Zimski sportovi

Video: Četiri pobjede gostiju, težak poraz Penguinsa

Željka Jurkas • ponedjeljak, 02.02.2015.
Video: Četiri pobjede gostiju, težak poraz Penguinsa

Četiri matinejska susreta NHL-a odigrana su u nedjelju Super Bowla, a gosti su uzeli sve pobjede. Coyotesi su preokrenuli rezultat u Montrealu, Bluesi i Wild su početno vodstvo zadržali do kraja, a Nashville je pomeo Penguinse...

Prva utakmica dana odigrana je u Verizon centru u Washingtonu. Capitalsi su dan nakon razočaravajućeg poraza u Montrealu dočekali Bluese i odigrali još jednu fizički zahtjevnu utakmicu s puno promjena smjera i jakim tempom. U susretu s još jednom momčadi koja se ne boji uzvratiti udarac prva trećina prošla je u znaku specijalnih momčadi. Prvo gosti, s nedugo potom domaćini realizirali su svoje prilike, a Alex Steen i Alex Ovečkin postigli su svoje prve golove susreta. Kapetanu Capsa ovo je bio 30. gol sezone čime je postao tek peti igrač u povijesti Lige koji je postigao 30 ili više pogodaka u svakoj od prvih deset godina nastupanja u NHL-u. Druga trećina krenula je s istim strijelcima u glavnim ulogama, a posljednju riječ imao je Dmitrij Jaškin za treće vodstvo gostiju. T.J. Oshie upisuje svoju treću asistenciju susreta na četvrtom golu Bluesa, a domaćini smanjuju zaostatak sredinom zadnje trećine. Brian Elliott obranio je 33 udarca, dok će s druge strane leda Justin Peters što prije zaboraviti svoj start s 36 obrana. St. Louis je ostao bez braniča Kevina Shattenkirka u prvoj trećini.

Dan nakon katastrofalnog poraza u Ottawi, Coyotesi su gostovali u Bell centru. U prvoj, ujedno i jedinoj trećini u kojoj su domaćini uputili veći broj udaraca prema vratima (10:9), Habsi su s dva gola Alexa Galchenyuka došli do lakog vodstva. No, Arizona je održala pritisak, zaustavila napade domaćina i ograničila njihove udarce na svega pet po trećini te iskoristivši (jedine) dvije prilike s igračem više Lauri Korpikoski je najprije prepolovio vodstvo domaćina, a u četvrtoj minuti zadnje trećine donio i pobjedu. Oliver Ekman-Larsson strijelac bio je jedinog pogotka pri izjednačenom broju igrača u prvoj minuti posljednje trećine. Louis Domingue obranio je 18 udaraca za svoju prvu pobjedu na vratima Yotesa.

Susret Wilda i Canucksa u Rogers areni, aktivan na obje strane leda, išao je rezultatski u korist gostiju dok su domaćini neumorno napadali, a Devan Dubnyk im blokirao udarce. Do osme minute zadnje trećine Wild je na svom kontu skupio tri neodgovorena gola, a prva dva su u drugoj trećini postigli unutar točno dvije minute. Canucksi nastavljaju pritisak unatoč većem zaostatku i trud im se isplatio prema kraju utakmice kada Dubnyk propušta dva udarca unutar 51 sekunde. Ronalds Kenins upisuje svoj prvi NHL pogodak, a malo iza njega Daniel Sedin svoj deseti ove sezone. No, trenutak dekoncentracije prolazi brzo koliko je i došao te Dubnyk s par zaključnih obrana čuva vodstvo, a Jason Zucker pogađa prazna vrata Ryana Millera.

Carter Hutton ostvario je svoj prvi shutout sezone, ukupno drugi karijere, u Consol Energy centru u Pittsburghu u susretu u kojem je njegova momčad apsolutno dominirala ledom. U redovima Penguinsa pokušavali su izraditi akcije, ali nedovoljno spremni domaćini naišli su na velike probleme i bili prisiljeni raditi pogreške koje su uglavnom u pravilu dovodile do golova Predatorsa. Dva u prvoj trećini te po jedan u iduće dvije zabijali su gosti za potpuno preuzimanje kontrole nad rezultatom pritom ne zanemarujući svoje defenzivne zadaće. Jakim forecheckom, odličnim držanjem plave i forsiranjem fizičke igre Nashville je odigrao svoju standardno dobru utakmicu ove sezone i došavši do 70 bodova ponovno preuzeo čelo lige.

NHL

Washington Capitals – St. Louis Blues 3:4 (0-1 PPG Steen, 1-1 PPG Ovečkin; 1-2 Steen, 2-2 Ovečkin, 2-3 Jaškin; 2-4 Tarasenko, 3-4 Alzner)

Montreal Canadiens – Arizona Coyotes 2:3 (1-0 Galchenyuk, 2-0 Galchenyuk; 2-1 Korpikoski; 2-2 Ekman-Larsson, 2-3 Korpikoski)

Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 0:4 (0-1 Josi, 0-2 Bourque; 0-3 Nystrom; 0-4 Fisher)

Vancouver Canucks – Minnesota Wild 2:4 (; 0-1 Parise, 0-2 PPG Spurgeon; 0-3 Vanek, 1-3 Kenins, 2-3 D. Sedin, 2-4 EN Zucker)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!