Tenis

Simon i Kohlschreiber zaustavljeni u Montpellieru, u Zagrebu svi u tri seta

Branimir Korać • subota, 07.02.2015.
Simon i Kohlschreiber zaustavljeni u Montpellieru, u Zagrebu svi u tri seta
Foto: FaH

Poznati su polufinalisti turnira u Montpellieru i Zagrebu. Drugi nositelj Montpelliera Gilles Simon oprostio se od turnira dok su u Zagrebu svi do polufinala došli kroz tri seta...

Jerzy Janowicz po drugi puta u karijeri zaustavio je Gillesa Simona pred njegovim navijačima. Prvi puta to je učinio 2012. godine u Parizu, a sada je ponovio u Montpellieru gdje je svladao drugog nositelja u dva seta. Poljak je dobro servirao, očit je pomak u koncentraciji na početnom udarcu u odnosu na prošlu sezonu i na kraju je zasluženo slavio.

Razočarao je Philipp Kohlschreiber koji je u dva seta poražen od Portugalca Souse. Kohlschreiber je u drugom setu imao priliku za povratak kod 5:4 kada je imao 0:40, ali Sousa se oporavio i uspio otići do pobjede.

Bez problema do polufinala je stigao Richard Gasquet koji je šesti puta svladao Denisa Istomina. Uzbekistanac nije imao nijednu break loptu i nije ozbiljnije zaprijetio.

Jedini koji je izgubio set je Gael Monfils u meču protiv kvalifikanta Stevea Darcisa.Monfils je loše ušao u meč, ali zato je to popravio u drugom i trećem setu kada je dominirao i spriječio iznenađenje.

ATP Montpellier, četvrtfinale:
Jerzy Janowicz (Poljska, 5) - Gilles Simon (Francuska, 2) 6:2, 7:5
Joao Sousa (Portugal, 7) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 3) 7:6(5), 6:4
Richard Gasquet (Francuska, 4) - Denis Istomin (Uzbekistan, 6) 6:3, 6:4
Gael Monfils (Francuska, 1) - Steve Darcis (Belgija, Q) 4:6, 6:2, 6:3

Iako je u protekla meča izlazio kao pobjednik u susretima protiv Guillerma Garcia-Lopeza, Viktor Troicki ovaj put nije slavio. Imao je priliku proći u polufinale Zagreba, ali pokleknuo je u završnici trećeg seta, kod 6:5 dopustio je Španjolcu 15:40 što je ovaj odmah iskoristio i prošao u polufinale.

Ričardas Berankis propustio je veliku priliku protiv Andreasa Seppija. Imao je u tie-breaku trećeg seta vodstvo 4:1 da bi nakon toga izgubio pet poena u nizu. Uspio je spasiti dvije meč lopte, ali ne i treću i Talijan je prošao dalje.

U dvoboju starih poznanika Marcos Baghdatis svladao je u tri seta Mihaila Južnjija. Prvi set odnio je Rus, ali nakon toga Baghdatis je bio bolji i zasluženo je slavio i to prvi puta nakon 2008. godine protiv ovog protivnika.

Nakon maratonskog meča protiv Ivana Dodiga, Marcel Granollers i u četvrtfinalu imao je meč u tri seta. Ovaj put s druge strane stajao je Igor Sijsling, ali Granollers je bio u pravom izdanju i slavio je.

Jedini preostali Hrvat u turniru je Marin Draganja u konkurenciji parova koji je s Fincem Kontinenom sa 7:6, 6:4 eliminirao Stahovskog i Troickog. U finalu će igrati protiv Fabricea Martina i Purava Raje.

ATP Zagreb, četvrtfinale:
Guillermo Garcia-Lopez (Španjolska, 3) - Viktor Troicki (Srbija, 7) 6:1, 6:7(5), 7:5
Andreas Seppi (Italija, 5) - Ričardas Berankis (Litva) 3:6, 6:2, 7:6(6)
Marcos Baghdatis (Cipar) - Mihail Južnji (Rusija, 6) 3:6, 6:3, 6:4
Marcel Granollers (Španjolska, 8) - Igor Sijsling (Nizozemska) 6:4, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.02.2015. u 18:51
    Dobro aj nemoj previše sad kenjat, pogledaj četvrtfinaliste. Imaš tu Seppija koji je konstanta u top 50 svjetskog tenisa, zadnjih 5-6 godina, svježe ispenetrirao Fedexa u Australiji, onda Južni koji je bio i u top 10, nekad redovni sudionik završnica jakih turnira, polufinalist US Opena. Troicki je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • serieA07.02.2015. u 11:46
    ajme koji parovi polufinala...turnir dosadan bez zvučnih imana
    serieA