Zimski sportovi

Video: Rangersi svladali Bruinse, Calgary lako sa Sharksima

Željka Jurkas • četvrtak, 05.02.2015.
Video: Rangersi svladali Bruinse, Calgary lako sa Sharksima
Foto: EPA

Svega tri susreta odigrana su u srijedu navečer u NHL-u. Rangersi su na domaćem ledu upisali treću pobjedu u nizu, kao i Flamesi, a Penguinsi su pobjedom u Edmontonu došli do četvrte pobjede u zadnjih deset susreta...

Calgary Flamesi su jakom drugom trećinom došli do treće pobjede u nizu i nova dva boda u susretu s direktnim konkurentima za drugom mjesto Pacifica. Sharksi su gostovali u Saddledomeu, a Jonas Hiller je ostao nerješiv. Obranio je sve udarce kroz prve dvije trećine, a nakon što su domaćini skupili tri gola prednosti propustio je udarac Johna Scotta početkom zadnje trećine. Pa iako su gosti napravili veliki pritisak ne bi li došli do izjednačenja, fizički čvršći Flamesi ograničili su im prilike i izdržali napade. Sva tri pogotka Calgaryja došla su unutar devet minuta u drugoj trećini.

Jevgenij Malkin vratio se u postavu Penguinsa i odmah pokazao svoj učinak. S prvim, na kraju pobjedničkim golom doveo je goste u vodstvo na samom početku druge trećine. David Perron, u svom prvom povratku u Edmonton upisao se u strijelce sekundu prije isteka druge trećine. Oilersi su kroz prve dvije trećine bili ograničeni na upola manje udaraca na vrata od gostiju (24:12) dok su u zadnjoj nastojali nadoknaditi zaostatak i sa smanjenim tempom Pittsburgha došli do deset udaraca naspram svega dva gostiju. Marc-Andre Fleury ostao je postojan među vratnicama i obranio sve što je došlo do njega upisavši sedmi shutout sezone, izjednačivši rekord kluba. Pobjedom su se Penguinsi vratili na čelo Metropolitana.

Henrik Lundqvist morao je na dodatne kontrole zbog udarca paka u grlo koji je primio u prošlom susretu, a Cam Talbot zamijenio ga je u vratima Rangersa u MSG-u. Boston Bruinsi su bili u gostima i davali malo prilika. Milan Lucic izjednačio je početno vodstvo domaćina, a dvije minute kasnije Patrice Bergeron donio je prednost na prekrasno dodavanje Louija Erikssona. U izjednačenoj drugoj trećini Rangersi su dvaput zatresli mrežu Tuukke Raska za konačan rezultat i pobjedu od 3:2. Boston je pojačao pritisak u zadnjoj trećini, no Talbot je obranio sve udarce. Nashov gol bio je njegov 32. sezone i time je preuzeo prvo mjesto na listi strijelaca NHL-a.

NHL

New York Rangers – Boston Bruins 3:2 (1-0 Nash, 1-1 Lucic, 1-2 Bergeron; 2-2 Brassard, 3-2 Stepan;)

Edmonton Oilers – Pittsburgh Penguins 0:2 (; 0-1 Malkin, 0-2 Perron;)

Calgary Flames – San Jose Sharks 3:1 (; 1-0 Russell, 2-0 PPG Hudler, 3-0 Raymond; 3-1 Scott)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!