Ostali sportovi

Osam odličja Hrvata, četiri zlata na Europskom prvenstvu klubova

Sportnet • utorak, 10.02.2015.
Osam odličja Hrvata, četiri zlata na Europskom prvenstvu klubova

Fantastične rezultate ostvarili su hrvatski natjecatelji na Europskom prvenstvu klubova u taekwondou održanom u turskoj Antalyi, prije svega članovi Marjana koji su osvojili čak tri zlatna odličja...

Slijedi ih Metalac sa zlatom i srebrom, Jastreb i Dubrava s po jednim srebrom te Forteca Korčula s broncom.

Mnogi bi pomislili da su sestre Zaninović ponijele najveći teret, no Ana Zaninović se tek vraća natjecanjima nakon teške operacije lakta, a Lucija na ovom natjecanju nije niti nastupila. Fenomenalan je još jednom bio Lovre Brečić, 18-godišnjak iz Marjana koji je nanizao četiri odličja na G1 turnirima, tri zlata u nizu i čak 15 pobjeda bez poraza.

Klupski kolega Toni Kanaet dodao je još jedno zlato Marjanu, a za treće se pobrinula Petra Matijašević koja je u finalu kategorije do 73 kilograma pobjedila europsku prvakinju Ivu Radoš iz Metalca rezultatom 5:1.

Veliki niz od tri zlata ima još jedna cura iz Metalca, Marina Sumić koja je u godinu ušla sa samo 20 bodova zaostatka za šestim mjestom koje izravno vodi na Olimpijske igre i s 20 bodova osvojenih u Sarajevu i Antalyji se opasno primakla najboljim curama na svijetu.

Brončana olimpijka Martina Zubčić stigla je bez većih problema do finala, ali dalje od toga nije išlo jer je s druge strana stajala neprikosnovena britanska zvijezda i olimpijska pobjednica Jade Jones.

Jastrebov Vedran Golec i dalje nastavlja vrijedno skupljati odličja i bodove na gotovo svakom natjecanju na kojem se pojavi tako da je i u Turskoj osvojio srebro i novih šest bodova. Brončani je Korčulanin Dinko Šegedin.

ZLATO:

LOVRE BREČIĆ – MARJAN – 63 KG
TONI KANAET – MARJAN – 74 KG
PETRA MATIJAŠEVIĆ – MARJAN – 73 KG
MARINA SUMIĆ – METALAC – 62 KG

SREBRO:

IVA RADOŠ – METALAC – 73 KG
VEDRAN GOLEC – JASTREB +87 KG
MARTINA ZUBČIĆ – DUBRAVA – 57 KG

BRONCA:

DINKO ŠEGEDIN – FORTECA KORČULA – 80 KG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!