Zimski sportovi

Video: Canadiensi pomeli seriju s Bruinsima

Željka Jurkas • ponedjeljak, 09.02.2015.
Video: Canadiensi pomeli seriju s Bruinsima
Foto: EPA

Osam zanimljivih susreta, od čega sedam odigranih kao matineje u Sjevernoj Americi, bilo je na rasporedu NHL-a u nedjelju. Minorni pomaci pri samom vrhu rezultat su susreta u Floridi, Buffalu, Tampi i Bostonu. Predatorsi su ponovno na čelu lige, Islandersi na čelu Metropolitana, a Boltsi drže Istok i Atlantic uz Habse koji im pušu za vrat. Flyersi su pomrsili planove Capitalsima, no kako su i Rangersi prosuli drugi bod njihov raspored ostaje isti. Jetsi su svladali posljednju momčad svoje divizije te i dalje drže kakav-takav priključak s prva tri mjesta...

Prva utakmica dana odigrana je u Scottrade centru u St. Louisu. Druga i treća momčad Centrala izašle su na led spremne za nadigravanje i pružile izjednačen susret s playoff osjećajem. Gosti su poveli jedinim pogotkom u prvoj trećini, a domaćini su izjednačili prekrasnim golom Vladimira Tarasenka. Do kraja trećine Corey Crawford i Brian Elliott pustili su po još jedan pogodak u svoju mrežu. U rezultatskom izjednačenju zadnja trećina bila je puna prilika na obje strane, a na kraju su Hawksi podigli razinu igri i odgovornijom igrom u obrani nadigrali Bluese. Marian Hossa zabio je pobjednički gol na powerplayu i dodao još jedan u praznu mrežu.

Florida Panthersi i Roberto Luongo držali su prvu momčad Centrala bez postignutog pogotka do zadnje trećine u kojem su ih ograničili na svega četiri udarca na vrata. No, i to je gostima bilo dovoljno za stizanje zaostatka od dva gola. Seth Jones i Filip Forsberg zabili su svoj peti odnosno 18. pogodak sezone na zadnja dva powerplaya dodijeljena Predatorsima. Susret je nakon izjednačenog produžetka odlučen ispucavanjem kaznenih udaraca u kojem je Luongo bio nestrpljiv, a Carter Hutton obranio dva pokušaja Panthersa. Filip Forsberg donio je pobjedu u četvrtom krugu i vratio Predatorse na vrh lige.

Jedna od najboljih powerplay jedinica lige, ona Washington Capitalsa naišla je na neočekivane probleme u susretu s Philadelphijom na domaćem ledu Verizon centra. Penalty kill momčad Flyersa, inače jedna od gorih na gostovanjima, gotovo je u potpunosti zatvorila pokušaje domaćina i priključila se sveopćoj odličnoj igri i obrani gostiju koji su dozvolili svega 14 udaraca na vrata najprije Steva Masona, a nakon što je zbog ozljede povučen s leda, i Bradena Holtbyja. Gosti su poveli na samom početku druge trećine, a domaćini izjednačili svojim jedinim pogotkom u utakmici, onim kapetana Aleksandra Ovečkina u 34. minuti. Wayne Simmonds donio je pobjedu početkom zadnje trećine, a Jakub Voraček ju potvrdio u zadnjoj minuti utakmice.

Islandersi su na gostovanju u Buffalu ograničili domaćine na svega deset udaraca na vrata, no i to im je bilo dovoljno da u drugoj trećini s dva pogotka iz tri pokušaja stignu na gol zaostatka i zadnju trećinu učine zanimljivom. Michal Neuvirth bio je najzaposleniji igrač na ledu te je s 28 obrana držao Sabrese u igri koliko je mogao. Utakmicu je otvorio Colin McDonald svojim prvim pogotkom u sezoni, a Anders Lee i Mihajl Grabovski utrostručili su vodstvo sredinom druge trećine. Travis Hamonic istaknuo se u ovoj utakmici za Islese s dvije asistencije.

Ducki i Boltsi odigrali su čvrst susret u kojem su domaćini s jakim startom došli do tri gola prednosti koje su Ducksi teško stizali. Ryan Getzlaf vratio se u sastav Anaheima nakon propuštene dvije utakmice i zabio svoj 200. pogodak karijere koji je smanjio zaostatak gostiju na dva gola. U istoj trećini Brian Boyle zabija svoj drugi pogodak susreta i vraća razliku. Zadnja trećina ponovno je vidjela tri gola, ali ovoga puta dva u mreži domaćina što je ublažilo poraz Ducksa i postavilo konačnih dva razlike.

