Zimski sportovi

Video: Nucksi i Capitalsi slavili u produžetku, Pittsburgh bolji od Wingsa

Željka Jurkas • četvrtak, 12.02.2015.
Video: Nucksi i Capitalsi slavili u produžetku, Pittsburgh bolji od Wingsa

Svega tri susreta odigrana su u NHL-u u noći sa srijede na četvrtak. Pittsburgh je bio jedini domaćin koji je oba boda ostavio na svom ledu, dok su se Chicago i San Jose morali zadovoljiti s jednim...

Uz tri odigrana susreta najveće vijesti koje su odjeknule ligom bile su one van leda, točnije potezi GM-a Buffala Tima Murraya. Unutar par sati, u dogovoru s dva kluba, u potpunosti je zapečatio sudbinu trenutne momčadi i postavio temelje za budućnost. Od incidenta s Evanderom Kaneom sve su glasnija nagađanja o tradeu, a ona su se i potvrdila jučer u poslijepodnevnim satima kada je objavljeno da će Kane uz Zacha Bogosiana i mladog vratara Jasona Kasdorfa otići put Buffala, a u Winnipeg će sletjeti Tyler Myers, Drew Stafford, mladi igrači Joel Armia i Brendan Lemieux te pick u prvom krugu ovogodišnjeg Drafta – bit će ili onaj St. Louisa ili Islandersa (koje su Sabresi dobili prošle godine), ovisit će o uspjesima dotičnih momčadi (Buffalo će dati onaj kasniji). Par sati kasnije, kao jednu od zadnjih vrijednih figura koju je mogao pomaknuti, Murray je u Dallas poslao prvog vratara Jhonasa Enrotha, a u zamjenu dobio Andersa Lindbacka i potencijalni izbor u trećem krugu Drafta 2016. Sve ove zamjene ocijenjene su kao dobar potez za budućnost Buffala koji kao momčad kreću ispočetka, a ne treba niti zanemariti činjenicu da je ovogodišnji Draft jedan od najproduktivnijih u zadnjih par godina te završiti na/pri dnu lige za momčad u ovoj situaciji može biti samo dodatni bonus.

U zadnjih par susreta Penguinsima se u sastav vraćaju ozlijeđeni igrači, a zadnji povratnik Blake Comeau odmah je donio učinak. Općenito bio je to jedan od boljih susreta Pittsburgha u posljednjih mjesec, dva u kojem su sve četiri linije funkcionirale, a obrana i vratar Marc-Andre Fleury smireno odrađivali svoj dio posla. Na strani Wingsa Petr Mrazek startao je u vratima, ali nakon dvije trećine i četiri primljena gola iz 17 pokušaja, ostavljan je na klupi, a u zadnjoj trećini Jimmy Howard obranio je sva četiri udarca. Domaćini su poveli već u drugoj minuti susreta, a do sredine druge imali četiri gola na kontu. Steve Downie zaradio je jedino isključenje za domaćine, a gosti su iskoristili powerplay za svoj jedini pogodak susreta. Pensi su imali dvije prilike s igračem više, no nisu bili uspješni. Kapetan Sidney Crosby igrao je svoju 600. NHL utakmicu.

Susret u SAP centru počeo je i službenim umirovljenjem vratara Jevgenija Nabokova u dresu Sharksa. U svojih 14 sezona u NHL-u prvih deset je proveo u San Joseu, 2011. je Pacifički ocean zamijenio Atlantskim u dresu Islandersa da bi ove sezone jedanaest puta startao u dresu Lightninga. Prošloga tjedna, nakon što je postalo očito da se Tampa okreće mladim vratarima u svojem pogonu GM Steve Yzerman i GM Sharksa Doug Wilson dogovorili su povratak Nabokova u matični klub da karijeru završi gdje je i započeo, u klubu u kojem drži sve veće vratarske rekorde (najviše pobjeda – 293; shutouta - 50; startova – 563).

Dinamičan susret prepun prilika na obje strane završen je pogotkom na odbijancu Joela Warda sredinom produžetka. Capitalsi su poveli jedinim golom u prvoj trećini, a Brent Burns je preokrenuo rezultat s dva gola unutar prve 43 sekunde druge trećine. Još dva gola pala su do kraja druge i domaćini su otišli na drugi odmor s minimalnom prednošću. Drugi gol utakmice Jaya Beaglea ponovno je poravnao rezultat, a u iduće tri minute oba vratara pustila su po još jedan udarac u svoju mrežu. Braden Holtby obranio je 26, a Antti Niemi 28 udaraca.

Još jedan susret odlučen u produžetku odigran je u United centru. Vancouver Canucksi bili su u gostima kod Blackhawksa i kada je izgledalo da će gosti dominantno privesti sve kraju, domaćini su uhvatili jedan zadnji zalet i u zadnje dvije i pol minute stigli razliku od dva gola. Patrick Kane otvorio je susret pogotkom u prvoj minuti druge trećine, a gosti odgovorili s tri pogotka u mreži Coreyja Crawforda. Powerplay tim Hawksa iskoristio je dvije od tri prilike u zadnjoj trećini te je u oba navrata vratio susret na gol zaostatka. Marian Hossa upisao je prvi gol s igračem više i u zadnjoj minuti izjednačujući pogodak. Daniel Sedin bio je strijelac jedinog gola gostiju u trećoj trećini i u suradnji s bratom Henrikom zabio svoj drugi utakmice, i pobjednički, u produžetku.

NHL

Pittsburgh Penguins – Detroit Red Wings 4:1 (1-0 Hornqvist, 2-0 Comeau; 3-0 Perron, 4-0 Spaling, 4-1 PPG Weiss)

Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 4:5 OT (; 1-0 Kane, 1-1 Vey, 1-2 Horvat, 1-3 Kassian; 2-3 PPG Hossa, 2-4 D. Sedin, 3-4 PPG Saad, 4-4 Hossa; 4-5 D. Sedin)

San Jose Sharks – Washington Capitals 4:5 OT (0-1 Beagle; 1-1 PPG Burns, 2-1 Burns, 2-2 PPG Brouwer, 3-2 Couture; 3-3 Beagle, 3-4 Carlson, 4-4 Thornton; 4-5 Ward)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!