Zimski sportovi

Video: Oilersi slavili u Montrealu, Bluesi u Tampi

Željka Jurkas • petak, 13.02.2015.
Video: Oilersi slavili u Montrealu, Bluesi u Tampi

Nashville je pobjedom nad Jetsima kao prva momčad ove sezone došao na 80 bodova, Anaheim ih i dalje u stopu prati novom pobjedom na gostovanju, prva i druga momčad Metropolitana upisale su pobjede, a susreti se nisu baš kretali po želji prvih dviju momčadi Atlantica – i Habsi i Boltsi su izgubili na domaćem ledu. U preostalim susretima NHL-a Minnesota je iskontrolirala susret s Floridom, Kingsi su suvereno svladali Calgary, a Rangersi uz jedno malo posustajanje svladali Avalanche...

Na dan kada su mediji koji prate Leafse objavili (a svi ostali prenijeli) da su na velikom sastanku MLSE-a (Maple Leafs Sports and Entertainment) vlasnici dali slobodne ruke upravi i stručnom vodstvu kluba, prije svega Shanahanu da napravi korjenite promjene, koje god on smatra potrebnima, da kompletna momčad krene ispočetka, Toronto je gostovao u Nassau Coliseumu. I odigrali su sasvim zadovoljavajuće, od druge trećine, nakon što su pali u zaostatak od dva gola. Islandersi su brzo po startu susreta zabili dva gola, a nakon što su gosti izjednačili u drugoj, Anders Lee zabio je svoj drugi gol susreta, koji će se pokazati pobjedničkim. Jaroslav Halak odolijevao je napadima u zadnjoj trećini i došao do svoje 30. pobjede sezone.

I dok je vratar Frederick Andersen na listi ozlijeđenih zbog udarca u glavu, John Gibson koristi danu priliku. S 35 obrana u Raleighu dao je taman dovoljno potpore u petom susretu u osam dana Ducksa. Jeff Skinner jedini ga je uspio proći, i to u igri s igračem više u desetoj minuti druge trećine, no do kraja trećine gosti preokreću rezultat, a unatoč velikom pritisku, kako do kraja druge tako i kroz zadnju trećinu, Carolina ne uspijeva poravnati rezultat.

Dustin Tokarski dao je sve od sebe na vratima Canadiensa u Bell centru, ali od 38 udaraca četiri ga je ipak uspjelo proći, a onaj posljednji u drugoj minuti produžetka. Oilersi su gostovali u Montrealu, a Ryan Nugent-Hopkins s dva gola dvaput je poravnavao rezultat i u konačnici isforsirao produžetak. Susret je krenuo u korist domaćina, s golovima Christiana Stewarta i Alexa Galchenyuka za početno vodstvo te sredinom treće Maxa Paciorettyja za još jedno vodstvo koje su uspjeli prokockati općenito lošom u svim segmentima. Pobjednički gol treći je ove sezone Antona Landera.

Thomas Greiss stajao je na vratima Pittsburgha, kao i u svakoj drugoj utakmici u dva dana ove sezone, i ponovo ga je momčad ispred njega stavila na veliki test. Suvereno vladajući ledom u prve dvije trećine Kris Letang, Sidney Crosby i Jevgenij Malkin upisali su se u strijelce i ono što je trebalo biti mirno privođenje susreta kraju postala je komplikacija za goste koju su rješavali u ispucavanju kaznenih udaraca. Penguinsi su popustili tempo u zadnjoj, a domaćini izašli na led spremi vratiti se u susret, što su i s četiri gola iz 16 udaraca i napravili. David Perron prvi je izvodio kazneni udarac i jedini postigao gol što je bilo dovoljno za drugi bod u Canadian Tire centru.

Bluesi su gostovali u Tampi i od samoga starta krenuli žestoko. Do pete minute vodili su s dva pogotka razlike, a kada su domaćini početkom druge smanjili vodstvo na gol razlike, postigli su još tri gola unutar tri minute. Kapetan David Backes upisao je gol i asistenciju, kao i T. J. Oshie, a Alexander Steen imao je gol i dvije asistencije. Boltsi su se još jednom pokušali vratiti u susret smanjivši razliku na kraju druge te golom kapetana Stevena Stamkosa na samom početku treće, trećine u kojoj je na vratima Tampe stajao Andrej Vasiljevskij umjesto Bena Bishopa koji je dozvolio pet golova na 34 udarca. Vasiljevskij je obranio svih devet udaraca, a Vladimir Tarasenko je zadnji gol utakmice postigao u praznu mrežu.