Starsi su dvaput vodili u Madison Square Gardenu, a drugi gol su Rangersi izjednačili 1:20 minutu prije isteka vremena. John Klingberg ispucao je pak van granica leda i morao na klupu, a powerplay tim domaćina, koji je dotad propustio dvije prilike, uspješan je bio u trećem pokušaju. Konačnu pobjedu i olakšanje donio je Dallasu Aleš Hemsky svojim devetim golom sezone u produžetku spriječivši da Starsi ponovno izgube s golom razlike. Kari Lehtonen uglavnom je dobro držao vrata gostiju, a u trenucima kada se našao nespreman, obrana je bila tu da pokrije greške. Cam Talbot je s druge strane uglavnom gledao napade na suparničku mrežu, a najintenzivnija mu je bila druga trećina u kojoj je obranio 15 udaraca. Pogodak u produžetku došao je na prvom udarcu na vrata.

Winnipeg je uzeo inicijativu u prvoj trećini, ali gosti iz Colorada su biti ti koji su se prvi upisali na semafor. Obrnuta situacija odigrala se u drugoj trećini u kojoj je Avalanche stalno držao pritisak, ali su se domaćini čak četiri puta upisali u strijelce. Polovica tih golova došla je u igri s igračem više. Gosti spremno ulaze u zadnju trećinu te u podjednakoj igri zabijaju još dva pogotka, no premalo za izjednačenje. Dvojica Jetsa imala su utakmicu s tri boda - Mathieu Perreault i Dustin Byfuglien, dok je Mark Scheifele upisao dvije asistencije.

Za kraj je ostavljen susret Bruinsa i Habsa u TD Gardenu. Habsi su stigli s već tri pobjede u međusobnim ogledima ove sezone i nadali se otići s pometenom serijom u regularnom dijelu sezone. Carey Price još je jednom briljirao, a u napadu je dobio podršku u liniji Maxa Paciorettyja, Dalea Weisea i Davida Desharnaisa. Habsi su prvi došli na semafor, a domaćini su odgovorili tek nakon drugog gostujućeg gola. Četiri i pol minute prije kraja pak je prošao Pricea prvi puta i odveo Bruinse u lov na izjednačenje. S Tuukkom Raskom na klupi za klizača više na ledu Boston gubi posjed paka, a Andrej Markov miče sve nade o poravnanju i potvrđuje pobjedu Habsa. Ovo je prvi puta u 70 godina da je Montreal pomeo seriju s Bruinsima pobjedama koje nisu tražile produžetak.

NHL

St. Louis – Chicago Blackhawks 2:4 (0-1 Kruger; 1-1 Tarasenko, 1-2 Bickell, 2-2 Backes; 2-3 PPG Hossa, 2-4 EN Hossa)

Florida Panthers – Nashville Predators 2:3 SO (; 1-0 Fleischamnn, 2-0 Ekblad; 2-1 PPG Jones, 2-2 PPG Forsberg;; 2-3 Forsberg)

Washington Capitals – Philadelphia Flyers 1:3 (; 0-1 Streit, 1-1 PPG Ovečkin; 1-2 Simmonds, 1-3 PPG EN Voraček)

Buffalo Sabres – New York Islanders 2:3 (0-1 McDonald; 0-2 PPG Lee, 0-3 Grabovski, 1-3 Foligno, 2-3 Stafford;)

Tampa Bay Lightning – Anaheim Ducks 3:5 (1-0 Boyle, 2-0 Filppula, 3-0 Kučerov; 3-1 Getzlaf, 4-1 Boyle; 5-1 Callahan, 5-2 PPG Vatanen, 5-3 Brewer)

New York Rangers – Dallas Stars 2:3 OT (; 0-1 PPG Spezza, 1-1 Hagelin, 1-2 Cole; 2-2 PPG Kreider; 2-3 Hemsky)

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 5:3 (0-1 Barrie; 1-1 Perreault, 2-1 PPG Byfuglien, 3-1 Chiarot, 4-1 PPG Little; 4-2 Duchene, 5-2 Trouba, 5-3 Tanguay)

Boston Bruins – Montreal Canadiens 1:3 (;0-1 Weise; 0-2 Pacioretty, 1-2 Pastrnak, 1-3 EN Markov)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!