Nogomet

Video: Gana u polufinalu uz sjajan gol Atsua, Soudani zabio Obali Bjelokosti i ispao

Borna Rupnik • nedjelja, 01.02.2015.
Video: Gana u polufinalu uz sjajan gol Atsua, Soudani zabio Obali Bjelokosti i ispao
Foto: EPA

Reprezentacija Gane izborila je plasman u polufinale Afričkog kupa nacija sigurnom pobjedom nad Gvinejom, a Obala Bjelokosti izbacila je Soudanijev Alžir.

Nogometaši Gvineje ždrijebom su ušli u četvrtfinale kontinentalnog natjecanja, nakon što su u tri utakmice grupne faze imali identičan učinak kao i Mali. Međutim, preko favorizirane Gane nisu mogli.

Već u četvrtoj minuti Christian Atsu dovodi Ganu u vodstvo, a krajem prvog poluvremena Kwesi Appiah udvostručava prednost.

Šlag na tortu ganske pobjede bio je drugi pogodak Atsua, za konačnih 3:0. Gvineja je utakmicu završila s desetoricom, s obzirom da je duboko u sudačkoj nadoknadi isključen Yattara, a Gana će u polufinalu igrati protiv domaćina, Ekvatorijalne Gvineje.

U posljednjem četvrtfinalu sastali su se Obala Bjelokosti i Alžir, a Dinamov napadač Soudani našao se u udarnoj postavi svoje momčadi.

Bony je doveo Obalu Bjelokosti u vodstvo sredinom prvog dijela, da bi upravo Soudani poravnao u 51. minuti. Međutim, Bony je u 68. minuti postigao svoj drugi gol i usmjerio Obalu Bjelokosti u polufinale.

"Točku na i" postavio je Gervinho u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Soudani je iz igre izašao u 72. minuti, a Obala Bjelokosti za finale će se boriti protiv DR Konga.

Afrički kup nacija, četvrtfinale:
Gana - Gvineja 3:0
Obala Bjelokosti - Alžir 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!