Zimski sportovi

Video: Ducksi slavili u Nashvilleu, a Sharksi u Vancouveru

Željka Jurkas • petak, 06.02.2015.
Video: Ducksi slavili u Nashvilleu, a Sharksi u Vancouveru

Bila je to teška noć za domaćine u NHL-u. Od devet susreta osvojili su dva boda u samo jednom, a još dvoje se izborilo za jedan bod prije ispucavanja kaznenih udaraca u kojima su izgubili susret. Ducksi su preuzeli čelo ljestvice, a Islandersi Metropolitana. Bluesi i Wingsi su domaćine ostavili bez pogotka, a Boltsi zamalo prokockali pobjedu. Sharksi su pobijedili u Vancouveru, Canesi u Arizoni, Capitalsi u Ottawi, a jedina gostujuća momčad koja nije izvukla bodove bili su Kingsi...

Dva susreta završena su bez da su domaćini postigli pogodak. Jake Allen zaključao je vrata pred naletima Buffala, a Petr Mrazek Colorada. U obje utakmice istaknuli su se i domaći vratari, Jhonas Enroth s 27 obrana te Semjon Varlamov koji je obranio 26 udaraca, a Wingsi su dvaput pogodili praznu mrežu. Bluesi su dominirali ledom u Buffalu, a mrežu su prvi puta zatresli krajem druge trećine šestim pogotkom sezone Dmitrija Jašina. Vladimir Tarasenko dodao je gol sigurnosti pet minuta prije isteka zadnje trećine, a Jaden Schwartz pronašao je praznu mrežu. U Denveru Detroit je samo jednom prošao Varlamova, i to na svom prvom powerplayju u utakmici. Wingsi su pokazali malo hrđe kroz prvu trećinu zbog pauze od subote, no brzo su se vratili i kroz iduće dvije trećine izjednačili igru.

Islandersi i Hurricanesi trebali su kaznene udarce za drugi bod na gostovanju. Mike Smith držao je Coyotese u utakmici koliko god je mogao sa 40 obranjenih udaraca. Victor Rask jedini ga je prošao i to na samom početku prve trećine. Canesi nisu zaradili isključenje tijekom cijelog susreta, ali nisu ni iskoristili niti jednu od tri prilike s igračem više. Cam Ward obranio je sva tri pokušaja Arizone nakon što je u sedmoj minuti prve trećine propustio udarac Davida Mossa za izjednačenje rezultata. Elias Lindholm jedini je bio uspješan u izvođenju kaznenog udarca. U Wells Fargo centru Islandersi su se u drugoj trećini vratili iz zaostatka od dva gola, a Cal Clutterbuck je nakon izjednačenja rezultata donio i pobjedu gostima u sedmom krugu ispucavanja kaznenih udaraca. Islesi su dominirali ledom, no stanje na semaforu išlo je u korist Flyersa do četiri minute prije kraja druge trećine. Bez panike zbog nemogućnosti pogotka mreže i gubitka braniča Johnnyja Boychucka Islandersi su nastavili raditi pritisak i ograničavati prilike domaćina, a sve im se isplatilo izjednačivši rezultat s dva gola unutar dvije minute.

Sharksi su se viskom pobjedom nad Canucksima vratili u pobjedničku kolonu. Ryan Miller našao se pred stalnom paljbom i uspio obraniti 33 od 38 udaraca, dok je puno uspješniji, ali zato ne i manje zaposlen s druge strane leda Rogers arene bio Antti Niemi s 33 obrane na 34 pokušaja. Počasni pogodak za domaćine, nakon četiri gostiju postigao je Radim Vrbata, a pet sekundi do kraja susreta još jednom je rezultat na četiri razlike vratio Andrew Desjardins. Tampa je gostovala u American Airlines centru u Dallasu i zamalo ispustila riješenu utakmicu. S dva gola u prvoj trećini Boltsi su izgledali nadmoćno na ledu, no jako loša druga dala je Starsima više nego dovoljno prilika za povratak u susret, što su ovi i iskoristili. Poravnatim rezultatom počela je zadnja trećina u kojoj je Tyler Johnson s dva pogotka unutar četiri minute prevagnu donio na stranu Lightninga. Starsi su prvi puta ponovno izjednačili rezultat, ali nakon drugog gola, unatoč mijenjanju vratara za klizača više, više nisu smogli snage. Andrij Vasiljevskij suočio se s 36 pokušaja i s 33 obrane zaradio svoju četvrtu NHL pobjedu u pet startova za Boltse.

