Tenis

Hrvatska bolja od Latvije, dvije pobjede Konjuh, poraz Donne Vekić

Branimir Korać • četvrtak, 05.02.2015.
Hrvatska bolja od Latvije, dvije pobjede Konjuh, poraz Donne Vekić
Foto: EPA

Hrvatska Fed kup reprezentacija upisala je drugu pobjedu na turniru Skupine I Euroafričke zone koji se igra u Budimpešti. Svladala je Latviju s 2:1 i prema očekivanjima s Belgijom će igrati za prvo mjesto u skupini...

Unatoč neočekivanom porazu Donne Vekić od Jelene Ostapenko, Hrvatska je uspjela svladati Latviju i u posljednjem kolu skupine odlučivat će o prvom mjestu s Belgijom.

Dvije pobjede upisala je Ana Konjuh koja je slavila i u pojedinačnom dvoboju te u konkurenciji parova s Darijom Jurak u susretu koji je odlučivao o pobjedniku.

Konjuh je krenula očekivano visokom pobjedom 6:1, 6:0 protiv Darte Elizabete Emuline, no onda je neočekivano kiksala Donna Vekić i upisala isto tako uvjerljiv poraz 6:3, 6:1 protiv Jelene Ostapenko.

Odluka je pala u konkurenciji parova gdje su za Hrvatsku igrale Ana Konjuh i Darija Jurak i upisale pobjedu protiv Ostapenko i Diane Marcinkevice sa 6:4, 6:3.

Belgija za razliku od Hrvatske stigla je i do druge uvjerljive pobjede, Alison van Uytvanck i Yanina Wickmayer brzo su riješile izraelski problem.

Ostaje za vidjeti tko će zaigrati za Belgiju protiv Hrvatske, ali izbor je širok i konkuriraju Kirsten Flipkens, Yanina Wickmayer, An-Sophie Mestach i Alison van Uytvanck.

Fed Cup:

Hrvatska - Latvija 2:1

Ana Konjuh - Darta Elizabeta Emulina 6:1, 6:0
Donna Vekić - Jelena Ostapenko 3:6, 1:6
Konjuh/Jurak - Marcinkevica/Ostapenko 6:4, 6:3

Ljestvica:
1. Belgija 2-0
2. Hrvatska 2-0
3. Latvija 0-2
4. Izrael 0-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik06.02.2015. u 14:18
    Od vekićke su velike stvari očekivali samo oni koji nemaju pojam o tenisu, njena juniorska karijera je dobar pokazatelj. Što se tiče trenera felgate, everet su vrhusnki treneri i ne znam kako može biti tu problem? A i majoli je za nju teniski mozart, ali bi je mogla naučit i neke druge korisne... [više na forumu]
    raz_bojnik
  • serieA06.02.2015. u 12:33
    što se donni dešava??? mislim da je vrijeme za promijenu trenera jer kako joj je krenula karijera ispast će it top100 i u godinama je kada se igrači trebaju drastično poboljšavati a ona očito ide krivim smjerom
    serieA
  • teniosac05.02.2015. u 21:26
    barem Ana dobro igra..
    teniosac
  • Obrisan korisnik05.02.2015. u 21:16
    vekić izgubila? ma nemoguće
    Obrisan korisnik