Zimski sportovi

Video: Deseti uzastopni poraz Leafsa, Buffalo prekinuo crni niz u Montrealu

Željka Jurkas • srijeda, 04.02.2015.
Video: Deseti uzastopni poraz Leafsa, Buffalo prekinuo crni niz u Montrealu
Foto: EPA

Noć s utorka na srijedu bila je dinamična u NHL-a. Odigrano je jedanaest susreta, a većih promjena na ljestvicama nije bilo. Predatorsi nastavljaju u pobjedničkom nizu, kao i Capitalsi i Bluesi. Leafsi su dosegli novo dno, a Sabresi prekinuli niz poraza. Devilsi su osigurali minimalnu pobjedu u regularnom vremenu, a Wild ostavio Hawkse postignutog pogotka. Colorado je odnio pobjedu u shootoutu, Jetsi u produžetku, a protivnike su uvjerljivo svladali Panthersi i Coyotesi...

Anders Lee nikako nije htio sudjelovati u domaćem porazu protiv Panthersa. Dvaput je prošao Ala Montoyu, jednom u prvoj, a jednom u drugoj trećini da bi Islandersima dao izjednačenje odlaskom na drugi odmor. No, s druge strane leda na isti način mu je odgovorio Jimmy Hayes, jednim golom za izjednačenje, a drugim na powerplayju za vodstvo. Plus, Eric Gudbranson priključio mu se u listi strijelaca što niti jednom drugom igraču prve momčadi Metropolitana nije uspjelo. Bio je to treći poraz u nizu Islandersa koje očekuju tri gostujuće utakmice u četiri dana, dok se Florida još nada hvatanju priključka za doigravanje.

Arizona Coyotesi su niz od osam gostujućih utakmica završili drugom pobjedom u nizu. Započeli su golom Lucasa Lessia u prvoj trećini i nastavili nakon što su domaćini došli do kratkotrajnog izjednačenja. Tri gola u igri s igračem više, od čega dva Coyotesa pala su u drugoj trećini, a za kraj su još pogodili praznu mrežu Columbusa. Mike Smith obranio je 30 udaraca, dok se Anton Forsberg susreo s njih 28.

U poprilično izjednačenom susretu u Prudential centru Devilsi su zahvaljujući obranama Coryja Schneidera koji je startao u 44. utakmici ove sezone i sedmom pobjedničkom golu Mikea Cammallerija došli do druge pobjede u nizu. Curtis Lazar dao je početno vodstvo Senatorsima svojim drugim golom sezone, a Adam Henrique brzo izjednačio minutu i pol kasnije.

Buffalo Sabresi pobijedili su prvi puta ove godine. Nakon siječnja u kojem nisu upisali niti bod na gostovanju u Bell centru, kod druge momčadi svoje divizije, izvukli su oba. Jhonas Enroth obranio je 32 udarca, a Carey Price na upućenih 18 skinuo njih 15. Buffalo pobjedu može zahvaliti jakoj prvoj trećini u kojoj su postigli sva tri pogotka, a Habsi svoj prvi, za zadnje u susretu izjednačenje rezultata.

Uzbudljiva utakmica odigrana je u Nashvilleu. Posrnuli Leafsi tražili su prekid crne serije kod prve momčadi lige. Mirnije prva i druga trećina donijele su pogotke braniča Predatorsa i centra gostiju. S tim minimalnim zaostatkom Toronto je ušao u zadnju trećinu i u trećoj minuti s dva gola preokrenuo rezultat. No, domaćini se nedugo nakon gola vraćaju u susret i potom 18. pogotkom sezone Colina Wilson dolaze do druge pobjede u nizu (ukupno devete u nizu na domaćem ledu) i zadaju Leafsima deseti poraz u nizu.

Dvojica vratara zaključala su svoja vrata. Devan Dubnyk upisao je četvrti shutout sezone obranivši 24 udarca Chicaga i priključivši se time odličnoj izvedbi druge linije koja se pobrinula za golove u drugoj mreži. Od 43 udarca prema Coreyju Crawfordu dva u prvoj i jedan u drugoj trećini su ga prošli i zadali Hawksima drugi u nizu poraz u kojem nisu postigli gol. U takvoj situaciji su se zadnji put našli 2006. Wildov Matt Cooke bio je van postave, a sumnja se na težu ozljedu>. Drugi vratar kojemu je to pošlo za rukom bio je Braden Holtby. Capitalsi su u velikoj utakmici četiri puta pogodili mrežu Jonathana Quicka, a Troy Brouwer se u svojoj 500. NHL utakmici dvaput upisao u strijelce. Kingsi, koji su dan ranije sa Stanleyjem bili u Bijeloj kući, nisu ni obrisima podsjećali na momčad koja je prošle sezone imala uraganski završetak regularnom dijela sezone.

