Košarka

Crveni oktobar predvođen sjajnim Culpepperom porazio Cedevitu

Iz KC Dražena Petrovića:Marija Pastuović • srijeda, 11.02.2015.
Crveni oktobar predvođen sjajnim Culpepperom porazio Cedevitu
Foto: FaH

Cedevita, koja je osigurala osminu finala Eurokupa, nije bila na visini zadatka. Repešini igrači nisu uspjeli upisati pobjedu nad gostujućim Crvenim oktobrom u posljednjem kolu Top 32 faze. Bauermannova momčad kontrolirala je gotovo cijelu utakmicu, predvođena raspoloženim Culpepperom te je prikazala dobru partiju zagrebačkoj publici u Košarkaškom centru Dražena Petrovića.

Nakon izborene osmine finala u slavlju nad Zaragozom, Cedevita je u šestom kolu I skupine TOP 32 faze Eurokupa na domaćem terenu ugostila ruski Crveni oktobar od kojeg je poražena rezultatom 92:101.

Zagrebačka momčad na teren je izašla bez ozlijeđenih Roka Ukića i Marija Delaša. Šuterski raspoložena gostujuća ekipa Cedeviti je prepustila samo početno vodstvo, preostale minute utakmice pripale su, zasluženo, igračima Dirka Bauermanna.

U prvoj četvrtini gosti su pogodili čak šest trica od osam pokušaja, dok je na drugoj stranici Cedevita bila uspješna jednom u šest pokušaja. Sjajni Randy Culpepper s postignuta 23 poena bio je enigma za slabu obranu domaćina koja nije uspijevala pronaći rješenje za vanjske šuteve protivnika. Prva četvrtina završila je rezultatom 17:26.

U nastavku je gostujuća ekipa povećavala svoju prednost, iskoristivši greške Repešinih momaka, pa su tako u 18. minuti imali +15. Na tu razliku svoje je suigrače odveo raspoloženi Culpepper atraktivnim zakucavanjem, a taj potez prepoznala je zagrebačka publika nagradivši ga značajnim aplauzom. Uslijedile su minute koje su pripale Cedeviti, predvođenoj raspoloženim koji je u ključnim trenucima bio precizan ne dozvolivši protivniku da se odvoji i prelomi utakmicu već u prvom poluvremenu. Rezultat uoči odmora bio je 41:49.

Treću dionicu igre otvorio je Nemanja Gordić uspješnim šutem za tri poena, za smanjenje zaostatka na minus pet (44:49). U trenucima kada se činilo da gosti prelamaju utakmicu, ponovnim odlaskom na razliku od 13 poena, ukazao se Marko Tomas vezavši dvije trice, a pridružio mu se Marko Arapović zakucavanjem za prihvatljivih sedam poena zaostatka uoči posljednje četvrtine.

U borbenih zadnjih deset minuta Cedevita je dvjema vezanim tricama došla na pet poena zaostatka nešto više od pet minuta prije kraja, ali u ključnim trenucima nedostajalo je Repešinim momcima koncentracije za korak bliže suparničkoj momčadi. Tri minute prije kraja Artem Komisarov bio je uspješan za ponovnu dvoznamenkastu prednost ruske ekipe i slavlje u posljednjem kolu TOP 32 faze.

Crveni oktobar do pobjede je predvodio Culpepper s 30 poena, četiri skoka i isto toliko asistencija, dok je najefikasniji kod Cedevite bio Gordić sa 17 poena, dodavši tome 4 asistencije.

Eurokup, Skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Cedevita92:101Volgograd
Virtus Roma87:66Casademont Zaragoza
1Virtus Roma 42+31
2Cedevita 42+7
3Volgograd 33-11
4Casademont Zaragoza 15-27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA12.02.2015. u 15:28
    trenutno je važniji što bolji plasman u aba ligi,naime 2 mjesto bi u doigravanju nosilo prednost domaćeg parketa protiv budućnosti i ako prođe u finale opet u euroligi...nije se ušlo ozbiljno u ovu utakmicu što je znak manjka koncentracije koja je očito sada usmijerena na aba ligu..bez obzira rusi... [više na forumu]
    serieA
  • sportoz12.02.2015. u 10:42
    Pobjeda bi donijela turski Banvit, tako da ovaj rezultat malo "smrdi" kako bi se reklo...
    sportoz
  • narada10812.02.2015. u 10:12
    @ Hatsune potpišem šta si rekao. Mislim da u Cedeviti nemaju neki imperativ rezultata. Valjda im je bio cilj tih Top 32. Mala nada je ta da je ova Cedevita ipak ekipa koja je dobila jednog Maccabi-a, ali na drugoj strani tu su im ozljede. A ono „da imaju stručnog trenera na klupi ..." : 2011... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik12.02.2015. u 09:31
    Ovog Hamiltona i Travisa znamo. Ali ovaj Culpepper zaslužuje igratri u velikoj ekipi. Dogodine vjerojatno...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.02.2015. u 09:01
    Nisam bas upucen sto se tice formata natjecanja pa zanima bi li pobjeda u ovoj utakmici donijela cedeviti "lakseg" protivnika u sljedecoj fazi posto bi zavrsila prva ispred virtusa?
    Obrisan korisnik