Kapetan Predatorsa Shea Weber dominirao je ledom, asistirao na drugom i zabio prvi gol na powerplayu za domaćine te poslao Tylera Myersa van leda nakon što je ovaj blokirao jedan njegov udarac. Filip Forsberg svojim 19. golom sezone srušio je dotadašnji klupski rekord golova koji je postigao rookie, a James Neal, također svojim 19. pogotkom sezone, potvrdio je pobjedu pred kraj zadnje trećine. Pekka Rinne standardno je briljirao u vratima i propustio jedan od 33 udarca. Michael Frolik zabio je jedini gol Jetsa.

Jason Pominville i Zach Parise dali su dovoljno potpore, a penalty kill tim i vratar Devan Dubnyk odigrali su na visini za sedmu pobjedu Wilda u zadnjih deset susreta. Roberto Luongo obranio je 21 pokušaj na vrata Panthersa, a jedini gol za goste postigao je Nick Bjugstad.

U gostima u Denveru Rangersi su uzeli vodstvo u prvoj trećini i držali ga do drugog odmora. U zadnjoj trećini Avsi su izašli spremniji i uputili prvih 13 udaraca na vrata Cama Talbota s kojima su izjednačili dva gola razlike. Carl Hagelin donosi novo vodstvo gostiju, koje više neće ispustiti već samo nadograditi, minutu i pol nakon izjednačujućeg pogotka. Rick Nash postigao je osiguravajući gol, svoj 34. sezone.

Los Angeles Kingsi vratili su se na led Staples centra i u maniru branitelja Stanleyja odradili susret s Flamesima. Tyler Toffoli zabio je svoj prvi hat trick NHL karijere, Jeff Carter upisao 500. NHL bod, Jordan Nolan zabio je treći gol sezone, Jonathan Quick potvrđuje da se vraća u pobjedničku formu, a domaćini su ograničili goste na svega 18 udaraca na vrata. Iz upućenih 45 udaraca postigli su pet golova i u zadnjoj trećini maknuli svaku nadu u povratak Calgaryja u utakmicu.

NHL

New York Islanders – Toronto Maple Leafs 3:2 (1-0 Lee, 2-0 Cizikas; 1-2 Panik, 2-2 Smith, 3-2 Lee;)

Carolina Hurricanes – Anaheim Ducks 1:2 (; 1-0 PPG Skinner, 1-1 Beauchemin, 1-2 Beleseky)

Montreal Canadiens – Edmonton Oilers 3:4 OT (1-0 Thomas; 2-0 Galchenyuk, 2-1 Hendricks, 2-2 Nugent-Hopkins; 3-2 Pacioretty, 3-3 Nugent-Hopkins; 3-4 Lander)

Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins 4:5 SO (0-1 Letang, 0-2 Crosby; 0-3 Malkin; 1-3 PPG Zibanejad, 2-3 Hoffman, 2-4 Crosby, 3-4 Stone, 4-4 Turris;; 4-5 Perron)

Tampa Bay Lightning – St. Louis Blues 3:6 (0-1 Oshie, 0-2 PPG Jaškin; 1-2 PPG Johnson, 1-3 Steen, 1-4 Backes, 1-5 Stastny, 2-5 Connolly; 3-5 Stamkos, 3-6 EN Tarasenko)

Nashville Predators – Winnipeg Jets 3:1 (1-0 SHG Weber, 1-1 PPG Frolik; 2-1 PPG Forsberg;3-1 Neal)

Minnesota Wild – Florida Panthers 2:1 (1-0 Pominville; 2-0 PPG Parise, 2-1 Bjugstad;)

Colorado Avalanche – New York Rangers 3:6 (0-1 Boyle; 0-2 Hayes, 1-2 Landeskog, 1-3 Zuccarello; 2-3 Iginla, 3-3 Hejda, 3-4 Hagelin, 3-5 Nash, 3-6 PPG EN McDonagh)

Los Angeles Kings – Calgary Flames 5:3 (1-0 Toffoli; 1-1 PPG Jones, 1-2 Raymond, 2-2 Toffoli; 3-2 King, 4-2 Nolan, 5-2 Toffoli, 5-3 Raymond)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!