Samo jedan susret večeri trebao je kaznene udarce za odlučivanje pobjednika. U jedanaestom krugu kao predstavnik Avalanchea, Maxime Talbot je prvi put u karijeri sudjelovao u shootoutu i donio potpuni preokret gostima. Starsi su suvereno vladali ledom i kroz prve dvije trećine stekli prednost od dva gola, no Colorado se vraća u zadnjoj, a pogotkom 20 sekundi prije kraja na svom ukupno 16. udarcu na vrata izjednačuju susret.

Tri susreta završila su produžetkom. Jetsi su bili u gostima u Rogers areni u Vancouveru i u izjednačenoj utakmici donijeli puno fizičke igre i natjerali Canuckse na disciplinu i čvršći pristup. Gosti su u dva navrata vodili s minimalnom prednošću, a susret je u prvoj minuti produžetka riješio Luca Sbisa svojim prvim pobjedničkim golom u karijeri. Boltsi su gostovali kod umornog St. Louisa kojemu je ovo bila četvrta utakmica u šest dana i unatoč većoj energiji, stalnim napadima i pritisku, Brian Elliott je ostao postojan na vratima. Jedini pak koji ga je prošao bio je početkom prve trećine udarac Cedrica Paquettea, a nakon te šeste minute zaključao je vrata. Bluesima je trebalo gotovo do kraja susreta da izjednače. Vladimir Tarasenko nije tratio ni sekunde nakon dodavanja Paula Stastnyja ravno s podbacivanja paka i udarcem s vrha desnog kruga pak je prvi puta prošao preko Bena Bishopa. Jaden Schwartz riješio je susret u drugoj minuti produžetka za šestu pobjedu u nizu Bluesa.

Ducksi su još jednom izvukli pobjedu s golom razlike u susretu koji je počeo u njihovu korist (nadpucali su Hurricanese 13:3 u prvoj trećini), no ubrzo se prebacio na stranu gostiju. Carolina je dvaput dolazila u vodstvo, u drugoj trećini s golom, a u zadnjoj s dva gola razlike. Domaćini su se u oba navrata vraćali u susret, a zadnje izjednačenje došlo je četiri minute prije isteka vremena s 21. golom sezone Coreyja Perryja i njegovim drugim utakmice. Produžetak nije bio dug. Kapetan Ryan Getzlaf posprema sjajno dodavanje Perryja dok Hampus Lindholm odvlači pažnju vratara i obrane Canesa.

NHL

New Jersey Devils – Ottawa Senators 2:1 (; 0-1 Lazar, 1-1 Henrique; 2-1 Cammalleri)

New York Islanders – Florida Panthers 2:4 (1-0 Lee, 1-1 Hayes; 1-2 Gudbranson, 2-2 PPG Lee; 2-3 PPG Hayes, 2-4 EN Pirri)

Washington Capitals – Los Angeles Kings 4:0 (1-0 Brouwer; 2-0 PPG Brouwer; 3-0 Backstrom, 4-0 Fehr)

Columbus Blue Jackets – Arizona Coyotes 1:4 (0-1 Lessio; 1-1 PPG Wisniewski, 1-2 PPG Ekman-Larsson, 1-3 PPG Doan; 1-4 EN Rieder)

Montreal Canadiens – Buffalo Sabres 2:3 (0-1 Stafford, 1-1 Prust, 1-2 Moulson, 1-3 Gionta;; 2-3 Desharnais)

St. Louis Blues – Tampa Bay Lightning 2:1 OT (0-1 Paquette;; 1-1 Tarasenko; 2-1 Schwartz)

Nashville Predators – Toronto Maple Leafs 4:3 (1-0 SHG Jones, 2-0 PPG Weber; 2-1 Winnik; 2-2 Kadri, 2-3 Santorelli, 3-3 Fisher, 4-3 Wilson)

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 3:0 (1-0 Koivu, 2-0 Zucker; 3-0 Granlund;)

Dallas Stars – Colorado Avalanche 2:3 SO (1-0 PPG Eaves; 2-0 Cole; 2-1 O+Reilly, 2-2 Barrie;; 2-3 Talbot)

Vancouver Canucks – Winnipeg Jets 3:2 OT (0-1 Wheeler, 1-1 Burrows;; 1-2 PPG Little, 2-2 Kenins; 3-2 Sbisa)

Anaheim Ducks – Carolina Hurricanes 5:4 OT (; 1-0 Perry, 1-1 Sjomin, 1-2 McClement, 2-2 PPG Kesler; 2-3 PS Malone, 2-4 J. Staal, 3-4 Smith-Pelly, 4-4 Perry; 5-4 Getzlaf)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!