Zimski sportovi

Video: Leafsi na jedanaest poraza u nizu, Bluesi stradali u Columbusu

Željka Jurkas • subota, 07.02.2015.
Video: Leafsi na jedanaest poraza u nizu, Bluesi stradali u Columbusu

Pet uzbudljivih i različitih susreta vidjeli smo u noći s petka na subotu u NHL-u. Padu Leafsa ne nazire se kraj, jaki Bluesi teško su stradali od neočekivanog protivnika, Pittsburgh je zaključao svoja vrata po drugi puta u zapadnoj Kanadi, a u dva susreta koja nisu riješena u regularnom vremenu jedan je pripao domaćinima, a drugi gostima...

St. Louis je u zadnjih 13 susreta prije gostovanja u Nationwide areni upisao barem bod, a u 12 slučajeva dva. No nizu je došao kraj dan nakon što su Buffalo ostavili bez postignutog pogotka. Nick Foligno prekinuo je post od deset susreta bez gola i s dva komada izjednačio svoju rekordnu godinu od 20 golova u sezoni, a jedan duži malo post, od preko godinu dana, prekinuo je Corey Tropp. Curtis McElhinney priključio se velikoj utakmici s 32 obrane, a jedini tko ga je uspio proći bio je Paul Stastny na powerplayju na sredini druge trećine. Prije Stastnyjevog gola domaćini su vodili sa četiri pogotka prednosti i poslali Briana Elliotta na klupu, a kasnije su Jakeu Allenu zabili još tri.

Devilsi su do treće pobjede u nizu došli zadavši Leafsima rekordni jedanaesti poraz u nizu. Utakmicu je otvorio udarac Tuoma Ruutua koji se odbio od klizaljke Leafsovog vratara Jamesa Reimera. Patrik Eliaš postigao je svoj 400. NHL gol na samom početku druge trećine, a gol sigurnosti dao je Steve Bernier desetak minuta kasnije. Počasni pogodak za goste zabio je na powerplayju Tyler Bozak, a da ne dođe do dramatične završnice pobrinuo se Jaromir Jagr jedanaestim pogotkom sezone. Cory Schneider, u svom 45. startu sezone bio je dvostruko zaposleniji od Reimera i uz 33 obrane u dva navrata dobio pomoć okvira. Tijekom susreta Leafsi su objavili da su u Tampu poslali Cartera Ashtona i Davida Brolla u zamjenu za izbor u sedmom krugu ovogodišnjeg Drafta.

Nakon što su obje momčadi bile aktivne dan ranije prvi vratari dobili su utakmicu odmora. Philipp Grubauer upisao je svoj prvi ovosezonski start u vratima Capitalsa i nakon 23 obrane kroz 65 minuta obranio dva od tri kaznena udarca. S druge strane leda Ilja Brizgalov imao je nešto više posla susrevši se s 34 udarca i u šestoj utakmici sezone prvi puta došao samo do boda. Jevgenij Kuznjecov, koji je upisao po asistenciju na svakom golu domaćina, bio je uspješan u izvođenju prvog, a Nicklas Backstrom drugog kaznenog udarca. Gosti su poveli u Verizon centru pred sam kraj prve trećine na prvom powerplayju utakmice. Jason Chimera izjednačio je susret jedinim pogotkom druge, a u zadnjoj su gosti 23. golom sezone Coreyja Perryja izjednačili vodstvo koje je postavio John Carlson. Ducksi su ponovno igrali bez kapetana Ryana Getzlafa, a Capitalsi bez Mikea Greena koji je maknut iz sastava zbog ozljede donjeg dijela tijela.

Nakon cijele drame koja je u zadnja dva dana pratila Jetse i Evandera Kanea, na kraju je objavljeno da Kane mora na operaciju ramena koja će ga s leda udaljiti na 4-6 mjeseci. U direktnoj borbi za treće mjesto Centrala s Chicagom, koji u zadnja dva susreta nije postigao pogodak, domaćini su u produžetku ispustili drugi bod. U poprilično izjednačenom susretu Winnipeg je čvrstom fizičkom igrom ograničavao prilike Chicaga u čijim je redovima odličan bio Patrick Kane koji je zabio izjednačujući i asistirao na pobjedničkom golu. Jetsi su poveli na početku prve trećine pogotkom Marka Scheifela, a unatoč jednakom broju prilika kao i Hawksi do kraja susreta više nisu uspjeli preuzeti vodstvo. Brandon Saad pospremio je Kaneov odbijanac dvije minute prije kraja produžetka iza leđa Michaela Hutchinsona za 300. pobjedu Joela Quennevillea na klupi Chicaga.

Pittsburgh Penguinsi odigrali su jednu od boljih utakmica u zadnje vrijeme, a apsolutno najbolji pojedinac na led Saddledomea bio je gostujući kapetan Sidney Crosby. Prva i četvrta linija Pensa držale su konstantan pritisak na vrata Flamesa, a u zadnjoj trećini, u koju su gosti ušli s tri pogotka prednosti, vratar Marc-Andre Fleury odlično je reagirao i sačuvao svoja vrata praznima. S 21 obranom postavio je novi klupski rekord od osam shutouta u sezoni, a ovo mu je drugi gostujući u nizu. Crosby je dodao još jedan pogodak na početku treće za ukupno četiri razlike i utakmicu s tri boda. Susret je otvorio David Perron, a drugi gol pripao je Brandonu Sutteru.

NHL

New Jersey Devils – Toronto Maple Leafs 4:1 (1-0 Ruutu; 2-0 Eliaš, 3-0 Bernier; 3-1 PPG Bozak, 4-1 Jagr)

Washington Capitals – Anaheim Ducks 3:2 SO (0-1 PPG Kesler; 1-1 Chimera; 2-1 Carlson, 2-2 Perry;; 3-2 Backstrom)

Columbus Blue Jackets – St. Louis Blues 7:1 (1-0 Foligno, 2-0 Atkinson; 3-0 SHG Johansen, 4-0 Tropp, 4-1 PPG Stastny, 5-1 Foligno; 6-1 Calvert, 7-1 Hartnell)

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 1:2 OT (1-0 Scheifele; 1-1 Kane;; 1-2 Saad)

Calgary Flames – Pittsburgh Penguins 0:4 (0-1 Perron, 0-2 Sutter; 0-3 Crosby; 0-4 Crosby)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!