Zimski sportovi

Video: Pobjeda Oilersa u San Joseu, uvjerljivi Rangersi i Flamesi

Željka Jurkas • utorak, 03.02.2015.
Video: Pobjeda Oilersa u San Joseu, uvjerljivi Rangersi i Flamesi

Trinaest krugova ispucavanja kaznenih udaraca trebalo je za odlučivanje pobjednika u Shark Tanku kao jedinoj od tri utakmice dana koja nije završena u regularnom dijelu sinoć u NHL-u. U preostale dvije slavili su domaćini, Rangersi i Flamesi...

Rangersi nisu odigrali najbolju utakmicu sezone, ali niti Panthersi nisu došli spremni na svih 60 minuta. Oba vratara bila su jednako zauzeta, a bitku specijalnih momčadi odnijeli su domaćini s jednim powerplay i jednim shorthanded golom. Prve trećine završavale su neriješeno, prva s jednim, a druga s tri gola u svakoj mreži, da bi Rangersi u zadnjoj otišli na konačnih tri pogotka razlike. Rick Nash dostigao je Alexa Ovečkina na vrhu strijelaca lige s 31 pogotkom.

St. Louis Blues

Branič Kevin Shattenkirk koji je izašao s leda u prvoj trećini gostovanja u Washingtonu morat će na operaciju trbušnog dijela. Vremenski okvir povratka odredit će se naknadno.

Flamesi drugom pobjedom u nizu, ovoga puta protiv direktnih konkurenata, drže svoju play off poziciju. Prvi golovi sezone Brandona Bolliga i Raphaela Diaza došli su u odličnom trenutku, a ograničivši Jetse na 19 udaraca olakšali su posao Jonasu Hilleru koji je obranio 17 udaraca. Gosti su poveli, a domaćini ubrzo izjednačili u prvoj trećini koja je do kraja ostala neriješena. Flamesi prvi puta preuzimaju vodstvo početkom druge da bi početkom treće unutar tri minute dvaput zatresli mrežu Winnipega. Malo drame unosi Bryan Little svojim 19. golom sezone, ali do preokreta gosti ne dolaze.

Prepun preokreta susret u SAP centru u San Joseu završen je nakon rekordnog za obje momčadi 13. kruga izvođenja kaznenih udaraca. Viktor Fasth na strani Oilersa odnio je pobjedu nad Antti Niemijem koji je uz 36 udaraca tijekom 65 minuta zaustavio jedanaest igrača Edmontona. Prva četiri pokušaja zaustavila su oba vratara, a u petome su strijelci obje momčadi bili uspješni nakon čega pak nije pronašao mrežu sve do udarca Roba Klinkhammera. Domaćini su poveli jedinim powerplay golom susreta, a u istoj trećini gosti izjednačili prvim pogotkom utakmice Jordana Eberlea. Gosti preuzimaju vodstvo Eberleovim drugim golom susreta (to mu je bila treća utakmice sezone u kojoj je upisao dva pogotka) i nadograđuju pogotkom Dereka Roya. No, posustajanjem u zadnjoj trećini domaćini se u potpunosti vraćaju u utakmicu i okreću rezultat, a novi minimalni zaostatak Oilersi stižu dvije i pol minute prije isteka vremena.

NHL

New York Rangers – Florida Panthers 6:3 (0-1 Barkov, 1-1 SHG Nash; 2-1 PPG Hayes, 3-1 Staal, 3-2 Bolland, 3-3 PPG Pirri; 4-3 Boyle, 5-3 Zuccarello, 6-3 EN Nash)

Calgary Flames – Winnipeg Jets 5:2 (0-1 Wheeler, 1-1 Jones; 2-1 Raymond; 3-1 PPG Diaz, 4-1 Bollig, 4-2 Little, 5-2 EN Monahan)

San Jose Sharks – Edmonton Oilers 4:5 (1-0 PPG Pavelski, 1-1 Eberle; 1-2 Eberle, 1-3 Roy; 2-3 Hannan, 3-3 Tennyson, 4-3 Pavelski, 4-4 Schultz;; 4-5 Klinkhammer)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!