Zimski sportovi

Video: Predatorsi slavili u produžetku, golijada u Torontu

Željka Jurkas • srijeda, 11.02.2015.
Video: Predatorsi slavili u produžetku, golijada u Torontu

Devet susreta, od kojih su tri završena u produžetku, odigrana su u noći s utorka na srijedu u sklopu NHL-a. Domaćini su bili znatno uspješniji uzevši šest pobjeda, uključujući tri u produžetku. Starsi su bili uspješniji u Bostonu, Senatorsi u Buffalu, a Rangersi u Torontu, dok su Islandersi, Habsi, Panthersi, Bluesi, Predatorsi i Jetsi ostavili bodove na domaćem ledu...

Tri short handed gola rijetko se viđaju u jednom susretu, no upravo oni su obilježili tijek utakmice u TD Gardenu. Starsi su započeli svojim prvim golom nakon što je Antoine Roussel izletio s utakmice, Patrice Bergeron doveo je utakmicu na jedan gol razlike u 26. sekundi druge trećine pri isključenju Dougija Hamiltona, a Trevor Daley vratio je vodstvo Starsima i prekinuo zamah Bruinsa u istoj trećini. Kapetan gostiju Jamie Benn dvaput se upisao u strijelce, u drugoj polovini prve trećine, i njegovi golovi su na klupi ostavili Niklasa Svedberga i na led poslali Tuukku Raska koji je obranio dvadeset udaraca.

Robin Lehner testiran je sa svih strana, no Sabresi su samo jednom uspjeli doći do mreže. Na powerplayu početkom zadnje trećine Tyler MyersErika Karlssona. Senatorsi su imali jednu od najboljih prvih trećina u kojoj su dominirali ledom, no u drugoj su u potpunosti pali i dozvolili visokih 21 udarac na vrata Lehnera. U izjednačenoj zadnjoj trećini Milan Michalek donio je pobjedu osam minuta prije kraja susreta.

Na dan kad je objavljeno da će Ben Scrivens neko vrijeme izostajati s leda zbog ozljede tetiva, a Taylor Hall je zadobio novu ozljedu noge koja će ga udaljiti od sastava na 4-6 tjedana, Oilersi su pružili solidnu partiju u svojem zadnjem gostovanju u Nassau Coliseumu. Četvrta linija Islandersa našla je način za razbijanje izjednačenja u zadnjoj trećini i konačno je Casey Cizikas prošao Viktora Fastha četiri i pol minute prije isteka vremena. Oilersi, koji su u prvoj uzeli početno vodstvo, a u drugoj izjednačili preokret domaćina, dominirali su najvećim dijelom zadnje trećine u kojoj su prema Jaroslavu Halaku uputili 15 od ukupno 36 udaraca.

Po drugi puta ove sezone Ducksi su upisali treći poraz u nizu, a za preokret tijek susreta u Floridi nije pomogao niti (ne)spretan pogodak Tima Jackmana sa sredine leda. Dva isključenja u prvoj trećini koštala su Duckse dva vodeća pogotka Panthersa koje su nadogradili devetim pogotkom sezone rookija Aarona Ekblada početkom druge. Tek nakon trećeg gola gosti odgovaraju, također na powerplayu, no nade u povratak u utakmicu ne traju dugo i u idućih pet minuta domaćini zabijaju još dva pogotka. Jimmy Hayes postavlja konačnih 6:2 trećim golom u igri s igračem više za domaćine sredinom zadnje trećine.

Jori Lehtera se vratio u sastav Bluesa, linije su se vratile u prvotno stanje, a najviše je od svih profitirao Dmitrij Jaškin koji je u drugoj trećini u kojoj su Bluesi preuzeli kontrolu nad susretom razbio izjednačenje svojim sedmim golom sezone (koji je ujedno i četvrti pobjednički). Arizona je pritiskala u zadnjoj ne bi li došla do izjednačenja i zadnje dvije minute odigrala bez Mikea Smitha na vratima, no Bluesi su izdržali sve napade. U prvoj trećini gosti su se pokazali spremniji igrati te su i poveli desetim pogotkom Sama Gagnera. Alexander Steen donio je izjednačenje pred kraj trećine.