Jedinu pobjedu domaćina upisali su Florida Panthersi u susretu s Los Angeles Kingsima. Trećim porazom u nizu branitelji naslova se sve više udaljavaju od željene putanje prema doigravanju, a ovoga puta, unatoč solidnoj igri, bodova ih je koštao kasno primljeni pogodak. Brandon Pirri svojim devetim pogotkom sezone poništio je izjednačenje od dva gola u svakoj mreži tri minute prije isteka vremena. Domaćini su poveli prvi u prvoj trećini, a gosti nedugo potom izjednačili da bi početkom druge na poweplayju oni stigli u minimalnu prednost.

Kapetan Capitalsa, Aleksandr Ovečkin uspio je u susretu s Ottawom napraviti ono što mu je u dva pokušaja izmaklo na All-Star vikendu u natjecanju vještina. U dvoboju s kapetanom Senatorsa Erikom Karlssonom pred vratima Robina Lehnera postigao je posljednji i pobjednički pogodak susreta pogodivši pak u zraku i poslavši ga u mrežu prije nego je itko stigao reagirati. Braden Holtby ponovno je zaslužio sve pohvale za izvedbu od 25 obrana, a Jevgenij Kuznjecov izjednačio je početno vodstvo domaćina 49 sekundi prije završnog pogotka Ovečkina.

Bitku na vrhu u maniru pravih pobjednika odlučili su Anaheim Ducksi. Sa 44 obrane Frederika Andersena, unatoč izostanku kapetana Ryana Getzlafa, iskoristili su sve dobivene prilike, a njih nije bilo mnogo, i zadali Predatorsima prvi poraz na domaćem ledu u dva mjeseca. S gotovo duplo manjim brojem udaraca na vrata gosti su do kraja druge trećine imali četiri pogotka razlike, a u zadnjoj trećini su ih domaćini stisnuli i dozvolili im tek dva udarca prema Pekka Rinneu koji se nakon saniranja ozljede vratio na vrata Predatorsa. Colin Wilson prvi je prošao Andersena, a deset minuta kasnije i James Neal, no unatoč svim naporima bilo je to puno premalo i prekasno.

NHL

Buffalo Sabres – St. Louis Blues 0:3 (; 0-1 Jaškin; 0-2 Tarasenko, 0-3 EN Schwartz)

Philadelphia Flyers – New York Islanders 2:3 SO (1-0 Schultz; 2-0 VandeVelde, 2-1 Grabovski, 2-2 Clutterbuck;;; 2-3 Clutterbuck)

Ottawa Senators – Washington Capitals 1:2 (; 0-1 Turris, 1-1 Kuznjecov, 1-2 Ovečkin;)

Florida Panthers – Los Angeles Kings 3:2 (1-0 Barkov, 1-1 McBain;; 1-2 PPG Gaborik, 2-2 Bjugstad, 3-2 Pirri)

Nashville Predators – Anaheim Ducks 2:5 (0-1 SHG Silfverberg, 0-2 Vatanen; 0-3 Beleskey, 0-4 Silfverberg; 1-4 Wilson, 2-4 PPG Neal, 2-5 EN Perry)

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 3:5 (0-1 Stamkos, 0-2 Hedman; 1-2 Klingberg, 2-2 Goligoski; 2-3 PPG Johnson, 3-3 Daley, 3-4 Johnson, 3-5 EN Kučerov)

Colorado Avalanche – Detroit Red Wings 0:3 (; 0-1 PPG Abdelkader; 0-2 EN Helm, 0-3 EN Glendening)

Arizona Coyotes – Carolina Hurricanes 1:2 SO (0-1 Rask, 1-1 Moss;;;; 1-2 Lindholm)

Vancouver Canucks – San Jose Sharks 1:5 (0-1 Irwin; 0-2 Karlsson, 0-3 PPG Pavelski; 0-4 Tierney, 1-4 Vrbata, 1-5 Desjardins)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!