedna od najboljih gostujućih utakmica Hawksa ove sezone, u kojoj su svi klizači pokazali potpunu koncentraciju i zalaganje kroz svih 60 minuta. Jedina manjkavost na strani gostiju je izostanak shutouta Coreya Crawforda koji je obranio 21 udarac i pustio onaj Rickarda Rakella n posljednjem powerplayju susreta. Patrick Kane dominirao je susretom s dva gola i asistencijom, a Patrick Sharp ga je pratio u korak sa četiri asistencije.

Porazom u Vancouveru Sabersi su i službeno završili mjesec bez postignutog boda. Petorica Canucksa su se upisala u strijelce, a bivši član Buffala, vratar Ryan Miller obranio je 20 udaraca na svoja vrata. Nakon što u posljednjoj utakmici nisu postigli pogodak, a Boltsi su ih susret prije toga zadržali na jednom, Nucksi su pronašli ofenzivnu moć nakon što su pali u zaostatak od gola. Bo Horvat prvi je pronašao mrežu Matta Hacketta 24 sekunde prije kraja prve trećine, a Chris Higgins i Nick Bonino su s razmakom od dvije i pol minute na početku druge trećine donijeli vodstvo koje više nisu ispuštali.

Predatorsi, vodeća momčad centralne divizije gostovali su u Denveru, a Semjon Varlamov dočekao ih je spreman. S 23 obrane zaustavio je sve pokušaje koji su prošli njegovu obranu koja je imala jednu od rjeđih izvedbi ove sezone i odgovorno igrala svih 60 minuta. Predatorsi, nezadovoljni svojom izvedbom, bili su sve frustriraniji kako je vrijeme prolazilo, a Mike Ribeiro je na početku zadnje trećine izletio iz susreta. Jerome Iginla zabio je drugi gol Avsa za svoj 1200. bod u NHL-u.

NHL

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 1:2 OT (;; 1-0 Bernier, 1-1 PPG Kunitz; 1-2 Despres)

Carolina Hurricanes – St. Louis Blues 2:3 SO (0-1 Reaves, 0-2 Backes, 1-2 Faulk; 2-2 PPG Murphy;; 2-3 Shattenkirk)

Colorado Avalanche – Nashville Predators 3:0 (1-0 Talbot;; 2-0 Iginla, 3-0 EN Landeskog)

Vancouver Canucks – Buffalo Sabres 5:2 (0-1 PPG Stewart, 1-1 Horvat; 2-1 PPG Weber, 3-1 PPG Bonino, 3-2 PPG Stewart; 4-2 Higgins, 5-2 EN Vrbata)

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 1:4 (0-1 Toews; 0-2 Keith, 0-3 Kane; 1-3 PPG Rakell, 1-4 Kane)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!