Gostovanje u Winnipegu prekinulo je niz od šest pobjeda Wilda, no i samo s jednim bodom i borbom do samoga kraja Minnesota je pokazala da misli ozbiljno u borbi za doigravanje. S tri utakmice i sedam bodova manje nalazi se na petom mjestu Centrala i isto toliko do drugog wild card mjesta Zapada. Za vratom im puše Los Angeles koji ima bod manje i drži peto mjesto Pacifica uz utakmicu više i tri boda manje od Vancouvera. Vratari su vodili glavnu riječ u sinoćnjem susretu obranivši sve udarce kroz prve dvije trećine, a prvi je pokleknuo Devan Dubnyk propustivši udarac Tobyja Enstroma. Nedugo nakon toga Jason Pominville izjednačuje rezultat, a susret odlazi u produžetak. S minutom do ispucavanja kaznenih udaraca Dustin Byfuglien krade pak u svojoj zoni i u bijegu 2-na-1 pogađa mrežu iznad Dubnykovog desnog ramena. Nakon susreta objavljeno je da Jason Zucker ima slomljenu ključnu kost i nakon operacije će tri mjeseca izbivati s leda.

Prve momčadi Istoka i Zapada pružile su pravu poslasticu playoff prizvuka u sudaru dvaju različitih strategija u Bridgestone areni. Vratari su briljirali na obje strane – već standardno Pekka Rinne samo potvrđuje sve sigurniju nominaciju za Vezinu, dok s druge strane mladi Andrej Vasiljevskij uspješno prolazi sve teže testove igranja u NHL-u. Domaćini su ostvarili prednost od dva pogotka u drugoj trećini, a gosti su se vratili u zadnjoj. James Neal odlučio je susret 32 sekunde prije isteka produžetka bijegom nakon primanja paka od Romana Josija.

Dugo, dugo vremena je pogodak Matta Reada u 51. sekundi prve trećine stajao sam na semaforu. Carey Price se nakon tog propuštenog paka vratio na svoj standard i blokirao ono malo prilika koje su Flyersi uspjeli uputiti na njegova vrata dok je momčad ispred njega napadala i držala pritisak. Ray Emery odolijevao je do sedam minuta prije isteka vremena kada ga Tomaš Plekanec konačno prolazi za izjednačenje. U produžetku David Desharnais ostavlja drugi bod na ledu Bell centra na 41. udarcu na Emeryjeva vrata.

Rangersi su dominirali ledom Air Canada centra tijekom prve dvije trećine, a ulaskom u zadnju imali su prednost od dva, uz postignuta četiri pogotka. Leafsi su prilike stvarali na kapaljku, ali su svejedno dva puta zatresli mrežu Cama Talbota. Domaćini u zadnju trećinu ulaze puno spremniji i do sedme minute izjednačuju rezultat drugim u susretu golom Morgana Riellyja i petim sezone Daniela Winnika. Dominic Moore, vlasnik četvrtog i jedinog short handed gola Rangersa, i Rick Nash svojom trećom asistencijom stvaraju priliku za Matsa Zuccarella koji u 15. minuti zadnje trećine zabija svoj drugi gol utakmice i osigurava pobjedu New Yorka.

NHL

Boston Bruins – Dallas Stars 3:5 (0-1 SHG Fiddler, 1-1 Krejči, 1-2 Jamie Benn, 1-3 Jamie Benn; 2-3 SHG Bergeron, 3-3 Hamilton, 3-4 SHG Daley; 3-5 EN Cole)

Buffalo Sabres – Ottawa Senators 1:2 (0-1 PPG Karlsson;; 1-1 PPG Myers, 1-2 Michalek)

New York Islanders – Edmonton Oilers 3:2 (0-1 PPG Hamilton, 1-1 McDonald; 2-1 Bailey, 2-2 PPG Lander; 3-2 Cizikas)

Toronto Maple Leafs – New York Rangers 4:5 (0-1 Boyle, 0-2 Zuccarello, 1-2 PPG Rielly; 1-3 Hayes, 2-3 Robidas, 2-4 SHG Moore; 3-4 Rielly, 4-4 Winnik, 4-5 Zuccarello)

Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 2:1 OT (0-1 Read;; 1-1 Plekanec; 2-1 Desharnais)

Florida Panthers – Anaheim Ducks 6:2 (1-0 PPG Kulikov, 2-0 PPG Bjugstad; 3-0 Ekblad, 3-1 PPG Palmieri, 4-1 Barkov, 5-1 Bolland, 5-2 Jackman; 6-2 PPG Hayes)

St. Louis Blues – Arizona Coyotes 2:1 (0-1 Gagner, 1-1 Steen; 2-1 Jaškin;)

Nashville Predators – Tampa Bay Lightning 3:2 OT (; 1-0 Jones, 2-0 Beck; 2-1 Connolly, 2-2 Kučerov; 3-2 Neal)

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 2:1 OT (;; 1-0 Enstrom, 1-1 Pominville; 2-1 Byfuglien)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!